Crystal Palace - Liverpool

Foto Crystal Palace - Liverpool
wedstrijdverslag zaterdag, 19 dec 2020 // 16:44 uur

Liverpool boekt monsterzege, zelfs op halve kracht

Crystal Palace – Liverpool (0-3) 0-7

Minamino 3’, Mané 35’, Firmino 44’, Henderson 52’, Firmino 68’, Salah 81’, Salah 84’


Na de heerlijke overwinning op Tottenham staat drie dagen later alweer de volgende wedstrijd op het programma. Liverpool doet het de laatste jaren goed tegen Crystal Palace. Iedereen zal zich nog onze laatste thuiswedstrijd tegen de Londenaren herinneren (4-0). Twee dagen later werden we kampioen. Ook op Selhurst Park weten we vaak te winnen, al is het zelden eenvoudig. Vorig jaar rond deze tijd redde een late goal van Firmino ons (1-2). Hopelijk gaat het dit keer wat makkelijker.


De opstelling vertoont drie wijzigingen ten opzichte van woensdag. Matip speelt weer centraal achterin (in plaats van Rhys Williams), Keita vervangt Jones op het middenveld en Minamino komt erin voor Salah. Bij Palace (dat zonder thuispubliek speelt in verband met de toename van corona gevallen in Londen) staat Patrick van Aanholt in de basis. Ook oud-Liverpool-speler Nathaniel Clyne start. Jaïro Riedewald zit op de bank.

 

 

 

 

 

 

In de vorige uitwedstrijd, tegen Fulham, kwam we pas ver in de tweede helft een beetje los. Nu is het al na twee minuten raak. Minamino scoort op aangeven van Mané. Een perfecte start! De eerste tien minuten spelen zich volledig op de helft van Palace af, maar daarna lijkt het spel van vorige week er weer in te sluipen. We zijn slap in de duels en slordig in balbezit. In de 22e minuut profiteert Palace bijna, maar Ayew speelt bij een veelbelovende aanval de bal net achter Zaha.


Net op het moment dat we ons hier een beetje zorgen beginnen te maken, scoort Mané de 0-2. Het is moeilijk verdiend te noemen, maar wel heel lekker. Kunnen we eindelijk een wedstrijdje lekker achterover leunen? Het lijkt er wel op als Firmino vlak voor rust de derde maakt na een heerlijke pass van Robbo uit de counter. Halverwege de wedstrijd zijn de Reds hard op weg naar (pas) hun tweede uitzege van het seizoen!


Even een alinea over Albert Mantingh, die tijdens deze wedstrijd wederom geen enkele moeite doet om zijn overdreven anti-Liverpool houding te verbloemen. Zo zuigt hij het verhaal uit zijn duim dat Salah boos is op Klopp, omdat niet hij, maar Trent de aanvoerdersband mocht dragen tegen Midtjylland. Elke mislukte eindpass van Palace beoordeelt hij met hoorbare frustratie en hij kan wéér niet ophouden over de 7-2 tegen Aston Villa en de 3-3 tegen Palace uit 2014. Wat een kwal.


In de tweede helft dendert Liverpool gelijk door met een goal van Henderson op aangeven van Trent. Het is het startsein voor de spelers om direct drie versnellingen terug te schakelen en de wedstrijd rustig uit te spelen. Klopp profiteert ook van de goede uitgangspositie door een aantal spelers hun hoognodige rust te geven. Een goede zet, ook al is Mané niet blij met zijn wissel. Zelfs op halve kracht loopt Liverpool uit naar een monsterscore. Goals van Firmino en Salah (twee keer) zorgen voor onze grootste uitzege in de Premier League: 0-7!

Zo sluiten we een week met drie (op papier) lastige wedstrijden geweldig af en stapelen de pluspunten zich op: zes punten los, clean sheet, Salah topscorer, Ox weer terug, meeste goals gescoord, beste doelsaldo. Een heerlijk weekend wacht: lekker onderuitgezakt kijken of onze concurrenten punten verspelen. Fijne feestdagen allemaal!

Verslag Joachim

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items