René Weerheijm

Wat een raar jaar

Liverpool was dan weliswaar de kampioen van een gebroken voetbaljaar 2019-2020, maar verder kunnen we wel constateren dat het een heel raar jaar is geworden. Lockdowns, een virus dat uit het niets de wereld op zijn kop heeft gezet, complottheorieën en ga zo maar door. Nu hebben we ook nog eens te maken met een afgesloten Groot-Britannië. Ze waren al op weg via de Brexit, maar een gemuteerd virus heeft de boel nu echt op slot gegooid. Wat gaat dat nu weer betekenen voor de Premier League. En zeker ook voor de Champions League. Als dat (gemuteerde) virus niet snel onder controle komt, kan dat wel eens het einde betekenen van deze competitie. Vliegen van en naar Groot-Brittannië is sinds vandaag onmogelijk. De boot vaart niet meer en de tunnel is dicht. Op 16 februari staat een trip naar Leipzig op het programma. Dat is niet heel ver weg in de tijd, zullen we maar zeggen. Drie Engelse ploegen die allemaal eerst een uitwedstrijd spelen in Duitsland en Spanje. 

De competitie kan nog wel doorgang hebben. In Londen is dat zonder publiek, omdat daar het virus of gemuteerde virus in grote getalen besmettingen veroorzaakt. Kijk maar op het internet wat dat voor gevolgen heeft in de hoofdstad van Engeland. Uitgestorven straten in de zo levendige stad. Het is surreal om naar te kijken. Persoonlijk denk ik dat dat gemuteerde virus er is gekomen door José Mourinho. Die man praat zoveel onzin aan elkaar vast dat het virus er vast van in de war is geraakt en is gaan muteren. Ik moest hem maken, ook al is het helemaal niet leuk. 

Ons geliefde Liverpool heeft een gaatje geslagen in de competitie. Vier punten los van Leicester City. Manchester City staat 7e. Op dit moment met een wedstrijd minder gespeeld op een achterstand van 8 punten. Ze scoren ook nog eens heel weinig van wat we van ze gewend zijn. Alle topploegen laten punten liggen. Zelfs Liverpool heeft al vier keer gelijk gespeeld en een keer verloren. De competitie is al net zo gek als dat virus. Dat blijkt ook wel want Manchester United staat derde. Hoe is dat in godsnaam mogelijk met zo’n slechte verdediging. Everton staat vierde, ondanks dat ze net zo makkelijk winnen als verliezen. 

Liverpool is dan toch de meest constante factor. Zoveel blessureleed en 2-7 afwisselen met 7-0. Gelukkig is er dus nog Premier League voetbal. Altijd iets om naar uit te kijken. Het werd de laatste weken zelfs extra leuk doordat er 2.000 man in de stadions zaten, die zongen en herrie maakten alsof het stadion weer vol zat. Ik vrees dat dat niet lang gaat duren. 

Het is een beetje een deprimerende column geworden, maar ik kan er simpelweg niet meer van maken. Ik wens jullie ondanks alle maatregelen en beperkingen hele fijne kerstdagen en een hopelijk prettige jaarwisseling. Zonder vuurwerk of met een hoop illegaal vuurwerk. Ik hoop het eerste, maar ik vrees het tweede wat dat dan ook voor gevolgen zal hebben. 

Kom maar op met dat vaccin, zodat we hopelijk vanaf de zomer weer eens een keertje uit eten kunnen, een bioscoopje kunnen pakken of een vliegreisje kunnen maken naar Liverpool. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. 2020 snel vergeten. 2021 uitzitten en dan in 2022 weer normaal kunnen leven alsof er nooit iets is gebeurt. Maar we weten wel beter. 

Fijne feestdagen

René Weerheijm

Coolshop | Online winkelen - gemakkelijk, leuk en cool