Real Madrid - Liverpool

Foto Real Madrid - Liverpool
wedstrijdverslag woensdag, 07 apr 2021 // 15:22 uur

REAL MADRID – LIVERPOOL

Vandaag een weerzien met onze tegenstander in de CL-finale van 2018.Hopelijk leven er toch wat revanchegevoelens bij de spelers die de memorabele 26 mei 2018 voor ons op het veld stonden.Klopp roept al enkele dagen in de pers dat dat niet het geval is,maar waarschijnlijk laat hij niet het achterste van zijn tong zien.Na een reeks van 3 overwinningen op rij is het vertrouwen terug.Leipzig werd de in vorige ronde vrij gemakkelijk opzij gezet.De laatste competitiewedstrijd tegen Arsenal was eigenlijk een demonstratie;een sterke geachte tegenstander werd tureluurs gespeeld,enige puntje van kritiek is nog altijd de scoringsdrift;die is er wel,maar de kansen moeten echt beter afgemaakt worden.In de CL kun je je dit niet blijven permitteren nu de tegenstand steeds zwaarder wordt.Het centraal verdedigingsduo Phillips/Kabak doet het leuk,spelen met steeds meer vertrouwen,key player Fabinho is broodnodig gebleken op het middenveld en Alisson “Escobar” boezemt de tegenstander al angst in bij het betreden van het veld.Hopelijk zetten de roodhemden in de eerste leg van deze kwartfinale een goed resultaat neer!

Real Madrid : Courtois , Lucas Vasquez , Eder Militao , Nacho , Mendy , Kroos , Casemiro , Modric , Asensio , Benzema , Vinicius Junior

Liverpool : Alisson , Alexander-Arnold , Kabak , Phillips , Robertson , Wijnaldum , Fabinho , Keita , Mané , Jota , Salah

Eerste helft :
Scheidsrechter Brych fluit stipt om 21.00 uur voor de aftrap.Liverpool laat de bal gelijk aan de Madrilenen die mogen opbouwen.In de 2e minuut laat Benzema al een schot vertrekken richting Alisson,maar die kan makkelijk pakken,in de 5e minuut is de eerste corner voor Real een feit na balverlies Keita.Dit levert geen gevaar op.Het is aftasten dat in de eerste 10 minuten de boventoon voert.In de 11e minuut is daar de 2e corner voor Real na een aanvallende actie van Vinicius,deze wordt afgeslagen,even later gaat Modric op de rand 16 onderuit en claimt een penalty,maar hij struikelt gewoon over zijn eigen benen.Even later een voorzet vanaf links door Mendy die naast wordt gekopt door Vinicius.Rond het kwartier eindelijk een aanvallende actie bij Liverpool als Trent een voorzet geeft vanaf de zijkant,Courtois grijpt goed in.Kabak grijpt kort daarna nog maar een keer in bij Vinicius,weer een corner voor Real,wederom geen gevaar.En dan vanuit het niets in de 27e minuut is het raak voor de thuisploeg.Kroos verstuurt een dieptepass die precies tussen Trent en Phillips invalt,Vinicius neemt met de borst aan en passeert Alisson met een diagonale schuiver. 1-0 Liverpool moet zich herpakken,maar niets wijst op een snel herstel,het tempo is simpelweg te laag,als ze al de middenlijn oversteken staan 9 man van Real al achter de bal.In de 32e minuut een botsing in de 16 tussen Benzema en Kabak,ook Benzema wil graag een pingel,maar ook deze keer onterecht.Snel daarop alweer een schot van Vinicius door voorlangs gaat.In de 36e minuut dan eindelijk een goede dieptepass op een sprintende Mané,maar die wordt neergehaald…scheids en/of VAR wil het niet zien;in de tegenaanval hieropvolgend ook een dieptepass die op het hoofd van Trent terecht komt,hij wil terugkoppen op Alisson maar kopt in de voeten van Asensio die dit cadeautje dankbaar aanneemt…2-0 Liverpool maakt simpelweg nergens aanspraak op,zo kwaliteitsarm is het.In de 42e minuut grijpt Klopp in en brengt Thiago voor Keita.Even later geeft Kabak ook al een foute terugspeelbal op Alisson waarna Asensio weer mag uithalen,ditmaal schiet hij voorlangs.Ongeinspireerd,nonchalant,onnauwkeurig,kansloos zijn de woorden die in mij opkomen als Brych voor het rustsignaal fluit.

