Verslag; Liverpool F.C. - Arsenal F.C.

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Arsenal F.C.
wedstrijdverslag donderdag, 31 okt 2019 // 13:39 uur

Gisteren de 1/8 finale wedstrijd op Anfield tegen Arsenal. Beide teams hadden flink veel wijzigingen doorgevoerd in de opstellingen. Sterker nog, 22 wijzigingen t.o.v. de basisopstellingen van de premier league wedstrijd afgelopen weekend. De jongste op het veld is 16 jaar oud en 209 dagen, Elliot. De beginfase is vrij rommelig en duidelijk is direct dat de vaste spelpatronen vanavond ver te zoeken zijn. De eerste ploeg die hiervan profiteert is Liverpool. Oxlaid-Chamberlain zet de bal voor vanaf de rechtkant maar voordat Brewster de bal binnen kan werken is het Mustafi de de bal ongelukkig met z'n rechterbeen raakt waardoor hij met z'n linkerknie zijn eigen doelman passeert, 1 - 0 in de 6e minuut al. Wat een start, het volgepakte Anfield gaat er nog eens lekker voor zitten. Hierna gaat het spel ook steeds op en neer. Zo heeft Lallana een mooie pass op The Ox maar deze krijgt de bal niet onder controle en dus kan Martinez redding brengen. Na zo'n 20 enerverende minuten is het Arsenal dat er met veel man uit is. Uiteindelijk is het Saka die Kelleher onder schot neemt. Laatstgenoemde kan redding brengen maar kan een rebound niet voorkomen en Torreira knalt de 1 - 1 tegen de touwen. Overigens werd hierbij de VAR node gemist want maar liefst 3 man stonden hierbij buitenspel. LFC probeert gelijk weer op zoek te gaan naar de voorsprong. Feit is wel dat veel passes net niet lekker vallen. Overigens is dit aan de kant van Arsenal niet anders wat de wedstrijd wel weer aantrekkelijk maakt. Toch is het wederom Arsenal wat scoort. Maitland-Niles wordt aangespeeld in de 16 meter die door Van den Berg wordt geraakt waardoor Kelleher moet redden , helaas wederom met een rebound die voor de voeten valt van een Gunner, Martinelli dit keer 1 - 2. Dan is het weer tijd voor de keeper van de gasten. Eerst een kopbal(letje) van Brewster, daarna nog een poging van de benjamin op het veld, Elliot. Maar tot een goal leidt dit niet. Dan weer een counter van Arsenal, wederom staat de defensie niet goed opgesteld, Saka vindt de vrijstaande Martinelli in de 16 en deze scoort z'n 2e treffer van de avond 1 - 3. Toch lijkt dit een avond dat het niet echt uitmaakt hoeveel de score is maar dat de winnaar nog zeker niet vaststaat. Daarvoor maken beide teams teveel fouten maar vallen beiden ook naar hartelust aan. The Reds zetten nog eenmaal flink aan. Waar na een schot van Keita de bal op een arm van een Gunner wordt geschoten maar Mariner niet meer dan een corner geeft. Uit die corner en de daaropvolgende aanval gaat de bal wel op stip, wanneer Elliot het strafschopgebied in snelt maar wordt aangetikt. Specialist Milner achter de bal en hij stuurt de keeper naar de verkeerde hoek 2 - 3. 2 minuten voor de rust. Toch krijgen beide ploegen nog een goede mogelijkheid. Voor Liverpool Origi die maar net overkopt na een voorzet van Elliot. Aan de andere kant Martinelli die bijna een hattrick maakt. Kelleher blijft echter de baas. Rust, even bijkomen !!

De tweede gaat verder waar de eerste eindigde op en neer golvend dus. Arsenal is de eerste met een goede mogelijkheid maar het schot van Saka belandt in het vak met Arsenal fans. Maar toch wordt Anfield weer even stil wanneer Milner tekort terugspeelt op Kelleher en Ozil op de achterlijn terughakt op Maitland-Niles die vervolgens simpel de 2 - 4 binnenwerkt.  En luttele tellen later komt daar nogeens een teleurstelling overheen als Keita weer eens voor de zoveelste keer geblesseerd moet afhaken en vervangen wordt door Jones. Je kan niet even naar het toilet met deze wedstrijd want gegarandeerd dat je iets mist. Enkele minuten na de gedwongen wissel krijgt The Ox de bal, die mooi langs z'n man snelt en verwoestend uithaalt... Martinez is kansloos 3 - 4. Anfield gaat net weer zitten wanneer ze weer kan opspringen. Jones speelt vanaf het middenveld Origi aan die mooi aanneemt snel draait, ook de Belg haalt verwoestend uit met hetzelfde resultaat GOAL 4 - 4. Wat een pot !! Hierna komen de Gunners weer, Martinelli is weer dichtbij maar geen hattrick nog. Aan de overkant de zeer verdienstelijk debuterende Williams maar Martinez kan redding brengen. Maar ook Arsenal wil nog laten zien dat het prachtige goals kan maken. Willock steekt vanaf het middenveld over richting de 16 van Liverpool en als niet goed wordt ingegrepen denkt Willock laat ik ook eens een schot wagen, deze knal belandt achter Kelleher in de kruising 4 - 5 ! Ongelooflijk. Gaan de gasten dan naar de kwartfinale? Chirivella vervangt The Ox nog. LFC dringt aan maar tot uitgespeelde kansen komt het niet. De officiële speeltijd is verstreken, 5 minuten extra tijd. Het kan nog voel je, maar ook 4- 6 kan. In de 94e minuut is het Williams die vanaf rechts met een mooie actie de bal voorgeeft waar Origi met een mooie volley heel hard de bal in de hoek legt 5 - 5 !!! Het staat er echt 5 - 5 !!! Penalty's moeten de winnaar aanwijzen. The penalty's worden voor The Kop end genomen ... Bellerin begint en scoort, Milner trekt de stand weer gelijk. ( 1 - 1 ) Guendouzi raak - Lallana raak ( 2 - 2 ) Martinelli goal - Brewster goal ( 3 - 3 ) Ceballos - Yesss Kelleher redt prachtig - Origi Nets ( 4 - 3 ) Maitland-Niles raak en dan
Jones, aanloopje GGGGOOOOOOAAAALLLLL ( 5 - 4 ) Liverpool flikt het weer, naar de kwartfinale waar Aston Villa uit wacht.

Wat een gevecht, wat een les voor de jonkies - Heerlijk !!!

Verslag; John

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items