Voorbeschouwing Liverpool - Chelsea

Foto Voorbeschouwing Liverpool - Chelsea
voorbeschouwing zondag, 14 apr 2019 // 10:21 uur

Datum: 14 april 2019
Aftrap: 17:30 uur
Stadion: Anfield
Scheidsrechter: Michael Oliver
Uitzending: Ziggo Sport (select)
 

Slechte reeks.
Acht ontmoetingen op rij met Chelsea op Anfield wist Liverpool niet te winnen. Dat is met recht een slechte reeks te noemen. Vandaag moet die reeks dan toch eindelijk tot een einde worden gebracht. Chelsea is niet op haar best in uitwedstrijden dit seizoen, daarentegen lijkt Liverpool thuis onoverwinnelijk. Het laatste seizoen dat de verhoudingen zo waren, verspilde Liverpool de titelkansen tegen Chelsea, door een slippertje van Gerrard. We gaan ervan uit dat dit scenario zich niet opnieuw laat afspelen. Al zal er verloren worden vandaag, concurrent Manchester City krijgt het nog zwaar aankomende wedstrijden. Vandaag moeten ze op bezoek bij het lastige Cystal Palace. Midweeks moeten ze een 1-0 achterstand tegen Tottenham wegpoetsen in de Champions League, om vervolgens in de competitie nogmaals Tottenham Hotspur te verslaan. Daarna mogen ze op bezoek bij Manchester United. Statistisch heeft City de betere papieren, maar de kalender geeft Liverpool het voordeel. Vandaag in eigen huis winnen van Chelsea is een prachtig begin om de koppositie weer over te nemen van City.
Adam Lallana lijkt beschikbaar voor Liverpool na een blessure. Of Wijnaldum speelt is nog niet zeker, al was Klopp hoopvol gestemd. De Nederlander kampt met een rugblessure. Mocht Gini spelen, dan is het zijn 100ste competitiewedstrijd voor Liverpool.
Chelsea beschikt over een volledige selectie. De vraag is wat Sari en zijn mannen belangrijker vinden. Op volle kracht aantreden en strijden om de vierde plek in de competitie, of basisspelers sparen en proberen de Europa League te winnen. 

Vorige ontmoetingen.
Zaterdag, 29 september 2018, Premier League.
Chelsea - Liverpool (1-0) 1-1.
Woensdag, 26 september 2018, League cup.
Liverpool - Chelsea (0-0) 1-2.
Zondag, 6 mei 2018, Premier League.
Chelsea - Liverpool (1-0) 1-0.

 

Ronald Kleinman

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items