Verslag Chelsea - Liverpool

Foto Verslag Chelsea - Liverpool
wedstrijdverslag maandag, 23 sep 2019 // 09:25 uur

Chelsea - Liverpool 1-2 (Alexander-Arnold 14', Firmino 30', Kante 71')

Liverpool begon sterk aan de wedstrijd en de 0-1 kon niet lang op zich laten wachten. Even voordat het eerste kwartier verstreken was, joeg Alexander-Arnold de bal in de bovenhoek van het doel van Chelsea. Een vrije trap van even buiten de zestien bracht hem in die gelegenheid. Na deze vroege voorsprong, lijkt Liverpool vooral krachten te willen sparen en mocht Chelsea het spel meer bepalen. Dit resulteert in een uitbraak van Chelsea-spits Abraham. Maar gelukkig keert Adrian, door goed uitkomen, de inzet van Abraham. Na een klein half uurtje spelen is het toch schrikken geblazen. Azpilicueta frommelt een klutsbal in het doel van Adrian. Toen stond het zomaar 1-1. Gelukkig zou die stand niet gehandhaafd blijven. De VAR is Liverpool eindelijk eens goedgezind en constateert dat Mount voorafgaand aan de goal buitenspel stond. Zo bleef het 0-1 voor de bezoekers. Nog niet bekomen van de teleurstelling, geven de mannen in het blauw kort daarna een vrije trap weg links buiten de zestien. Het is Robertson die een perfecte voorzet produceert en Firmino kan vrij inkoppen. De voorsprong is uitgebreid tot 0-2 en zo zou het blijven tot de rust.
Na rust is de eerste grote kans voor Firmino. Ditmaal is het Alexander-Arnold met een perfecte assist. Bij de tweede paal plukt Firmino in één keer de bal uit de lucht, helaas redt doelman Kepa met een katachtige reflex. Gedurende de tweede helft is Chelsea de baas op eigen veld en leunt Liverpool op de defensie. Dit gaat lange tijd goed, totdat Kante het op zijn heupen krijgt. Na een schitterende individuele dribbel slalomt de middenvelder door de defensie van Liverpool en haalt verwoestend uit. En zo staat het plots 1-2 en gaat Chelsea hard opzoek naar de gelijkmaker. De laatste twintig minuten van de wedstrijd is het dan ook billenknijpen geblazen. Er zou nog één grote kans komen voor de thuisploeg. Batshuayi kopt een opgelegde kans gelukkig aan de verkeerde kant van de paal.
En zo zou het bij 1-2 blijven. Een sterker Chelsea druipt gedesillusioneerd af en Liverpool verstevigt de koppositie in de Premier League.

Chelsea: Kepa, Azpilicueta, Christensen (Zouma 42'), Tomori, Emerson (Alonso 15'), Kante, Jorginho, Kovacic, Willian, Abraham (Batshuayi 76'), Mount.
Liverpool: Adrian, Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson, Henderson (Lallana 83'), Fabinho, Wijnaldum, Salah (Gomez 92'), Firmino, Mane (Milner 72').
Gele kaarten: Tomori 20', Alexander-Arnold 57', Fabinho 78', Kovacic 84', Milner 86', Alonso 94'.
Toeschouwers: 40.638