Voorbeschouwing Liverpool - Manchester City

Foto Voorbeschouwing Liverpool - Manchester City
voorbeschouwing zondag, 04 aug 2019 // 10:20 uur

Datum: 4 augustus 2019
Aftrap: 16:00 uur
Stadion: Wembley Stadium
Scheidsrechter: Martin Atkinson
Uitzending: Ziggo Sport
Uitslag poll FB/Twitter: 95% stemt winst voor LFC.

Wembley.
Het heeft even geduurd, maar er wordt weer gestreden om zilverwerk door LFC in het grote Wembley Stadium. De Community Shield staat deze keer op het spel. Een seizoensopener die traditioneel gespeeld wordt door de kampioen uit de Premier League tegen de bekerhouder uit het FAcup toernooi. Omdat Manchester City beide titels in handen heeft mag de runner-up uit de Premier League het tegen de Citizens opnemen. Een uitstekende gelegenheid voor de mannen van Klopp om de grootste tegenstander van het afgelopen seizoen pijn te doen.
Nog nooit eerder stonden City en LFC tegenover elkaar tijdens de wedstrijd om de Community Shield. Ze troffen elkaar al wel eens eerder op Wembley. De laatste keer was tijdens de finale van de League Cup in 2016. Een finale waarin het LFC niet lukte de titel bij te schrijven op het palmares. 
In aanloop naar vanmiddag waren de managers al flink bezig elkaar uit de concentratie te halen. Het commentaar dat er door Liverpool geen nieuwe grote spelers zijn aangetrokken, werd door Klopp vakkundig op het bordje van Guardiola gelegd door te stellen dat het bij Liverpool geen wonderland is, zoals bij bijvoorbeeld City. Een club waar ogenschijnlijk ongelimiteerd geld wordt uitgegeven aan transfers ieder seizoen. Guardiola verwerp dit uiteraard en stelde dat de situatie bij City identiek is als de situatie bij LFC, refererend aan de transfers afgelopen anderhalf seizoen gedaan door Liverpool. Als de teams wederom in een tweestrijd om de titel verwikkeld raken zoals afgelopen seizoen, wordt het genieten geblazen van de rivaliteit tussen deze twee topmanagers. Het zaadje is in ieder geval alweer geplant.
De beide elftallen zullen vandaag niet representatief zijn voor het vervolg van het seizoen. Aan beide kanten zijn spelers nog maar een week terug van vakantie wegens de verschillende landentoernooien afgelopen maanden. Grote afwezige bij Liverpool zal Mané zijn. De Senegalees geniet nog van zijn vakantie na de finale in de Africa Cup gespeeld te hebben. Ook Clyne zal niet spelen. De verdediger blesseerde zich zwaar in de voorbereiding op het aankomende seizoen. Alisson Becker, Roberto Firmino, Naby Keita, Mohamed Salah en Xherdan Shaqiri zullen waarschijnlijk op de bank beginnen. De heren zijn sinds een week pas weer in training. Bij City spelen dezelfde problemen wanneer het gaat over namen als Sergio Aguero, Ederson, Gabriel Jesus, Nicolas Otamendi en Riyad Mahrez. Ook zij zullen waarschijnlijk vanaf de bank toekijken. Fernandinho en Benjamin Mendy zullen niet beschikbaar zijn voor Guardiola.

 

 

Vorige ontmoetingen:
Donderdag, 3 januari 2019, Premier League
Manchester City - Liverpool (1-0) 2-1 
Zondag, 7 oktober 2018, Premier League.
Liverpool - Manchester City (0-0) 0-0

 

 

                  Ronald Kleinman

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items