Verslag; Liverpool F.C. - Chelsea

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Chelsea
algemeen donderdag, 27 sep 2018 // 20:23 uur

Gisteravond op Anfield de 3e ronde van de Carabao Cup ( voor ons de eerste wedstrijd ). Pikant want zaterdag as staat de competitiewedstrijd op Stamford Bridge op het programma. De coaches hebben beiden besloten een sterk gewijzigde formatie het veld op te sturen. Nu moet gezegd worden dat in voorgaande jaren waarin dit gebeurde je het idee had naar de A1 te kijken. Nu speelden voor het team van Klopp; Mignolet, Clyne, Lovren, Matip, Moreno, Fabinho, Milner, Keita, Shaqiri, Mane en Sturridge. Toch een erg sterk team. De eerste minuten oogde Chelsea wat sterker onder aanvoering van Willian. Tot heel grote kansen leidde dat overigens niet in de beginfase. Ook L.F.C. deed van zich spreken met name rond de 10e minuut wanneer Keita de bal de 16 meter inspeelt en daarbij de handen raakt van Fabregas, maar Kevin Friend wil niets van een penalty weten. De wedstrijd gaat redelijk op en neer in een levendige wedstrijd. Halverwege de eerste helft krijgt Mignolet de mogelijkheid zich te onderscheiden. Eerst moet hij zich strekken bij een lob van Morata na een mooie pass van Fabregas en even later een mooie redding bij de tweede paal na opnieuw Morata, dit maal met een schot.  Even later is er aan de andere kant van het veld een tweede penalty claim als Keita over het been gaat van Cahill maar opnieuw vindt Friend het niets. Wel is Liverpool inmiddels de betere ploeg op het veld en wederom Keita is dichtbij de openingstreffer maar Caballero kan met een mooie save redding brengen op diens schot richting de verre hoek. Vlak voor de "thee" probeert Manè het nog met een kopbal maar niet lastig genoeg voor Caballero.
De tweede helft is goed en wel onderweg wanneer Sturridge slim anticipeert op een terugspeelbal van Christensen en alleen afgaat op Caballero, hem ook omspeelt maar dan dermate uit balans is geraakt dat het hem niet lukt de bal in het lege doel te schuiven. En de keeper van The Blues blijkt een behoorlijke sta in de weg want met zijn voet brengt hij redding op een kopbal van Manè. Uit de daaropvolgende corner kopt Loven de bal op het dak van het doel. Het is gewoon wachten op de openingsgoal van The Reds en dit denkt Sarri de coach van de gasten ook want hij brengt Hazard for Willian na een klein uur. Maar de Belg is koud in het veld wanneer Sturridge alsnog de score opend en wel met een vele malen moeilijkere bal dan in de 46e minuut. Caballero kan nog redding brengen op een krachtig schot van Keita maar het antwoord op de rebound moet hij schuldig blijven als Sturridge met een mooie acrobatische volley de bal in het net deponeert. 1 - 0. Een dik verdiende voorsprong. Henderson komt dan direct in het veld voor Milner. Firmino die Manè is komen vervangen krijgt ook nog een mooie kans op de 2 - 0 maar deze wordt gemist. En waar LFC vele kansen heeft gemist is daar het aloude gezegde.... als je zelf niet scoort, enfin je kent 'm wel. Tien minuten voor tijd komt Chelsea langszij... Mignolet kan nog redding brengen op de kopbal van Cahill maar moet capituleren op de rebound van Emerson. Overigens overduidelijk in buitenspelpositie maar de grensrechter mist dit en ook de aanwezige VAR bij deze wedstrijd zit kennelijk aan het bier 1 - 1. Luttele minuten later is Sturridge dichtbij de nieuwe voorsprong maar zijn schot spat op de lat uiteen. Dit zou Liverpool duur komen te staan blijkt een minuut later. Vanuit buiten het strafschotgebied slalomt Hazard enkele spelers van Liverpool voorbij en eenmaal in de 16 schiet hij de bal onhoudbaar voor Mignolet in de verre schot en zorgt hiermee voor de mooie maar onverdiende 1 - 2. Klopp brengt dan nog Salah maar de tijd is te kort om de stand nog te veranderen. en LFC ligt wederom vroeg uit het toernooi om de league cup. Als je dan toch moet verliezen of uitgeschakeld moet worden dan maar de league cup maar zuur blijft het wel. Hopelijk is er zaterdag al een revanche !!!