Verslag; Liverpool F.C. - Brentford

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Brentford
wedstrijdverslag maandag, 17 jan 2022 // 11:10 uur

Liverpool – Brentford

Vandaag staat Brentford op het programma in de Premier League.Hopelijk boeken we weer eens een overwinning,iets dat de laatste 3 wedstijden niet lukte.Afgelopen donderdag lieten ze zien dat de vaste aanvallers node werden gemist.Het zwaar gemankeerde Arsenal kon niet verslagen worden.Geen nieuwe blessures of Covid-gevallen bij The Reds.Milner,Robertson en van Dijk hadden wat pijntjes na de wedstrijd tegen Arsenal,maar kunnen starten.Thiago is er nog altijd niet bij evenals Elliott,echter laatstgenoemde gaat volgende week voor het eerst present zijn op het trainingsveld,dat is goed nieuws!Uiteraard de Afcon gangers Keita,Salah en Mane zijn afwezig.Ook bij Brentford is daardoor 1 afwezige in de persoon van Onyeka.Wie we wel gaan zien is targetman Ivan Toney,de Liverpool-supporter die Virgil in de eerste onderlinge ontmoeting van dit seizoen handenvol werk bezorgde.Brentford is de laatste tijd wat weggezakt na een leuk begin en staan voor deze wedstrijd 14e.Wellicht geeft het de burger moed om te weten dat Brentford voor de laatste keer won op Anfield in 1937…Brentford komt dan weer wel uit Londen,waar we in 7 ontmoetingen (tegen Londense clubs) al 5 keer punten verspeelden.

Eerste helft:

Jones en Oxlade-Chamberlain worden ingepast in de basis,Matip staat naast van Dijk.Scheids Moss fluit af waarna Brentford aftrapt.De eerste minuten verlopen vrij rommelig en gezapig.In de eerste 10 minuten wel 2 corners al voor Liverpool,de eerste Robbo-voorzet zeilt voorlangs en een vrije trap na een overtreding op Jones levert niets op.Daarna neeemt Liverpool echt het heft in handen,Brentford staat defensief wel solide.Alexander-Arnold stoomt veelvuldig op langs de rechterzijlijn en komt ook in scoringspositie in het eerste kwartier wanneer hij van afstand kan uithalen.Helaas,te hoog.Even voor de 20e minuut een forse ingreep van Ajer op Jota die de verdediger een kaart oplevert.Een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied volgt die door Matip naast wordt gekopt,doordat een Brentford-verdediger net de bal met het hoofd kan toucheren.Ook Virgil laat zich in aanvallend opzicht gelden.Bij (wederom) een corner valt de bal voor zijn voeten en haalt uit,echter zijn schuiver wordt nog vakkundig gepareerd door Fernandez en bij de volgende corner (7 stuks de eerste helft zegt wel iets over de intenties) kopt hij in de handen van weer Fernandez.Het duel kabbelt voort,Liverpool voortdurend op zoektocht naar openingen,Brentford houdt tegen en bij de keren dat ze op de vijandelijke helft komen lopen ze relatief vaak buitenspel.10 minuten voor het rustsignaal zijn The Bees dan een keer gevaarlijk;Janelt laat een hard schot van zijn voet vertrekken,maar deze gaat over.5 minuten voor rust doet Toney dan ook een duit in het zakje en schiet van buiten de 16.Deze gaat niet ver naast,maar Alisson zat er dicht bij en zag dat het goed was.Even later weer eens een solo van Matip,een heel eind de 16 in maar zijn schot wordt gekraakt.Oxlade-Chamberlain kan even later van dichtbij links van het doel uithalen,maar door de drukte is het (weer eens ) een corner.Op het moment dat je denkt dat je met 0-0 de rust ingaat gaat het dan toch gebeuren;Trent neemt de hoekschop,de bal maakt zelfs een stuit tussen een man of 15 in en achterin kan Fabinho inkoppen..1-0 Zo is het overwicht gelukkig ook in de stand terug te zien.Even later fluit Moss voor het rustsignaal.

