René Weerheijm

This is the champions duh duh duh duh duhhhh.

Dan weet je hoe laat het is. Champions League avond. Ajax is hard op weg de finale te halen. Ze zijn er nog niet en in de return kan Tottenham weer beschikken over Son. Een avondje Barcelona hebben wij in het vooruitzicht. Wat vinden de coryfeeën er nu van. Het zal je nog verbazen hoe hoog Liverpool staat aangeschreven. Allereerst de bondscoach. Toch iemand met een Barcelona verleden. Liverpool – Ajax daar gaat zijn voorkeur naar uit. Simpelweg omdat het goed zou zijn voor het Nederlands voetbal, zes a zeven Nederlanders in de finale. Zo kun je het ook bekijken. Louis van Gaal denkt dat Ajax meer kans maakt tegen Barcelona dan tegen Liverpool in een finale. Vind ik een mooi compliment.

Barcelona heeft de titel binnen en kan zich volledig richten op de Champions League. Met nog twee wedstrijden te gaan en 1 punt achterstand verwacht ik niet meer dat het kampioenschap nog gehaald gaat worden. Of FC Vardy moet nog plannen hebben de komende wedstrijd in Manchester. Met nog 4 of 5 wedstrijden in het verschiet en twee prijzen nog te pakken is het een prachtig seizoen geweest tot nu toe. Het is zomaar mogelijk dat je geen prijs pakt. Dat zou heel zuur zijn, maar behoort helaas tot de mogelijkheden. Wat het ook gaat worden wij weten het (nu) nog niet.

Om volgend jaar weer mee te doen zul je toch meer moeten gaan kopen. En dan heb ik het niet over bankvulling, nee basisspelers die zomaar een aantal wedstrijden op de bank of de tribune plaats zullen moeten nemen. Kijk maar naar de concurrenten. Deze selectie is te smal. Een aantal spelers zijn niet Liverpool waardig en er zal afscheid genomen moeten gaan worden van enkele van hen. Mignolet, Moreno, Lallana, Origi en Sturridge staan op de vertreklijst. En dan moeten de jonkies nog bekeken worden. Wat heeft mogelijkheden en wat niet. Het kan ook zomaar zijn dat Klopp er heel anders over denkt en een aantal van die spelers gewoon blijft. Dat er weinig wordt ingekocht en dat we het doen met het materiaal wat voorhanden is.

De komende maanden worden sowieso weer spannend. Mané en Salah liggen natuurlijk goed in de markt. Ze hebben weliswaar contracten, maar wat die anno 2019 nog waard zijn moet je maar afwachten. Vanavond er maar eens lekker voor gaan zitten. Barcelona is denk ik een van de beste ploegen van de wereld maar ik denk dat Liverpool daar ook toebehoort. Een mooie pot voetbal voor de neutrale kijker. Ik schakel om 21.00 uur in. Ik hoef al dat gezemel vooraf niet te horen. Daar word je niet vrolijk van.

Waar ik wel vrolijk van wordt is dit hele seizoen. Complimenten voor de staf en de hele ploeg. Dank voor al die mooie potten voetbal. Voor al die mooie goals. Voor al het genieten. Ik hoop nog minimaal een column te schrijven dit seizoen. Als we een cup met grote oren omhoog tillen. En het liefste natuurlijk twee.

Oh ja Matthijs. Je bent nog steeds van harte welkom. En wat mij betreft neem je Donny ook mee. Jullie zijn toppers. Wie weet tot over een maand in de finale.

René Weerheijm