Liverpool - Wolves

Foto Liverpool - Wolves
wedstrijdverslag zondag, 06 dec 2020 // 22:32 uur

Liverpool  - Wolves (1-0) 4-0
Salah 24', Wijnaldum 58', Matip 67', Semedo e.d. 78'.

 

Och, om toch 1 van die 2000 te mogen zijn! Prachtig om te zien dat er weer supporters in het stadion zitten! ‘Bring on the Champions, Champions of England’ klinkt van the Kop, kippenvel! 
In de basis vanavond Kelleher, de held van afgelopen dinsdag met zijn redding op de kopbal van Huntelaar. Voor hem verdedigen Neco, Matip, Fabinho en Robertson. Het middenveld bestaat uit Jones, Hendo en Gini. Jota moet tegen zijn oude club genoegen nemen met een plek op de bank, want de voorhoede wordt gevormd door Mané, Firmino en Salah. 

Binnen 3 minuten is de eerste gele kaart al een feit. Neco Williams geeft een vrije trap weg op een plek die voor ons niet erg gunstig is. De bal wordt rakelings over geschoten. Het ziet er in de eerste 10 minuten naar uit dat het weer een middagje breien en goed opletten gaat worden. Wolves staan goed opgesteld achterin, maar deinzen ook niet terug voor een goede aanval. 
Ook op een stoeltje in het stadion: Virgil! Van de week al foto’s vanuit het nieuwe trainingscomplex waarop te zien was dat hij hard aan zijn herstel werkt. 
Ondertussen vinden we toch wat gaatjes. Robertson krijgt de bal voor en Mané kan koppen. Helaas gaat de bal over. Kelleher (van wie niet alleen de voornaam blijkbaar problemen oplevert, aangezien zijn achternaam verkeerd op zijn shirt staat), redt prima op een leep balletje op doel. De daaropvolgende hoekschop wordt netjes onschadelijk gemaakt. 
Robertson is van zijn plek af, Traoré gaat er met de bal vandoor en Fabinho zit mis, waardoor hij kan voorzetten, maar gelukkig veel te hard. Aan de andere kant legt Robertson juist weer prachtig de bal neer voor Mané. Die wil voorgeven, maar er stond niemand om de bal binnen te tikken. En dan niet knipperen, anders mis je het!! Oud-Liverpool kid Coady schat een voorzet van Hendo verkeerd in en vindt Salah achter zich, die klinisch afmaakt vlak voor het doel. 1-0. Het loopt sinds de goal ook heerlijk! Onze nummers 9, 10 en 11 vinden elkaar weer vaker. Het lukt nog niet helemaal om de kansen ook af te maken, maar het ziet er veelbelovend uit. 
En het zal ook niet. Er zit weer iemand op de grond. Curtis Jones dit keer. Na behandeling komt hij toch weer terug in het veld. 
Er wordt weer een vrije trap weggegeven op randje 16. Is niet nodig dit! De bal gaat voorlangs, maar onderweg aangeraakt en er volgt een corner. En we krijgen een penalty tegen. Mané maakt volgens de scheidsrechter de overtreding en de bal gaat op de stip. Op de VAR zie je echter dat Mané Coady niet eens raakt. De scheids moet zelf gaan kijken naar de beelden. En de penalty wordt ingetrokken. Eindelijk werkt de VAR eens mee!! Coady krijgt verrassend genoeg geen geel voor het stukje theater. 

 

Tweede helft.
Dezelfde 22 beginnen aan het tweede bedrijf. Mané pikt een voorzit van Henderson uit de lucht en schiet hem strak op doel. Jammer genoeg recht in de handen van de keeper. Maar de toon is gezet. 
Technische problemen voor de arbitrage, batterijtjes op denk ik. 
Ik vind het prachtig om te zien hoe Neco Williams en Curtis Jones meedraaien alsof ze het al jaren doen. Natuurlijk zijn er nog wat foutjes, maar ik geef het je te doen, in het seizoen na het kampioenschap hele grote schoenen moeten vullen. In de rust heeft Kelleher gelukkig een nieuw shirt gekregen waarop zijn naam wel goed staat.
Gini!!!! Wat een heerlijk schot! Tussen 3 man door, prachtig in de hoek. 2-0. Met nog een half uur op de klok, wisselt Wolves. Silva erin, Neves eruit. 
In de statistieken staat dat in de 2e helft Wolves het grootste deel van het balbezit hebben. Dat heb ik echt even gemist geloof ik. Henderson neemt een snelle, korte hoekschop, Salah slingert voor en Matip kopt hem binnen. 3-0! Trent Alexander Arnold is back! In al het feestgedruis wordt hij ingebracht en mag Williams uitrusten. Een paar minuten later voert Wolves de 2e wissel door. Dit keer mag Podence plaatsmaken voor Nouri. 
Zal Jota nog mogen komen van Klopp? Ik heb de zin nog niet getypt of daar staat hij. Firmino mag de beentjes rusten na het harde werken. 
Gerechtigheid! Mané pikt zijn goaltje mee. Wat een wedstrijd heeft hij weer gespeeld vandaag! En TAA heeft gelijk weer een assist op zijn naam staan. Wolves heeft ook voor de laatste keer gewisseld. Neto eruit, Vitinha erin. Kelleher verricht nog een geweldige redding. Verder heeft hij weinig te doen gehad in de tweede helft. Bij ons komt Keita er nog in tien minuten voor tijd. Henderson gaat eraf. Wijnaldum wordt captain.  Moutinho pakt nog geel voor het afstoppen van Mané. Die laatste is trouwens de goal door de neus geboord. Het is een eigen goal geworden voor Semedo. 

Na 3 minuten extra tijd zit het erop. Wat een heerlijke wedstrijd! Niemand heeft slecht gespeeld. Aan onze kant in elk geval:D Op naar Denemarken, graag een mooi verjaardagscadeautje vanuit daar heren!

Verslag Anne.

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items