Verslag; Liverpool F.C. - Manchester city

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Manchester city
algemeen zondag, 07 okt 2018 // 20:35 uur

Liverpool vs Manchester City

Na de absolute wanprestatie van afgelopen woensdag tegen Napoli heeft Liverpool wat goed te maken. Zoals verwacht won Chelsea eenvoudig van Southampton dus staat er veel op het spel. Ondanks dat veel spelers vermoeid lijken blijft Klopp vasthouden aan de vaste spelers voorin en op het middenveld. In de verdediging wordt de jarige Trent Alexander Arnold gepasseerd waardoor Gomez naar rechts verhuist en Lovren naast van Dijk centraal komt te staan. Dit zegt veel over de positie van Clyne in het team. Nu maar hopen dat de drie voorin meer laten zien dan afgelopen woensdag en nog veel belangrijker, dat Klopp ze niet kapot maakt zo vroeg in het seizoen. Die brede bank moet je echt gaan gebruiken Jurgen. Alhoewel er natuurlijk wel iets te zeggen is over deze opstelling tegen een club als City. Bij City een verrassing Mahrez voor Sané. In de derde minuut maakt Mendy een overtreding op Firmino op het middenveld. Scheidsrechter Atkinson laat doorspelen en de eerste serieuze kans komt op naam van Salah, net naast. Er word volop druk gezet door Liverpool waardoor City moeilijk de bal kan rondspelen. Dit leid dan ook snel tot balverlies in de 5e minuut maar Mané krijgt de bal niet onder controle. Een minuut later een perfecte voorzet van diezelfde Mané waar Mendy nog net een voet tussenkrijgt alvorens Salah kan binnentikken. Een totaal ander Liverpool dan die tegen Napoli tot nu toe. Veel druk op de bal. In de tiende minuut valt een corner op het hoofd van Lovren maar kan eenvoudig worden opgepakt door de doelman van City. City laat Liverpool voetballen en lijkt te loeren op counters, en die komt er dan ook in de 12e minuut. Gomez grijpt in en de poging van Sterling wordt een hoekschop die tot niets leid. In de 16e minuut geeft Henderson voor maar Salah komt net tekort om er iets mee te kunnen doen. De druk blijft van Liverpool maar het is oppassen op counters van City. De storm van Liverpool neemt af en City krijgt iets meer grip op het duel. Zelfs Guardiola die wat amechtig in zijn stoel zat lijkt wat op te veren. In de 20e minuut claimt City een penalty. Lovren deed niets, maar Gomez op rechts lijkt wat onzeker in zijn nieuwe rol. Rare terugspeelbal. City heeft iets meer balbezit 46 om 54%. Liverpool moet oppassen dat het City niet teveel laat voetballen. En dan gebeurt waar je bang voor bent, blessures. Milner gaat zitten in minuut 27 en moet eraf. De midweeks uitgevallen Keita komt erop. De conclusie na 30 minuten is dat er nog geen echte kans is geweest van beide ploegen. En het wordt er ook niet beter op. Liverpool heeft een goal nodig maar dan moet je wel eerst kansen creeëren. City wordt sterker. Een aantal spelers verliezen nu de duels, en Keita maakt de ploeg er niet beter op. Foute en slordige passes, maar van Dijk blijft uiterst koel achterin. City wordt ook slordig waardoor er meer fouten dan kansen ontstaan. Vlak voor tijd een kleine opleving maar een echte kans kun je het niet noemen van Salah. Beide keepers zijn nog niet op de proef gesteld. Ruststand 0-0, veel spanning, hoog baltempo, geen echte kansen. Liverpool laat wel veel meer zien dan midweeks.

Tweede helft. Liverpool tikt de bal rustig rond en City wacht af. Veel lijn is er nog niet te bekennen in het spel. Na 5 minuten lijkt Liverpool de druk op te willen voeren. Er ontstaan wat kleine kansjes en we voeren in ieder geval het balbezit op. In minuut 53 valt de bal in de 16, maar word via vele voeten onschadelijk gemaakt. Maar het gaat nu los. De spanning lijkt terug te komen in de wedstrijd. City raakt wat geïrriteerd. Aguero maakt een domme overtreding op Henderson en krijgt geel. Maar het blijft oppassen met counters, alhoewel een afstandschot van City bijna in Goodison terecht komt. Come on you reds. Liverpool moet wel blijven oppassen en geeft volledig onnodig een corner weg terwijl er niemand in de buurt is. Fernandinho claimt een penalty die Atkinson niet geeft. van Dijk krijgt de bal op de arm, maar Fernandinho trekt hem wel omlaag. City gaat wisselen maar voordat dat gebeurt krijgt Mahrez de beste kans van de wedstrijd. Hij draait goed weg bij Robertson die even daarvoor de bal ook al onnodig tot corner verwerkt had maar de bal gaat voorlangs. Nu is het city weer die het voortouw neemt. Mahrez dolt Robertson opnieuw maar de bal gaat rechtstreeks op Allison af. Nu valt Liverpool weer aan. Gomez op Salah maar ook deze bal gaat rechtstreeks in de handen van de keeper. Er gebeurt eindelijk wat. Even daarna pakt Mendy Salah en krijgt geel. We zitten in de 63e minuut en Henderson neemt de vrije trap maar het leid tot niets. City grijpt in en wisselt Aguero. En weer een vrije trap. Fernandinho pakt Gomez en Liverpool mag het weer proberen. Het word Salah maar de bal gaat over de goal. Liverpool heeft nu weer de overhand genomen. In de 68e minuut passt Robertson de bal richting Salah, maar zijn schot is niet goed en gaat over. Salah in goede vorm ... City probeert het wel, maar grossiert vooral in overtredingen. Het word tijd voor Sturridge. In de 72e minuut komt hij voor Firmino. Een logische keuze. In de 73e minuut gaat Sterling er vandoor. Scherpe counter maar Lovren grijpt goed in. Een minuut later moet Allison aan de bak. Bal gaat voorlangs en word ingeschoten maar gepakt door Allison. Weer een goede kans voor City. 78e minuut geeft Gomez goed voor maar Sturridge mist de kracht om het af te maken. City countert weer maar Lovren speelt een puike wedstrijd. De wedstrijd lijkt te gaan eindigen in 0-0. In de 84e minuut krijgt City een penalty. Van Dijk krijgt hem tegen, Sané gaat liggen. Ik twijfel of het een penalty was, maar Mahrez schiet de bal huizenhoog over. Allison zat wel in de goede hoek. In een interview na afloop van de wedstrijd geeft van Dijk toe dat het een domme fout was. Nooit een sliding maken in de 16. Er staat nog maar een ding te doen. Zelf scoren. Liverpool valt nu nog meer aan met nog meer passie en zelfs Wijnaldum krijgt nog een gele kaart. Dat zie je niet zo vaak gebeuren. Liverpool wil wel, maar 3 minuten extra tijd zijn ook niet genoeg. Geen hoogstaande topper, en 3 ploegen op gelijke hoogte met 20 punten uit 8 duels. En met Huddersfield en Cardiff op het programma zijn we aan het eind gekomen van een zwaar programma.