René Weerheijm

Wat een wedstrijd

Dat we goed begonnen zijn aan de competitie dat lijkt me duidelijk. Maar wat er gisteren gebeurde heb ik nog niet vaak meegemaakt. Wat een sfeer, wat een half ontblote malloten uit Frankrijk, wat een gezang en WAT een wedstrijd. Binnen 14 minuten 6 corners of zoiets voor LFC. De pressie, het afjagen, dat tempo. Zou Neymar nog geslapen hebben na 90 minuten Hendo en Millie. Ik zou persoonlijk geen oog hebben dichtgedaan! God wat ben ik blij dat ik Ziggo Sport heb. Zo'n match wil je niet missen. Ik weet dat je als columnist moet waken dat je geen wedstrijdverslag gaat zitten schrijven, maar ....

Dat doen we dan ook niet. De wedstrijd tegen Spurs gaf een enorme boost om aan deze pot te beginnen. Alhoewel het vorige week zomaar mis had kunnen gaan in de laatste minuut blijkt Spurs toch een redelijk matige ploeg te hebben. Ik zet mijn geld nu op Pocchetino ipv 'José haalt december niet'. Diegene die commentaar gaf op mijn vorige column geef ik helemaal gelijk. Laten we José lekker laten zitten waar die zit. Worden die Mancs niet beter van :) Ook gisteren na heel lang te hebben voorgestaan gingen de Spurs het schip in, in de laatste 5 minuten, maar dat is Spurs. Back to LFC.

Ik zat te appen met Ronald Kleinman en hij gaf het heel goed weer. Alle spelers zaten op 80%, behalve TAA, maar die is nog jong. Salah zat ook niet goed in de wedstrijd en dan kan zo'n pass misgaan. Met die snelheid van Mbappe en Neymar maken ze dan volledig onterecht 2-2. 

Wat zijn dat trouwens luie voetballers. Die voetballen allen maar als ze in kansrijke positie komen. Vorig seizoen zou ik dan denken, oh oh dit gaat mis. Maar nu. Niks koppies laten hangen, niets weg vertrouwen. Gewoon doorgaan. En het loont.
Studge was leeg na 70 minuten. Bobbie heeft aan één oog genoeg ;) Volledig terechte overwinning. Ik denk dat ze in Napoli en Belgrado aan het rekenen zijn geslagen. Hoeveel punten pakken we tegen elkaar. Tegen die Engelsen valt niets te halen.

Tuurlijk wordt ik nu overmoedig. Toch Ronald, we worden kampioen ;) Laten we reeël blijven. Een lang seizoen, heel veel wedstrijden, maar een hele brede selectie. Zaterdag maar eens starten met Shaq en Fabinho. Southampton here we come. Danny Ings mag niet meedoen. Of dat wat uitmaakt? Ik denk het niet.

Ik kijk alweer uit naar het volgende potje en de volgende column. YNWA

P.s. Misschien gaan we het dan nog hebben over de inworpcoach of de assistent keepercoach? Wie weet. En dan weten we ook hoe belangrijk de League Cup is voor Klopp. Word het Mignolet of Allison. Origi of Bobbie. We shall see. Mmm Sjelsie. Die bewaren we nog even voor later.