Wedstrijdverslag Shrewsbury Town - Liverpool

wedstrijdverslag zondag, 26 jan 2020 // 21:15 uur

Shrewsbury Town – Liverpool

Fresh legs. Dat is het toverwoord voor deze wedstrijd. Een heleboel youngsters dus die weer eens mogen beginnen. Klopp heeft wel een sterke reservebank meegenomen mocht het niet goed gaan. Salah, Firmino, Oxlade, Trent en Keita zijn beschikbaar om in te vallen. Lovren en Matip zijn weer terug van blessures en vormen samen het hart van de defensie. Van Dijk en Wijnaldum kijken de wedstrijd voor de buis. Hoever zit op de bank en van den Berg zit niet bij de selectie. Minamino mag het weer proberen als centrale aanvaller. Origi zou logischer zijn, maar Klopp beslist om de Belg van de linkerflank te laten komen. Vanaf rechts is het de 16-jarige Elliott. De thuisploeg heeft niets te verliezen en zal met veel enthousiasme aan de wedstrijd beginnen. Het eerste kansje is voor Origi maar zijn schotje gaat voorlangs. Williams en Larouchi zullen als backs op moeten komen en de eerste 10 minuten laten de youngsters zien dat ze die intentie zeker hebben. Williams zet na 13 minuten strak voor, maar Minamino krijgt er zijn hoofd niet tegenaan. Misschien toch beter om voor de lengte van Origi te gaan? Een minuutje later gaat Jones diep en Chirivella legt de bal precies in zijn loop zodat Jones de bal kan binnenwerken. 0-1. Curtis Jones did it again. Deze was niet zo spectaculair als tegen Everton maar who cares. Sublieme pass van Chirivella trouwens. Zou de Spanjaard dan toch een waardevolle speler kunnen worden voor de selectie? De thuisploeg probeert wel aan te vallen, maar iedere keer als ze al in de buurt van Adrian komen staan ze buitenspel. Uitstekend instappen van de Liverpool verdedigers. Na 23 minuten komen ze er wel uitstekend door. Fabinho wil de bal wegschieten, maar schiet tegen zijn tegenstander aan. Het lijkt op gevaarlijk spel van de speler van Shrewsbury die de bal de diepte inspeelt, maar de scheidsrechter fluit niet en dan zijn ze erdoor. Een van hun aanvallers komt oog in oog met Adrian en besluit snel te schieten, maar Adrian laat zien dat we een uitstekende back-up hebben gehaald en red uitstekend. Na een klein half uur zet Williams voor en de verdediger houd zijn arm omlaag, maar maakt wel een beweging die erop lijkt dat hij bewust de bal van richting verandert in het strafschopgebied. Hoe dan ook. Hier is geen VAR aanwezig, dus word het niets. Shrewsbury voert het tempo na een half uur op maar meer dan opportunistisch spel levert het niet op. Liverpool bepaalt het tempo en het spel, Shrewsbury loert op een kansje. En die komt er wederom in de 39e minuut. Slecht uitverdedigen leidt tot een kans maar de bal wordt voorlangs geschoten. Liverpool zet er weinig tegenover. Een wilde trap van Minamino die huizenhoog overgaat en een mislukte kopbal van Matip na een vrije trap waren nog de beste kansen na de goal voor Liverpool. In blessuretijd krijgt Shrewsbury de eerste corner van de wedstrijd als de slecht spelende Fabinho de bal zomaar over de achterlijn schiet. En deze keer is er geen van Dijk om de bal weg te koppen. Het loopt goed af, maar Shrewsbury laat zien dat ze het niet opgeven. Liverpool dicteert weliswaar het spel, maar creëert te weinig kansen en het blijft oppassen voor het opportunistische spel van de thuisploeg. Halftime 0-1.

Tweede helft is nog geen 28 seconden onderweg als Williams de bal vanaf rechts voorgeeft. Terwijl er geen rood shirt in de buurt is schiet Donald Love de bal zomaar in zijn eigen doel!?!? Het publiek is in een klap stil. Niemand begrijpt wat er precies gebeurde maar we staan wel op 0-2. We’re Lovin it. Shrewsbury gooit het bijltje er niet zomaar bij neer en het ziet er achterin af en toe slordig uit. Lovren, Matip en Fabinho spelen niet hun beste wedstrijd. Ze zijn er uiteraard een tijd uit geweest, maar het mag wel een tandje hoger. In de 57e minuut probeert Lovren zijn tegenstander buitenspel te zetten, maar hij reageert veel te traag. Opnieuw komt Shrewsbury door, maar Adrian krijgt er een hand tegen en tikt de bal corner. Maar oh oh wat gaat het achterin soms mis. En zo staat het bij shots on target 3-1 voor de thuisploeg. Liverpool heeft het meeste balbezit, maar de thuisploeg schiet het meeste op doel. Matip maakt het nog een tandje erger. Hij past de bal zomaar in de voeten van een speler van de thuisploeg, maar opnieuw gaat de bal naast. Klopp zal niet blij zijn met het optreden van beide centrale verdedigers. Na 63 minuten komt de thuisploeg door door het midden. Larouchi grijpt in en het lijkt buiten de 16 te zijn. Er is geen VAR en de scheidsrechter besluit onder hevig protest van de thuisploeg om de bal op de stip te leggen. De bal gaat er onberispelijk in, maar dit zat eraan te komen. Nog zo’n 25 minuten te gaan en het spel van Shrewsbury zal nu nog opportunistischer worden dan het al was. Just some old fashioned kick and rush. Het mag dan niet de beste ploeg zijn, opgeven doen ze zeker niet. Klopp wisselt de onzichtbare Elliott en brengt Oxlade Chamberlain voor wat meer body op het middenveld. Het duurt tot de 74e minuut dat Liverpool zijn tweede schot op doel afvuurt. Origi’s bal wordt door de keeper uitstekend gekeerd. De keeper schiet de bal direct richting het Liverpool doel en daar gaat Lovren opnieuw in de fout en Williams is te laat om in te grijpen. Cummings kapt Lovren uit, denkt niet na en schiet de bal langs Adrian. En zo staat het 2-2. En eerlijk gezegd is het nog verdiend ook. Lovren en Matip mogen dan wel blessurevrij zijn, maar de vorm is ver te zoeken. En dan moet Klopp ingrijpen. Salah komt voor de laatste 15 minuten. Dat was niet de bedoeling, maar nood breekt wet. Een replay daar zit niemand op te wachten. Ook Firmino komt er nog op voor de laatste 6 minuten en blessuretijd. Hij komt nog wel gevaarlijk in de 16 maar de beste kans komt voor de andere invaller Salah. Firmino zet voor, Salah kopt naast. En dan zitten we in blessuretijd. Man of the match Laurent beslist het nog bijna voor de thuisploeg. Zijn bekeken schot wordt met moeite gepakt door Adrian en dan is het over en uit. Eindstand 2-2. Een rematch op Anfield. Het publiek betreedt massaal het veld. Gelijkspelen tegen de Champions League en Wereldbeker winnaar. En terecht. Voor hun is het een topprestatie. Klopp heeft gegokt en verloren. Weer een extra wedstrijd in het al overvolle speelprogramma.