Verslag; Napoli - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Napoli - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag woensdag, 18 sep 2019 // 08:49 uur

Het miljoenenbal wordt weer geopend. De eerste wedstrijd lijkt meteen op papier de lastigste. Napoli uit. In de vorige editie werd in Italië met 1-0 verloren. Liverpool begint met Wijnaldum op de bank. Verdediging blijft zoals die is. Robertson was twijfelachtig maar blijkt fit genoeg om mee te kunnen doen. Middenveld bestaat uit Henderson, Fabinho en Milner. Voorin het supertrio. In de Premier League gaat alles fantastisch. 5 Gespeeld, 15 punten. Eerste helft: En we zijn weg. Champions League seizoen 2019-2020. Wedstrijd staat onder leiding van de Duitser Brych. Liverpool trapt af. In de 6e minuut is het Napoli die de eerste kans van de wedstrijd krijgt. Lozano schiet van afstand op Adrian die de bal uit zijn doel ranselt. Lozano krijgt de bal terug voor een tweede kans maar ook zijn tweede schot wordt gekeerd door Adrian. De bal word uiteindelijk in buitenspelval ingekopt. Napoli heeft natuurlijk net als Liverpool veel snelheid in de ploeg. We zijn gewaarschuwd. Beide ploegen vallen aan maar tot grote kansen leid het niet. In de 20e minuut krijgt Mané de bal in de diepte aangespeeld maar de hoek is te klein en de doelman ligt in de weg. Even later is het Salah die Koulibaly van zich afschud en via Mané word de bal teruggelegd op Henderson wiens afstandsschot overgaat. In de 24e minuut trekt Mertens de bal voor maar voordat Lozano kan koppen is het Matip die wegkopt. Goede kans voor de thuisploeg. Beide ploegen combineren er lustig op los en zo is het een aantrekkelijk duel om naar te kijken. Firmino krijgt de volgende kansjes, maar zijn schot wordt gekeerd en de rebound hobbelt richting de keeper. De conclusie is dat beide ploegen de intentie hebben om aan te vallen, maar beide verdedigingen staan zo goed opgesteld dat grote kansen schaars zijn. In de 36e minuut trekt Mané de bal voor maar het schot van Salah is zwak en gaat naast. Als even later ook Firmino zich vastloopt lijkt het toch echt op een 0-0 af te stevenen na 45 minuten. Na 42 minuten is er een vlijmscherpe counter van Liverpool die voorgetrokken wordt door Milner maar de bal word net onderschept voor het bij de inkomende Salah terecht kan komen. Milner was er nog niet klaar mee en even later trekt hij de bal opnieuw voor. Deze keer op het hoofd van Firmino die net naast kopt. Twee grote kansen in een kort tijdbestek, maar gescoord word er niet. Ruststand 0-0. De andere wedstrijd in de poule is een doelpuntenfestijn. 5-1 voor Salzburg na 45 minuten.

Tweede helft: Geen wissels. We zijn weer onderweg. Het eerste wapenfeit is van Napoli. Een vlijmscherpe counter en een voorzet over van Dijk heen beland bij Mertens die al in de lucht hangt maar Adrian red ons van een achterstand met een katachtige redding. Even later is het Henderson die voortrekt, maar Mané wil de bal naar zijn goede been halen en dat duurt net te lang. Bal weg. Als Napoli bij een corner de bal verliest gaan Mané en Salah er op snelheid vandoor met maar 1 verdediger op hun weg. Mané wacht en trekt voor maar zijn pass is hopeloos slecht waardoor Salah verder naar buiten moet en geen kans meer krijgt om te schieten. Wat een kans en wat een gepruts. Dit had de voorsprong MOETEN zijn. Salah verprutst opnieuw een kans door volledig over de bal heen te maaien na een voorzet van Firmino. Hij loopt ook nog eens Mané in de weg. De volgende kans is wederom voor Salah. Een enorme blunder van Napoli in de verdediging valt voor zijn voeten, maar ditmaal ligt de keeper in de weg. Klopp wisselt Milner en brengt Wijnaldum in de ploeg. Napoli brengt Zielinski en Llorente. En zo zitten we op 70 minuten. Mané combineert met Firmino en gaat de 16 in en krijgt de bal terug van Bobbie. Helaas ligt ook hier weer de keeper in de weg. Liverpool blijft het proberen. Een punt meenemen uit Italië is mooi, maar Liverpool gaat gewoon voor de winst. In de 80e minuut duikt Calejon over het been van Robertson. Brych legt de bal op de stip. Volledig onterecht. Mertens scoort, Adrian zit er nog aan, maar de bal is dusdanig hard dat Napoli op 1-0 komt. Brych overruled de VAR naar het lijkt en geeft dus een onterechte penalty. Met nog 10 minuten op de klok mag Shaqiri het nog even proberen voor Henderson, maar Italianen zouden Italianen niet zijn als ze vakkundig tijd gingen rekken. Blessuretje hier, pijntje daar. Het word nog erger. Van Dijk past terug en Robertson en Adrian kijken elkaar aan inplaats van te handelen. Llorente twijfelt niet en legt de bal in het netje. En zo verliezen we opnieuw een uitwedstrijd in de Champions League in de groepsfase. Een ding scheelt. Salzburg en Genk zijn de andere tegenstanders. Eindstand 6-2, maar we moeten er toch van uit gaan dat beide ploegen niet van het niveau Napoli zijn.

Verslag: René Weerheijm