Tweede helft:

Het in de eerste helft vertoonde spelbeeld zet zich voort in de tweede helft,Liverpool veel aan de bal.Trent schiet nog maar eens van afstand en Fabinho doet dat even later dunnetjes over.Geen doelpunt.Jones dribbelt 4 man voorbij en schiet ook van rand 16 maar in de handen van Fernandez.Het moet gezegd,afstandsschoten zijn niet zo vanzelfsprekend in het spel van Liverpool,maar daar hebben ze vandaag geen boodschap aan,dit wapen mogen ze wel vaker gebruiken.Spelers als Henderson,Fabinho,Jota en Jones hebben genoeg power in de benen.1-0 is een riskante stand,dit blijkt maar weer in de 59e minuut wanneer Norgaard een steekpass op Mbeumo geeft,maar net naast al zat Alisson er dicht bij.Een paar minuten later stoomt Alexander-Arnold het strafschopgebied binnen en laat de bal wat ver van zijn voet rollen.Jota neemt gelijk over en haalt uit,de paal is zijn eindstation,Firmino ontvangt de bal in de rebound,maar zijn schuiver is een makkie voor Fernandez.Niet lang daarna mag Jota op Fernandez afgaan,maar deze keert nog maar eens een schot,dit maal met zijn gezicht…Sprankelend is het nog steeds allemaal niet,kansen te over,doelpunten niet.Maar daar is Robertson aan de linkerkant,hij laat een voorzet los die achter de verdediging van Brentford is bedoeld.Hoewel deze weggewerkt had kunnen worden bereikt ie toch het hoofd van de duikende Oxlade-Chamberlain.Tussen 2 Brentford verdedigers kopt hij in in de korte hoek…2-0 Wedstrijd gespeeld,Ox’ eerste van het seizoen.Nog geen 2 minuten later heeft hij het veld geblesseerd verlaten (hij speelde voor de rest een erg fletse wedstrijd) en wordt vervangen door de jarige Minamino.Even later Trent nog maar eens van afstand vanaf 25 meter (blijven trainen hierop boys!) en 4 minuten na zijn entree krijgt Minamino zijn verjaardagscadeau…Brentford verspeelt bij een uittrap knullig de bal;Firmino kan in de 16 de bal ontfutselen en schuift oog-in-oog met Fernandez af naar Minamino die eenvoudig afrondt…3-0 In de 82e minuut is het tijd voor groeibriljant Gordon,hij vervangt Jota,vlak voor tijd kan hij alleen op Fernandez af,maar deze kwijt zich uitstekend van zijn taak vandaag,de 4-0 wordt het niet meer.In de 92e (!) minuut produceert Brentford het eerste schot tussen de palen,een schuiver van Toney wordt zonder problemen onschadelijk gemaakt door Alisson.Even later fluit Moss af,we hebben de 2e plaats weer in handen!

Sinds 2017 was het niet meer voorgekomen,dat zowel Salah als Mane tegelijk ontbraken in de basis voor een Premier League-wedstrijd.Na de zeperd tegen Arsenal hebben ze vandaag getoond,dat een wedstrijd toch positief afgesloten kan worden zonder onze steraanvallers.Dominant,maar pas sprankelend na het tweede doelpunt,maar het moet gezegd,3 punten zijn het belangrijkste,clean sheet ook leuk,Oxlade-Chamberlain ondanks zijn doelpunt de minste aan de zijde van Liverpool.Volgende week wacht Crystal Palace,dit moet te doen zijn als ze zo spelen zoals vandaag!Klopp beleefde vandaag zijn 350e wedstrijd als coach van Liverpool,een aantal dat Benitez nooit meer gaat halen bij Everton,The Kop haalde dat al aan tijdens de wedstrijd…:-)