Hoe het allemaal begon....

Alsin is op 1 september 2002 opgericht met als doelstelling om kostendekkend te werken en supporters in de gelegenheid te stellen naar Anfield te gaan. De naam Alsin is de afkorting van Association of Liverpool Supporters In the Netherlands. Aangezien 35 leden nodig waren om een branches te worden moest er druk gelobbyd worden en zag Alsin zoals hierboven al vermeld op 1 september 2002 het levenslicht.

Liverpool kwam in november van dat jaar naar Vitesse voor de UEFA Cup dus een mooie gelegenheid om Liverpool te aanschouwen. Dit is toen geregeld voor de leden. In 2013 jaar won Liverpool de Worthingtoncup , een gelegenheid die aangegrepen werd om de 1e meeting te houden in Breda.

Rond die tijd werd de domeinnaam liverpoolfc.nl geclaimd en er werd een logo ontworpen speciaal voor onze supporters vereniging. Heden dag zijn wij echter verplicht het logo van Liverpool FC te voeren.

Aangezien we destijds niet ticketbased waren, werden alsinreizen georganiseerd via een reisbureau, deze reizen zijn gehouden tot Alsin in 2009 ticketbased werd. Doordat er nog niet veel tv uitzendingen en alleen in de pub gekeken kon worden naar Liverpool werden de meetings die georganiseerd werden goed bezocht. Tegenwoordig organiseren wij nog vele meetings door het hele land.

In 2004 werden we een echte vereniging met statuten en een inschrijving bij de Kamer van Koophandel . Vanaf 2005 groeide de vereniging gestaag en in 2009 werden we zoals al eerder vermeld ticket based en konden we per wedstrijd 40 tickets bestellen. In 2011 ging Liverpool over op een verplicht membership en werden de tickets door Liverpool toegewezen aan de leden. Tegenwoordig ontvangen wij voor 10 wedstrijden per jaar 6 kaarten. Voor meer informatie over de tickets klik hier.

Het tienjarig bestaan werd  gevierd met een 5a side tournooi, als gasten waren destijds aanwezig John Aldridge en Darren Gerard Farley. Tegenwoordig organiseren wij het toernooi om de twee jaar. In 2022 bestaan wij 20 jaar. Het is onze bedoeling om dit grootst te vieren. Hiervoor werken wij samen met Liverpool FC, Flemish Reds en andere aan Liverpool gelieerde organisaties.