Verslag; Tottenham Hotspur - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Tottenham Hotspur - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag vrijdag, 29 jan 2021 // 16:57 uur

Eindelijk weer eens juichen

Tottenham Hotspur – Liverpool (0-1) 1-3 Firmino 49’, Alexander-Arnold 47’, Hojbjerg 49’, Mane 65’

De laatste keer dat ik een wedstrijdverslag mocht schrijven speelden we uit tegen Crystal Palace. Na die historische wedstrijd stonden we zes punten los op de ranglijst met de meeste goals en het beste doelsaldo. Inmiddels zijn we vijf wedstrijden, drie punten en slechts één doelpunt verder en staan we op een teleurstellende vijfde plaats. Henderson is gelukkig weer terug voor deze wedstrijd, al is het jammer dat hij in de verdediging moet starten. Fabinho is de volgende die in de ziekenboeg moet plaatsnemen. Bij Spurs (of de Spurs, zoals ze bij Ziggo blijven zeggen – ergerlijk) valt op dat er behalve Kane, Bergwijn en Son alleen maar verdedigers op het veld staan. En in de praktijk zullen die drie waarschijnlijk ook gewoon vooral op de eigen helft te vinden zijn.

De wedstrijd start levendig. Al in de tweede minuut is er een enorme kans voor Mané, maar hij schiet op onverklaarbare wijze naast. Meteen daarna is het raak aan de andere kant. Son scoort na een snelle aanval door het midden. Gelukkig schiet de VAR ons eindelijk een keer te hulp. De teleurstelling in de stem van Albert Mantingh is duidelijk te horen. Wat een beginfase! Daarna zien we het spelbeeld dat we nog kennen van de thuiswedstrijd tegen Spurs. Liverpool valt aan, de ploeg van Mourinho verdedigt en komt er af en toe gevaarlijk uit. Na 23 minuten een heerlijk één-tweetje tussen Mané en Salah, maar Mané mist (en stond ook nog buitenspel). Thiago krijgt direct daarna geel. Mané ontpopt zich in de rest van de eerste helft tot onze gevaarlijkste aanvaller en is betrokken bij alle kansjes. Vlak voor rust test hij Lloris met een hard schot, maar die redt goed. Net voor het fluitsignaal gebeurt het dan eindelijk: sinds 27 december scoren we weer eens een competitiedoelpunt! Na een geweldige actie van Mané mag Firmino het laatste zetje geven. Heerlijke timing!

Bij de start van de tweede helft is het druk aan de zijlijn. Spurs wisselt Lamela en Winks voor Kane en Aurier. Bij Liverpool blijkt Matip helaas niet in staat om een hele wedstrijd te spelen. Hij wordt vervangen door Philips. We beginnen gelijk met een grote kans, maar Salah schiet over. En direct daarna … YESSSS!!! De 2-0 en wat een beauty van Trent! Helaas is de euforie van korte duur, want Hojbjerg schiet mooi raak vanaf een meter of twintig. Kort daarna het volgende hoogtepunt in de wedstrijd. Na een goede aanval komt de bal via Thiago (met hoofdband na een botsing met Rodon) en Mané bij Salah terecht, die keihard uithaalt: 1-3! De VAR verpest het feestje echter. Atkinson keurt de goal af vanwege hands van Firmino in de opbouw naar de goal. Een zware beslissing. Daarna valt ie dan toch! Een geweldige voorzet van Trent (die zijn vorm weer terug lijkt te hebben) wordt gemist door Rodon en binnen geknald door Mané. Daar kan de VAR niets tegenin brengen. Spurs is het geloof daarna helemaal kwijt. Wij spelen de bal rustig rond en brengen met Jones en Origi nog wat verse krachten in.

Het blijft 1-3. Eindelijk weer een overwinning. Eindelijk weer goals gescoord. Eindelijk weer eens juichen. Laten we niet vergeten dat we ook deze wedstrijd weer vier absolute topspelers misten (en een vijfde viel halverwege uit). We hebben letterlijk geen enkele ervaren verdediger meer beschikbaar. Om dan toch zo te domineren in een lastige uitwedstrijd is gewoon heel knap. Hopelijk ligt de dip nu achter ons en kunnen we de tweede helft van het seizoen weer bovenin aansluiten. Maar nu eerst maar even nagenieten van deze voetbalshow. Het was even geleden.