Foto Liverpool - Southampton
wedstrijdverslag maandag, 29 nov 2021 // 10:15 uur

Liverpool - Southampton (3-0) 4-0
Jota 2', Jota 32', Thiago 37', Virgil 52'.

Het was een prachtige, maar koude dag in Liverpool, Anfield verlicht door het november zonnetje. Heerlijk weer om de mouwen op te stroken en een lekker potje voetbal te spelen. Dit moeten de jongens van Klopp gedacht hebben, want na een minuut had Jota de eerste er al in liggen. Het snelste doelpunt na de aftrap in de Premier League tot nu toe dit seizoen. En dan is het altijd afwachten wat zo'n snelle voorsprong met het wedstrijdverloop gaat doen. Gelukkig voor ons bleef de intentie van de thuisploeg onveranderd. De mouwen nog altijd opgestrookt, het publiek willen trakteren op een voetbalshow. De bezoekers maakten ook geen aanstalten om de schade zoveel mogelijk te willen beperken. En schade werd geleden. Tot aan de rust troffen de roden nog drie keer doel. De eerste keer werd het doelpunt van Mané afgekeurd wegens buitenspel. De volgende twee doelpunten waren wel rechtmatig en werden op het scoreformulier bijgeschreven. Waar Jota na een voorzet van Salah gemakkelijk de 2-0 kon intikken, zat de moeilijkheid van de 3-0 in de techniek van Thiago die zichzelf in de positie bracht te kunnen schieten op het doel van de bezoekers. Dat de bal enigzins gelukkig via een rug de doelman op het verkeerde been zette, doet er niets aan af. En prachtige individuele goal.

De tweede helft verliep minder spectaculair. Qua intensiteit dan, het spel overwicht veranderde niet. Liverpool had de bal en Southampton probeerde door countervoetbal nog een eretreffer te maken. Allison stond net als in de eerste, ook in de tweede helft uitstekend te keepen en hield zijn doel schoon. Dat kon niet over zijn collega aan de andere kant gezegd worden. Een ogenschijnlijk houdbare dropkick van Virgil ging onder McCarthy door. Dit doelpunt viel trouwens vanuit een corner door Alexander-Arnold en werd Virgil wel bijzonder slecht aangepakt door de verdedigende partij. Dit doelpunt kan Southampton zichzelf echt wel aanrekenen.