Verslag; Leeds United - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Leeds United - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag maandag, 19 apr 2021 // 23:29 uur

Leeds United (1) – Liverpool (1)

What a f*** day. Ik denk dat velen van jullie mijn gevoelens rondom het Super League circus zullen delen, er is al het een en ander besproken op de ALSIN Facebook vandaag. Ik vind het ronduit pijnlijk en beschamend dat Liverpool meedoet aan deze rubbish. Voor mij druist het recht tegen het DNA van LFC in. En ik voel mee met de spelers en de staff, die vanavond in het middelpunt staan en onvermijdelijk worden gekoppeld aan een standpunt waar zij niets mee te maken hebben. We kunnen alleen maar gokken wat er door hen heen zal gaan vanavond. Het was ongebruikelijk stil op de socials van Liverpool vandaag. Een uur voor aanvang was daar dan toch de opstelling. Wat opvalt: Salah op de bank en Fabinho achterin op de plek van Phillips, die licht geblesseerd is. Leeds start de warming up met ‘Earn it – Football is for the fans’ op hun shirts. Terecht. Dit wordt hoe dan ook een beladen wedstrijd.

De eerste 45 minuten spelen zich vooral op de helft van Leeds af. Er zijn verschillende kansen voor Firmino en Jota, een mooie pass van Fabinho en Thiago probeert het vanaf een meter of twintig. Zoals inmiddels gebruikelijk zijn er veel mooie acties van Liverpool voor de goal, maar ontbreekt het vooralsnog aan goede eindpasses en dus doelpunten. In de 24e minuut komt Fabinho goed weg: eerst levert hij de bal in bij Bamford en om ‘m vervolgens tegen zich aan te krijgen na een redding van Alisson. Hij gaat gelukkig net naast. Na dertig minuten is er een prachtige pass van Jota op Trent, die ‘m knap breed legt voor Mané: 1-0! Fijn dat hij weer eens een doelpunt op z’n naam kan schrijven. In de 40e minuut komt Jota nog bijna tussen een terugspeelbal van de tegenstander, maar de keeper is er net op tijd bij. We gaan de rust in met een voorsprong – en dat is lang geleden.

De tweede helft start met wederom kansen voor Liverpool en bijna een tweede goal van Mané. Ook Jota is op zoek naar een doelpunt. In de 59e minuut kijkt de VAR naar een mogelijke handsbal van Trent, waarna twee corners voor Leeds volgen en ze voor het eerst in de buurt van de 1-1 komen. Hierna begint Liverpool slordiger te spelen en kansen weg te geven. Na zeventig minuten moet Mané plaatsmaken voor Salah. In de 75e minuut schiet Bamford op de lat. Leeds lijkt steeds sterker te worden. In minuut 77 richt Roberts recht op Alisson, waarna Robbo bij de omschakeling een goeie kans op de 2-0 verspeelt. De Reds zitten niet meer lekker in de wedstrijd en lijken wel een ander team dan in de eerste helft. Met nog tien minuten te gaan wordt Jota gewisseld voor Oxlade-Chamberlain. En dan, ik was er al bang voor, is daar in de slotfase de gelijkmaker van Leeds: Llorente scoort met zijn hoofd vanuit een corner. Shit. Nog vier minuten extra tijd om te winnen. The Ox is er met 92 minuten op de klok dichtbij. Maar helaas. We pakken één punt en nemen niet de vierde plek in die we vanavond hadden kunnen bemachtigen. Liverpool blijft steken op de zesde plek in de Premier League, maar wat dat precies betekent, weet na vandaag niemand.