Tweede helft:
Aan het begin van de tweede helft trapt Liverpool af.In de 47e en 494 minuut vrije trappen voor Liverpool en geel voor Vazquez,beiden leveren niets op.Even later gaat Robertson op links door en geeft vanaf de achterlijn een voorzet,maar Courtois kan ingrijpen.In de 51e minuut kunnen we eindelijk juichen,Wijnaldum speelt Jota aan op rand strafschopgebied,passeert 2 verdedigers en wil uithalen,het schot wordt gekraakt en belandt bij Salah die via Courtois en de lat afrondt. 2-1 we leven weer.Real is het even kwijt,een minuut later weer een voorzet van Trent over grote afstand op Jota maar kopt naast.Even later aan de andere kant weer een ongevaarlijke corner van Real en in de 56e minuut pakt Thiago maar weer eens geel.The Reds hebben nu meer controle en domineren een tijdje licht.Een speldenprikje van Kroos die van afstand ruim over schiet en Salah zoekt zijn maatje Mané met een steekpass in de as,maar die mist de bal maar net.In de 63e minuut een corner voor Liverpool na een gevaarlijke uitbraak over links,uit deze corner countert Real pijlsnel en kan Trent maar net ingrijpen als Asensio de eindpass zijwaarts wil spelen.Even later,in minuut 65, komt het er dan toch van…3-1 voor Real.Modric mag van de rand strafschopgebied ongehinderd een breedtepass op Vinicius geven die te veel vrijheid krijgt en met de binnenkant inschiet.Deze was niet onhoudbaar,maar tevergeefs Alisson kan niet keren.In de 70e minuut brengt Zidane Valverde voor Asensio.Salah stuurt nog maar eens een voorzet richting Jota,maar die kan de bal alleen maar schampen.Met nog een kwartier ongeveer te spelen wordt het spel van Liverpool weer slordiger en slordiger,ze creeeren niets,houden een laag tempo aan en lijden veelal balverlies.Wijnaldum is dan wel captain,maar is dan niet de aanjager die Henderson kan zijn.Gini beleeft dan ook niet zijn beste wedstrijd ook nog eens…Thiago probeert het in de 77e minuut met een afstandsschot maar schiet over,even later weer Real dat aanvalt en Phillips kan maar net wegkoppen voordat Benzema kan uithalen.In de 81e minuut brengt Klopp Shaqiri en Firmino voor Jota en Kabak.Fabinho verhuist naar de CV-positie.Even later weer een duel bij de zijlijn tussen Trent en Vinicius,waarbij laatstgenoemde de stervende zwaan speelt en Trent een gele kaart aansmeert.Zidane brengt dan Rodrygo voor Vinicius voor de laatste 5 minuten.In de 89e minuut nog een keer een corner voor Liverpool na doorgaan van Robertson maar ook deze levert niets op (wanneer scoorde Liverpool nog eens rechtstreeks uit een corner?)De wedstrijd kabbelt richting einde,er komen 4 minuten extra bij.In de stand verandert niets.

Liverpool heeft zeer pover gespeeld,te veel jongens kwamen niet in hun spel,ondanks dat Real ook niet fantastisch was.Met een 3-1 is doorgaan nog steeds mogelijk,maar dan zullen ze toch op Anfield echt uit een ander vaatje moeten tappen,anders zorgt,net als verleden jaar,een Madrileense club voor uitschakeling in de Champions League.Come on you Reds!