Verslag; Liverpool F.C. - Wolverhampton W.

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Wolverhampton W.
wedstrijdverslag maandag, 30 dec 2019 // 11:27 uur

Liverpool - Wolverhampton

Roulatie op het middenveld: Lallana mag beginnen, Milner en Keita op de bank. De man in vorm bij de Wolves is Traoré. Maar hij start op de bank. Salah naar de grond gewerkt in de 16, maar scheids vindt het nix. Salah mooie kans, maar gaat over. Het tempo in de eerste 10 minuten doet niet denken dat er slechts een paar dagen tussen deze en de vorige wedstrijd zit. Het is éénrichtingsverkeer, maar de afwerking van de kansen is nog onder de maat. Alisson moest ons weer even zenuwachtig maken. Hij schoot de bal tegen een Wolves speler aan in plaats van een end weg. Het loopt gelukkig goed af. Wolves staat eigenlijk de hele 1e helft al met 9 of 10 man te verdedigen en we missen de scherpte en creativiteit er doorheen te komen. Hopelijk gaat de wedstrijd tegen City in de 2e helft parten spelen bij de bezoekers. Mané scoort, maar de goal wordt afgekeurd vanwege een vermeende handsbal van Lallana. VAR wordt geraadpleegd. En de beslissing van de scheids wordt ongedaan gemaakt! Het is 1-0!!!! Lallana pakt nog geel door een beetje overdreven hard inkomen bij een aanval van de Wolves en geeft een vrije trap weg op een gevaarlijke plek. Er volgt een hoekschop. En nog één. Mané ruimt op. En het is 1-1. De verdediging staat erbij en kijkt ernaar. Maar ook hier wordt VAR geraadpleegd i.v.m. buitenspel. De coach van Wolves krijgt geel, hoewel de frustratie wel te begrijpen is. Want de goal wordt afgekeurd wegens buitenspel. En hoewel er nu 2 beslissingen van VAR in ons voordeel zijn, blijft het in mijn ogen een smet op de wedstrijden.

2e helft. De Wolves beginnen aanvallend, ze zullen nog vol adrenaline zitten van de frustratie. Liverpool neemt echter al snel de touwtjes weer in handen. Wolves gaat vroeg wisselen, een dubbele wissel zelfs.Traoré gaat komen net als Saiss. Dendoncker en Neves maken plaats. Virgil needs to step up his game! De eerste keer dat Traoré er vandoor gaat is het Lallana die er een stokje voor steekt. Er volgt een mooie aanval van Liverpool, maar Firmino krijgt de bal niet op doel. Lallana is sowieso lekker aan het meeverdedigen vandaag. Keita gaat komen en Lallana mag gaan uitrusten. Virgil!! Hij laat zich zo maar wegzetten! En niet eens door powerhouse Traoré, maar kleine, snelle Jota. De Wolves krijgen meer grip op de wedstrijd en wij voetballen veelal achteruit. Kom op mentality monsters! Anfield voelt dat de ploeg wat extra steun kan gebruiken en zet massaal ‘Si senor’ in. In de 72e komt de laatste wissel voor Wolverhampton. Jiménez komt voor Jota. Het is nog een lange weg naar fulltime en de Wolves kloppen steeds harder aan. Het lijkt af en toe wel rugby! Spelers op een hoopje, vechtend om de bal. Robertson en TAA hebben weer even van kant gewisseld. Zien we vaker de laatste tijd. Wolves gaan er de laatste minuten vol voor, het wordt harder en harder. Klopp voert ook een dubbele wissel door, Milner voor Gini, Origi voor Firmino. We mogen echt blij zijn dat ook de tegenstander de ballen vaak niet lekker raakt en in de laatste minuten een paar keer huizenhoog over schiet. 4 minuten extra tijd, nog even doorbijten. En de Wolves gaan gewoon door met kansen creëren. TAA laat echt regelmatig steken vallen in verdedigend opzicht. Hartkloppingen krijg ik ervan! Er volgt nog een corner voor de Wolves. En van Dijk kopt weg en godzijdank fluit de scheidrechter af. 36 wedstrijden in de competitie zonder verlies.