Verslag; F.C. Barcelona - Liverpool F.C.

Foto Verslag; F.C. Barcelona - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag zaterdag, 04 mei 2019 // 11:55 uur

Barcelona - Liverpool
Halve finale Champions League

Helaas blijkt Firmino niet fit genoeg voor een basisplaats. Ook Henderson en Alexander Arnold staan niet op het formulier, maar Gomez en Milner. In een stijf uitverkocht Camp Nou, bijna 100.000 man waarvan de absolute minderheid de Liverpool supporters zijn, klinkt toch bij opkomst van de spelers luid en duidelijk 'Allez Allez Allez'. Trots! Vanaf de aftrap zie je dat er geen schijntje angst leeft bij de vandaag witte Reds, vol erop. Ik heb heel braaf de hele wedstrijd aantekeningen zitten maken; wie wanneer een kans kreeg, aan beide kanten wel/geen penalty, maar ik krijg het niet uitgetypt. Werd vanmorgen wakker met een gigantische kater en dat terwijl ik nooit drink. Verliezen van Barcelona kan en 'mag', maar niet op deze manier. Wij waren de bovenliggende partij, maar hebben zelf onze eigen 0 gehouden. Barcelona scoort de 1e en 2e echt uit het niets. We hebben geweldige kansen, van Mané,  Salah en ook Milner heeft er een paar voor het inschieten. In de 20e minuut is het einde wedstrijd voor Keita, waarschijnlijk ook einde seizoen. Henderson komt het veld op in zijn plaats.Veel verandert er niet. We blijven eindeloos combineren dicht voor de goal. We missen mensen die het lef hebben van een eind buiten de 16 die bal een loei te geven ( zoals die Coutinho die ook naar de tegenpartij is vertrokken). Hopelijk kan Ox dat gat volgend seizoen weer vullen en wordt er in de zomer nog een en ander aangekocht. 
Vanaf de 3-0 zie je dat een uit goal een onmogelijke opgave wordt. Ondertussen heeft Firmino de plek van Wijnaldum ingenomen en in de 85e minuut maakt Milner plaats voor Origi. Het is het allemaal net niet, zo ook de wissels: mijn inziens te laat. 
Spaans voetbal is nooit echt mijn ding geweest en na deze wedstrijd weet ik weer precies waarom: dat gezeur en gezaag en gemekker. En wie was er kampioen in? Suarez, een paar seizoenen terug nog 'onze' Suarez, wat bracht hij ons veel en ver, gepassioneerd de Liverbird op zn shirt zoenen. Moeilijk te geloven dat hij diezelfde vent is als die we hebben zien toneelspelen. Jammer genoeg ook Messi, die sympathieke tegenhanger van Ronaldo...dacht ik. Die heeft een paar middagjes met Neymar op het trainingsveld geoefend op theatraal neerstorten. En Kuipers, ik vond hem niet heel sterk, toch een beetje onder de indruk van Messi en consorten? Al met al een zeer bittere pil, maarrrr we blijven Reds, ook als we verliezen en er waren ook positieve punten. Voor mij was het helderste lichtpunt in deze wedstrijd Matip. Waar Virgil toch een beetje liet afweten, heeft Matip geweldig werk geleverd! 
Volgende week de return op Anfield. Laten we allemaal hopen op zo'n befaamde European night at Anfield, schreeuw ze vanaf je bank naar de 4-0. Kansen afmaken en het zou zomaar kunnen!! 

Verslag; Anne de Bruijn

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items