Liverpool - Real Madrid

Foto Liverpool - Real Madrid
wedstrijdverslag donderdag, 15 apr 2021 // 11:17 uur

Liverpool – Real Madrid 0-0 (0-0)

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Phillips, Kabak (60’ Jota), Robertson, Fabinho, Milner (60’ Thiago), Wijnaldum, Mane (82’ Oxlade-Chamberlain), Salah, Firmino (82’ Shaqiri).

Real Madrid: Courtois, Valverde, Militão, Nacho, Mendy, Casemiro, Modrić, Kroos (72’ Odriozola), Asensio (82’ Isco), Vinícius Jr (72’ Rodrygo), Benzema.
 

Eerlijk gezegd heb ik vooraf weinig hoop op een comeback. Daarvoor was ons spel vorige week te mager. En Real Madrid is er het team niet naar om zich te laten verrassen, maar je weet het nooit. Het is exact vijf jaar geleden sinds de legendarische 4-3 tegen Dortmund. Kunnen we zo’n kunststukje herhalen? De opstelling is op twee plaatsen anders ten opzichte van de heenwedstrijd: Milner voor Keïta en Mané voor Jota. De missie is ook duidelijk: achterin de nul houden en zelf twee keer scoren.

De eerste tien minuten zijn levendig van onze kant. Het begint met een enorme kans voor Salah, die recht op Courtois schiet. Daarna geeft Milner een doodschop aan Benzema (lekker!), komt Firmino een teen tekort na een voorzet van Robbo en probeert Trent de tegenstander weer te verrassen met een snelle corner. We jagen de bal goed op en pakken de tegenstander fel aan. Dit is een heel ander Liverpool dan vorige week.

Daarna komt Real iets beter in de wedstrijd, met een schot van Benzema dat eindigt op de paal. Casemiro geeft Milner een koekje van eigen deeg en schoffelt hem voor de ogen van de Liverpoolbank onderuit. Hij krijgt geel van Kuipers. De Reds eindigen de eerste helft weer sterk, met twee enorme kansen, eerst voor Salah en daarna voor Wijnaldum. Beide pogingen gaan over. Real Madrid ligt af en toe behoorlijk open. Een goal voor ons lijkt er zeker in te zitten. En dan, wie weet?

De tweede helft begint gelijk met actie als Firmino Courtois test. In de jacht op doelpunten brengt Klopp na een uur Thiago voor de tot dan toe man of the match James Milner. Jota komt erin voor Kabak. We gaan voorin met vier aanvallers spelen, met Firmino op 10. Madrid antwoordt door massaal te gaan verdedigen, counteren en tijdrekken. Er volgen nog kansen voor Jota en Firmino, maar de bal wil er maar niet in. In het laatste kwartier neemt de hoop met de minuut verder af. Ook Ox en Shaqiri kunnen niets meer veranderen aan de stand. Het blijft 0-0.

Na het debacle van vorige week was dit een veel betere wedstrijd, maar zoals zo vaak dit seizoen scoren we te moeizaam. Vooral op Anfield. Zou de afwezigheid van fans er iets mee te maken hebben? De focus kan nu op de competitie, waarin we weer wat vorm te pakken hebben. Laten we hopen op een eindklassering bij de eerste vier. Dat zou na dit gekke seizoen nog bijna als een prijs voelen.  

Joachim.

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items