René Weerheijm

Een terugblik.

Matthijs

Ik had beloofd tussen de vorige en deze column er niet te lang over te doen. Dat kan ik beter niet meer doen J. Wat is er toch weer een hoop gebeurt in de tussentijd. Van een voorsprong van 4 punten in de laatste column tot een achterstand van 1 punt. Het blijft een vreemd gezicht als je maar 1 wedstrijd verliest en toch niet op de eerste plaats staat. Een hoeveelheid aan gelijke spelen zorgt ervoor dat je op een achterstand staat van 1 punt. We kunnen het kapot gaan analyseren maar de Manchester derby is niet iets waar je normaal gesproken naar uitkijkt. Zelfs nu niet, maar je hoopt dan toch maar dat rood ergens punten afsnoept van blauw. Het enige juiste aan deze constatering is de kleurstelling. Rood moet sowieso altijd winnen van blauw. De strijd voor plek 3 en 4 is moordend. Vier ploegen die moeten winnen om bij te blijven. Helaas krijgen wij daar nog twee van op bezoek. Spurs en Chelsea. Er zit niets anders op dan te winnen.

En dan natuurlijk het miljoenenbal. Vooraf kun je voorzien dat er een Engelse wedstrijd uit voortkomt. Ongekend natuurlijk. Vier Engelse ploegen. Duitsland en Frankrijk geëlimineerd en geflankeerd door Barca, Juve, Porto en natuurlijk Ajax. Een open loting. Voordat ik hier op verder ga.

Matthijs. Je kent mij niet. Ik ben zelfs geen Ajacied. Ik begrijp best dat als Barcelona aanklopt het moeilijk wordt om nee te zeggen. Maar ga nog eens rustig terugkijken naar de afgelopen Champions League wedstrijden. Toen jullie aan het modderen waren tegen PEC werd er een topwedstrijd gespeeld in München. Jij kan daar ook staan. Naast Virgil centraal achterin. Samen met hem kun je een legende worden. De sfeer op Anfield is ongekend. Champions League wedstrijden zijn daar legendarisch. De Champions League hymne is mooi, maar zoals die overstemd wordt door het YNWA maak je nergens anders mee. Anfield is jouw plek voor volgend seizoen. Ga eens praten met Jurgen Klopp. De man is met iets groots bezig. Jij kunt daar onderdeel van uitmaken. Ik en vele Liverpoolsupporters met mij zullen je toejuichen zoals je nog nooit toegejuicht ben. We zullen je koesteren. Neem maar van mij aan. Liverpool is the place to be. Ieder seizoen minimaal 10 topwedstrijden. Tegenstanders als City, United, Chelsea, Spurs en Arsenal. Legendarische derby’s tegen Everton. In Barcelona ga je twee keer per jaar naar Madrid. Dan heb je het ook wel gehad om over de Nederlandse competitie helemaal maar niet te beginnen. Need i say more. Nee toch. Wij Liverpool supporters zullen je met open armen ontvangen en welkom heten. Het is aan jou Matthijs.

En dan de loting. Vorig jaar was het City in de kwartfinales. Een loting waar niemand op zat te wachten, maar die wel heel gunstig uitpakte. De rest is geschiedenis. Een open loting dus. Een Engelse wedstrijd komt er inderdaad. Spurs vs. City. De loting pakt in mijn ogen gunstig uit. Eerst Porto en dan de winnaar van United vs. Barca. Ik wil niet zeggen dat we gemakkelijk van Porto gaan winnen, maar ik denk toch stiekem dat we de halve finales gaan halen. Verder ga ik nog niet kijken. En wie weet Matthijs. Zien we je in de finale. Hoe dan ook. Als alles meezit kun je het met eigen ogen zien in de halve finale. Liverpool tegen Barcelona. Een mooi affiche. Ik weet wel waar mijn keuze zal liggen.

YNWA

René Weerheijm