Liverpool vs Tottenham Hotspurs

wedstrijdverslag zaterdag, 11 feb 2017 // 23:17 uur

11 februari 2017 Liverpool - Tottenham Hotspurs (2-0) 2-0

Spurs-thuis: het wordt weer eens tijd voor 3 punten. Het is de laatste weken helemaal niets. 2 prijzen in de prullenbak gedeponeerd, een CL-plaats is de enige “prijs” die nog rest voor het veel te wisselvallige Liverpool. Mignolet mag na zijn blunders van de laatste weken tussen de palen blijven staan. Lovren is nog geblesseerd waardoor Lucas centraal achterin staat met Matip. Op het middenveld is de tegenvallende Can vervangen door Wijnaldum. Voor de rest weinig verrassingen. Sturridge en Origi zitten op de bank. Liverpool begint redelijk en is al direct dreigend zonder echt tot een uitgespeelde kans te komen. Na een dikke 10 minuten komen Firmino en Coutinho net te kort om een goed uitgespeelde counter tot doelpunt te bekronen.In de 16e minuut lukt dat wel. Wijnaldum geeft de bal slim aan de diepgaande Mané die half struikelend de bal langs de keeper in het doel weet te schieten. Anfield ontploft. Dit is wat Liverpool nodig had! Mané is met zijn beweeglijkheid een ware plaag voor de verbouwereerde tegenstanders. Dat blijkt weer 2 minuten na de openingstreffer. Mané ontfutselt een tegenstander de bal, geeft de bal op Lalana  wiens inzet door de keeper wordt gered. In de rebound stopt de keeper de inzet van Firmino waarna Mané uit de volgende rebound wel kan scoren. 2-0 binnen 20 minuten. Party! In de 22e minuut is het bijna 3-0 als weer Mané op de keeper afgaat maar de bal via dezelfde keeper net naast het doel verdwijnt. Spurs fungeert als aangeschoten wild. Een minuut later is het weer de keeper die een knal van Mané uit het doel ranselt. Liverpool speelt geweldig. Met een beetje geluk had het al 4-0 kunnen staan.Binnen het half uur redt Mignolet Liverpool door in een een-op-een situatie als overwinnaar uit de bus te komen.Na een dik half uur heeft Coutinho na een mooie aanval de 3-0 op zijn schoen, helaas is zijn inzet te zacht.Tot de rust is Spurs alleen met een vrije trap dreigend, voor de rest heeft het weer eens ouderwets goed spelende Liverpool alles onder controle. Rust 2-0. Benieuwd of Liverpool dit niveau kan vasthouden.

Het eerste kwartier van de tweede helft gebeurt er weinig. Eenmaal is Spurs gevaarlijk met een buitenspelsituatie. Liverpool maakt verdedigend erg weinig fouten.Met counters is Liverpool gevaarlijker dan de tegenstander. Liverpool laat de tegenstander wat komen zonder daadwerkelijk in gevaar te komen. Beide elftallen krijgen wat gele kaarten vanwege harde overtredingen. 20 minuten voor tijd heeft Matip de 3-0 op zijn hoofd: helaas is zijn kopbal uit een vrije trap te zacht. Even later schiet Coutinho uit een kansrijke situatie naast het doel. Liverpool komt in het rommelige laatste kwartier niet meer in gevaar tegen de tandeloze tegenstander en boekt een prima overwinning. Eindelijk! Het als een leeuw vechtende en prima spelende Liverpool laat zien dat het prima kan voetballen tegen tegenstanders die de zogenaamde bus niet parkeren. Nu nog een remedie zien te vinden voor tegenstanders die dat wel doen.

Stadion: Anfield  Liverpool
Toeschouwers: 53.159
Scheidsrechter: Anthony Taylor

Doelpunten: Mané 16,18
Gele kaarten: Son 28, Henderson  53, Matip 56, Kane 67, Milner 68, Winks 71, Dier 78
Alderweireld 84

Liverpool: Mignolet, Clyne, Matip, Lucas (Klavan 82), Milner, Henderson, Wijnaldum, Lallana, Mane (Alexander-Arnold 90+2), Coutinho (Can 77), Firmino

Tottemham Hotspur: Lloris, Walker, Dier, Alderweireld, Davies, Dembélé, Wanyama, Eriksen (Winks 68), Alli, Son Heung-min (Janssen 82), Kane
Manager: Mauricio Pochettino: