Liverpool vs Wolverhamton

wedstrijdverslag zaterdag, 28 jan 2017 // 15:48 uur

28 januari 2017 4e ronde FA cup
Liverpool  - Wolverhamtpton Wanderers (0-2) 1-2

Wolves-thuis: de laatste kans op een prijs, er van uitgaande dat de achterstand op koploper Chelsea niet meer kan worden ingehaald. Het wordt ook wel weer eens tijd de 3 punten op Anfield te houden na 2 achtereenvolgende nederlagen. Klopp begint wederom zonder een aantal vaste krachten. Erg teleurstellend. Randall, Gomez, Klavan en Moreno beginnen achterin, het middenveld wordt gevormd door Lucas, Ajaria en Wijnaldum, voorin beginnen Woodburn, Firmino en Origi.  Iedereen zit nog maar net op zijn of haar stoel of Liverpool komt al op achterstand. Een vrije trap aan de zijkant van de 16 wordt hoog voor het doel gegeven en door een tegenstander, buitenspel maar wel helemaal frank en vrij, in het doel gekopt. Lekker begin voor Liverpool, het scoort al zo moeilijk de laatste weken.
Liverpool moet snel op jacht naar een doelpunt. Het vele balbezit resulteert echter niet in kansen.  5 minuten voor rust wordt het zelfs nog erger. Wolves produceert een messcherpe counter waarbij de verdediging van Liverpool bijna letterlijk staat te slapen (zo stopt Randall met lopen en staat Gomez te zwaaien voor buitenspel) en het is 0-2.
De gehele eerste helft creëert Liverpool geen enkele uitgespeelde kans. Rust 0-2. Het is een aanfluiting tot nu toe.

Na de rust wordt Randall vervangen door Coutinho. Na een paar minuten is Liverpool een beetje gevaarlijk met een vrije trap vanaf de zijkant van Woodburn. Liverpool blijft daarna maar in één tempo de bal naar elkaar toespelen. Op deze manier is de 11 mans verdediging van de tegenstander niet kapot te spelen. Wolves komt er wel steeds minder uit maar Liverpool, met Sturridge halverwege er in voor Firmino, krijgt maar geen kans. Als er al eens een schotkans komt dan zit er wel een been tussen. Dit Liverpool is domweg niet goed genoeg om deze verdediging kapot te spelen.
4 minuten voor tijd gloort er dan eindelijk wat hoop. Uit een corner krijgt de tegenstander de bal niet weg waarna Sturridge de bal naar Origi kopt die van dichtbij de 1-2 op het scorebord zet. Een minuut later heeft diezelfde Origi zelfs de gelijkmaker op zijn voet, helaas ranselt de keeper de bal uit de hoek. Wolves is daarna nog erg dicht bij de 1-3. Die afgang blijft Liverpool bespaart. De 1-2 is de derde deceptie op rij. Het wordt tijd dat de FA-cup eens serieus wordt genomen!

Stadion: Anfield  Liverpool
Toeschouwers:   52.469
Scheidsrechter: Craig Pawson

Doelpunten: Stearman 1, Weimann 41, Origi 86
Gele kaarten: Stearman 29, Hause 48, Wijnaldum  51, Evans 89

Liverpool: Karius, Randall (Coutinho 46), Gomez, Klavan, Moreno, Lucas, Ejaria (Can 74), Wijnaldum, Woodburn, Firmino (Sturridge 65), Origi.

Wolverhampton  Wanderers: Burgoyne, Coady, Stearman, Hause, Doherty, Edwards, Evans, Costa (Ronan 67), Saville, Weimann (Mason  77), Dicko (Bödvarsson 71)
Manager:  Paul Lambert