Matchday! Liverpool vs Manchester City

Foto Matchday! Liverpool vs Manchester City
voorbeschouwing zondag, 10 nov 2019 // 11:45 uur

Datum: 10 november 2019
Aftrap: 17:30 uur
Stadion: Anfield
Managers: Jurgen Klopp vs. Pep Guardiola
Scheidsrechter: Michael Oliver
Uitzending:  Ziggo Sport 

Super Sunday.
Daar is hij dan. Het eerste treffen in de competitie tussen de twee ploegen, die door velen tot de twee beste ploegen van de wereld op dit moment worden bestempeld. De regerend kampioen van Engeland op bezoek bij de huidige kampioen van Europa. Beide managers zijn in het openbaar enkel positief over elkaar, maar beheersen het mentale spelletje als geen ander. Waar Pep suggereerde dat Mané een duikelende valsspeler in de 16 zou zijn, om dagen later te verklaren dat zijn uitspraken niet op die manier opgevat moesten worden, pareerde Jurgen de situatie door niet in te willen gaan op mogelijke tactische overtredingen die Manchester City bewust in haar spel zou hanteren. En zo is de scheidsrechter van dienst ongetwijfeld onbewust beïnvloed en zal bij twijfelgevallen in het voordeel fluiten van de kritiek die zogenaamd niet geuit is door beide managers. Dat is althans de gedachte.
Liverpool kan nog geen beroep doen op Joël Matip. De verdediger staat nog aan de kant vanwege een knieblessure. Zijn waarschijnlijke vervanger is Lovren, al hopen vele fans dat Gomez centraal achterin zal beginnen. Shaqiri staat eveneens aan de kant, maar dan met een probleem met zijn kuit.
Bij de tegenstander zijn de problemen groter. Ederson, Rodri, D Silva, Zinchenko, Sané en Laporte zijn allen onbeschikbaar wegens verschillende blessures. Niet dat City daar veel zwakker van wordt, aangezien de vervangende spelers ook van wereldklasse zijn. Het maakt ze eerder onvoorspelbaar.

Vorige ontmoetingen:
Zondag, 4 augustus 2019, Community Shield.
Liverpool - Manchaester City (0-1) 1-1 (Strafschoppen 4-5)
Donderdag, 3 januari 2019, Premier League
Manchester City - Liverpool (1-0) 2-1 
Zondag, 7 oktober 2018, Premier League.
Liverpool - Manchester City (0-0) 0-0

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items