Verslag; Chelsea f.c.- Liverpool F.C.

Foto Verslag; Chelsea f.c.- Liverpool F.C.
algemeen zondag, 30 sep 2018 // 11:09 uur

Stamford Bridge: Chelsea-Liverpool 1-1

Chelsea: Kepa; Azpilicueta, Luiz, Rüdiger, Alonso; Jorginho, Kanté, Kovacic; (79e min Barkly)

Willian, ( 72e min Moses ) Giroud (64e min Moratta), Hazard Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Van Dijk, Gomez, Robertson (77e min Keita) ; Henderson, Wijnaldum, Milner; ( 86e min Sturridge) Salah ( 65e min Shaqiri ) , Firmino, Mané

Tijdens de 179e editie dat de clubs tegen over elkaar stonden, was de 1e corner voor Liverpool in de 18e min. Helaas kopte Van Dijk deze in de verdediging van Chelsea. In de 24e min ging Hazard ervan door en schoot de bal in de rechter beneden hoek van Alisson. De Braziliaan dook er naar toe, maar kwam net te kort en zo was het helaas 1-0 voor Chelsea. Hierna moest Liverpool wel komen, en kreeg in de 30e min een vrije trap. Milner draaide de bal voor en werd gekopt door Azpilicueta van Chelsea maar Liverpool kreeg helaas geen hoekschop. Daarna volgde snel de volgende grote kans voor Liverpool, Salah kreeg de bal mee en omspeelde de keeper Kepa, maar kreeg niet de juiste kracht achter de bal. De bal werd weg gewerkt van de lijn door Rüdiger en zo was het nog geen 1-1. Vlak voor tijd een halve omhaal van Mané, helaas ging de bal over het doel. Wel had Mané de bal aan Milner kunnen over spelen. Maar hij dacht wat Sturridge afgelopen woensdag kan, kan ik ook. En zo gingen The Reds rusten met een 1-0 voorsprong voor Chelsea.

In de 2e helft nog geen wijzigingen en het is te hopen dat Liverpool net als Chelsea afgelopen woensdag de 1-0 achterstand om kan keren. In de 2e helft kreeg Liverpool in de 58e min de grootste kans, Mané schoot de bal op doel, maar helaas kon Kepa de bal nog keren. Chelsea kwam in de 63e min met een kans, weer was het Hazard maar dit keer hield de knie van Alisson de bal tegen. In de 65e min kwam Shaqiri erin voor Salah, Salah kon vandaag de stempel niet drukken, Maar was nog wel het dichtstbij een doelpunt. In de 69e min was het weer Liverpool met een grote kans, Robertson gaf een voorzet op Shaqiri maar de Zwitser raakte de bal verkeerd. Liverpool bleef door drukken maar nog geen 1-1, dit keer was het Luiz die een kopbal van Firmino van de doellijn wegwerkte. In de 78e min was Moses op weg naar het doel en kon Milner niets anders doen dan de overtreding te maken. Hierop kreeg Milner wel de gele kaart. Uit de vrije trap werd Chelsea wel gevaarlijk maar de bal ging aan iedereen voorbij. ( tevens was het buitspel ) Als Liverpool nog iets wilde moest het via een vrije trap komen dit keer in de 83 min, Shaqiri achter de bal. Met links krulde hij de bal over de muur, maar helaas makkelijk in de handen van Kepa. En in de 88e min is het dan toch verdiend de 1-1, en niemand minder dan Sturridge krult de bal met links zo in de rechterbovenhoek van Kepa. Een ongelooflijke goal van de spits. Zo staat het vlak voor tijd gelijk, Chelsea kreeg nog een hoekschop in de laatste minuut maar die werd gelukkig over gekopt. Zo eindigt de wedstrijd in 1-1 natuurlijk niet de gewenste 3 punten maar de 1-1 is meer dan verdiend. (In Turijn was rond de zelfde tijd Juventus-Napoli in 3-1 geëindigd.) Dus Napoli kent geen goede generale voor aankomende 3 oktober. Zo staat Liverpool nog steeds bovenaan samen met Man City. ( City heeft wel een beter doelsaldo) Maar volgende week is de echte kraker op zondag 7 oktober om 17:30 thuis tegen Manchester City. Natuurlijk is woensdag nog een wedstrijd, maar geef mij maar dit seizoen de titel in Liverpool.

Verslag; Erik Bleij

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items