Atalanta - Liverpool

Foto Atalanta - Liverpool
wedstrijdverslag woensdag, 04 nov 2020 // 20:11 uur

LIVERPOOL MET 7 MIJLSLAARZEN DOOR DE GROEPSFASE
Atalanta Bergamo - Liverpool (0-2) 0-5

Jota 16', 33', Salah 47', Mané 49', Jota 54'.
 

 

Waar onze favorieten in de eerste twee wedstrijden in de groepsfase van de Champions League nog niet echt konden overtuigen hebben de Reds zich na de derde wedstrijd nadrukkelijk gemeld voor de eerste eindplaats in deze poule. In het Gewiss Stadion in Bergamo lieten de Reds geen spaan heel van de aspiraties van de Italiaanse tegenstander Atalanta Bergamo. Met liefst 5-0 werden de gastheren naar een Europese record nederlaag in eigen stadion gespeeld.
Trainer Gasperini had vooraf toch de nodige zekerheden ingebouwd om de ruime nederlaag te voorkomen. Hij speelde met drie man centraal achterin, Tolói, Palomino en Djimsiti, en Hateboer en Mojica op de vleugels om de voorzetten van Liverpool er uit te halen .Bovendien hadden de Italianen met Pasalic en Freuler twee controleurs in de middenlinie. Heel veel aanvallende kwaliteiten waren er daarom niet over. De Italianen gokten op de persoonlijke kwaliteiten van Muriel, Gomez en vooral Zapata. 
Wat bracht Jürgen Klopp daar tegenover ?  Een op zich te verwachten 4-3-3 systeem waarin andermaal plaats was voor Rhys Williams naast Gomez in het hart van de verdediging. Ook op het middenveld een jonkie, de net als Williams 19 jarige Curtis Jones mocht opdraven in een linie met Henderson en Wijnaldum. Voorin was er rust voor o.m. Firmino waardoor deze linie bestond uit de vleugelflitsers Salah en Mané en de diepe spits Diogo Jota.
De arbitrage stond onder leiding van de Roemeen Ovidiu Hategan, die slechts twee maal geel hoefde te trekken. Dat was na 21 minuten voor zowel Wijnaldum als Jones.

Liverpool zette al in de tweede minuut de toon van de wedstrijd. Diogo Jota stond toen al oog in oog met doelman Sportiello van de thuisclub. Op dat moment was de Italiaan nog meester van de situatie. Na 16 minuten was hij at niet meer. Trent Alexander Arnold verzond een pass op maat vanaf de rechterkant, Diogo Jota schudde Palomino van zich af en tikte de bal bekeken langs de Italiaanse doelman. Na een goed half uur viel de tweede treffer, opnieuw gescoord door de Portugese spits. De pass kwam cross over zo’n 40 meter van de voet van Joe Gomez. Jota nam met links aan en zette in dezelfde beweging Hateboer op het verkeerde been. De ietwat teruggehaalde bal kwam door die beweging ideaal voor het rechterbeen te liggen en dat been wist er raad mee ook. Hard verdween de bal in de korte benedenhoek en LFC zat op rozen. Het enige moment dat voor rust de harten nogmaals sneller deed kloppen was toen Sadio Mané de ruimte vond voor een mooi indraaiend schot. De bal verdween net naast het doel van Sportiello.

Logische ontwikkeling na de pauze was dat Atalanta wat verder naar voren kwam. Daarmee verdiende het in de 47e minuut een hoekschop die binnen de kortste keren een treffer opleverde. Voor Liverpool. Gomez zag zijn indraaiende bal worden afgestopt, waarna Curtis Jones de bal diep op Salah gaf. Die rende met bal sneller dan enkele Italiaanse verdedigers, van wie Hateboer uiteindelijk nog de enige was die iets kon doen. Hij werd echter soepel door Salah uitgekapt en de Egyptenaar krulde de bal vervolgens naar de lange hoek, 0-3. De wedstrijd was daarmee wel beslist, maar de honger van de Reds nog niet gestild. Een slimme inworp van Jones op de middenlijn werd direct door Salah door getransporteerd naar de al gestarte Sadio Mané. De linkerspits zag de doelman tijdig uitkomen en fopte de Italiaan met een afgemeten stiftje, 0-4. Na 53 minuten bracht Gasperini een spits voor een spits, Pessina voor Muriel, maar liep vrijwel direct tegen de volgende tegengoal aan. Liverpool verdedigde over links uit via Robertson en Mané. Laatstgenoemde gaf een prachtige pass, buitenkant rechts precies in de voeten van Jota. Laatstgenoemde kwam uit de rug van Palomino en was ook voor doelman Sportiello bij de bal. Een vlotte passeerbeweging later lag het gapende doel voor Jota open en dat was aan de spits wel besteed, 0-5. Het laatste halve uur van de wedstrijd leverde voornamelijk een karrevracht aan spelerswisselingen op. Zo kwamen namens de Reds Firmino, Keita en Milner na iets meer dan een uur, en ook Tsimikas en Neco Williams in de laatste tien minuten nog in het veld. Voetballend was in de laatste fase nog slechts een fraaie poging van Zapata namens de Italianen te zien. Zijn knappe afstandsschot draaide tegen de lat boven Becker.

 

Atalanta Bergamo 
Sportiello, Tolói, Palomino, Djimsiti, Hateboer (81.Depaoli), Mojica (81.Rugeri), Pasalic (63.Malinovskyi), Freuler, Muriel (53.Pessina), Gomez (81.Lammers), Zapata.
Liverpool FC
Alisson Becker, Alexander Arnold (82.N.Williams), Robertson (63.Keita), Gomez, R. Williams, Jones, Henderson (66.Milner), Wijnaldum (82.Tsimikas), Mané, Jota (65.Firmino), Salah.
Gele kaarten
Jones 21', Wijnaldum 21', Klopp 73'. 
Scheidrechter
Ovidiu Hategan

 

Theo Uphus

   

 

 

 

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items