Leicester City - Liverpool

Foto Leicester City - Liverpool
wedstrijdverslag maandag, 15 feb 2021 // 19:53 uur

Leicester City - Liverpool (0-0) 3-1 (Salah 67', Maddison 78', Vardy 81', Barnes 85')

Tijdens het debuut van verdediger Kabak speelt Liverpool een uitstekende 60 minuten voetbal. Leicester weet totaal geen raad met het positionele spel van de bezoekers. De grootste kans is voor Firmino, helaas weet Schmeichel met een katachtige reflex redding te bieden. Vlak voor de rust raakt Vardy na een razendsnelle counter de lat van het doel van Alisson. In de herhaling blijkt dat het hoe dan ook geen doelpunt zou zijn geweest wegens buitenspel. Kabak speelt ondertussen een solide eerste helft. Naast Henderson centraal achterin doet de jonge aankoop zijn stinkende best. Milner zou al vroeg in de wedstrijd uitvallen met een hamstring blessure, Thiago vervangt hem.

De tweede helft begint Liverpool wederom met veel overwicht. Een vrije trap door Alexander-Arnold spat op de lat. Het wachten is op de eerste goal van de wedstrijd. Wanneer Firmino de bal in de 16 aan de voet krijgt, speelt hij met een pirouette en een hak Salah vrij voor het doel. Doelpunt Liverpool! En wat voor één. En dan gaat het compleet mis. Een overtreding op de rand van het strafschopgebied doet de scheidsrechter beslissen City een strafschop te geven. Na ingrijpen van de VAR wordt het toch een vrije trap. Maddison achter de bal wil hem hard en laag voor de goal plaatsen, maar de bal valt zomaar in de verre hoek. Even is daar de opluchting als de goal wordt afgekeurd wegens buitenspel. Maar dan gaat de VAR er weer naar kijken en keurt de goal goed. Met een hoop lijntjes en inzoomen beslist de VAR no offside. Met alle goede wil van de wereld ziet niemand met een rood hart deze beslissing als de juiste. Het lijkt erop dat de schaduw van Firmino's voet als marker gebruikt wordt. Dat is weer eens iets anders dan buitenspel staan met een oorlel. En dan schiet het elftal van Klopp in een kramp. Een lange bal doet Alisson met de zon in zijn ogen uit komen om het gevaar tegen te gaan. Nieuwkomer Kabak gaat ook voor de bal. En daar is geen communicatie en de twee lopen elkaar voor de voeten. Vardy profiteert en scoort 2-1. Nu zakt de moed de bezoekers toch echt wel in de schoenen. Alisson weigert in eerste instantie te capituleren door een 110 procent kans van Vardi te keren, maar als ook Salah er ook een potje van maakt met een hele slechte bal door het centrum kan ook Alisson de 3-1 niet tegen houden. Barnes mag hem maken.

Weer speelde Liverpool een goede wedstrijd, maar blijft gewoon met lege handen achter. Wat een frustrerend seizoen tot dusver. Strijden om de titel zit er niet meer in, moest ook Klopp bekennen na afloop.