Verslag; Liverpool F.C. - Watford

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Watford
wedstrijdverslag donderdag, 28 feb 2019 // 12:52 uur

Gisteren stond de thuiswedstrijd tegen The Hornets op het affiche. De nummer 7 van de premier league voor aanvang en vol zelfvertrouwen na de overtuigende winst uit bij Cardiff City van 1 - 5 afgelopen weekend. Watford wat zich doorgaans niet ingraaft maar probeert te voetballen is misschien wel een mooie tegenstander. Anfield had er ook zin in, wat een volume kwam er van de tribunes af, heerlijk. Firmino was na het uitvallen tegen United nog niet fit genoeg maar de blessure valt gelukkig mee, voor hem speelt Origi. De wedstrijd begon in een hoog tempo. Met LFC wat vanaf het begin het initiatief heeft zonder in de eerste minuten direct al uitgespeelde kansen te creëren. Bij de eerste keer waarbij dat wel gebeurde was het ook direct Anfield wat ontplofte....
Een prachtige voorzet vanaf de rechterkant van Alexander-Arnold werd door Manè heel mooi afgerond door de bal hard achter Foster te koppen 1 - 0.
Liverpool is heer en meester op het veld en dat is ook op de tribunes goed te horen, wat een ambiance en wat een tempo op het veld, volop positiviteit !! In de 20e minuut is het wederom Alexander-Arnold met een strakke voorzet in de 16e, op randje buitenspel lijkt Manè de bal net niet goed genoeg te controleren wanneer ie iets wegstuiterd maar met z'n rug naar het doel besluit de Senegelees een hakkie te geven die met een boogje over Foster in het lege doel verdwijnt 2 - 0. Wat een goal !! Maar hoewel Manè 2 treffers op z'n naam heeft en Trent 2x de assist is ook Salah goed op stoom en onhoudbaar vaak voor zijn directe tegenstander. Zo'n 10 minuten na de 2 - 0 is de Egyptenaar dichtbij zijn doelpunt maar helaas staat de paal de 3 - 0 in de weg. Hierna is het even oppassen aan de overkant als eerst Matip zeer goed optreed na een goeie voorzet van Deulofeu door met een sliding Deeney van scoren af te houden. En vervolgens komt LFC een minuut later goed weg als opnieuw Deulofeu, Deeney vindt maar de nummer 9 de bal net naast schuift. Maar het slotwoord van de eerste helft is toch weer aan The Reds, als Salah na een mooie actie Robertson aanspeelt maar het schot van de Schot zou naast het doel van Foster verdwijnen. Hierna is de rust een feit.
Na rust is het wederom Liverpool met controle over de wedstrijd. Dit is overigens mede door de voortreffelijk spelende Fabinho op het middenveld, het lijkt of hij iedere poging van Watford tot een aanval weet te voorkomen. Wat een aanwinst. Zonder de overige spelers tekort te willen doen, want ook Milner, Alexander-Arnold, Manè, Robertson, Van Dijk, Wijnaldum en Salah spelen uitstekend. Eigenlijk het hele team. Vlak na rust is weer Salah dicht bij een treffer maar met kunst en vliegwerk krijgt Foster hem naast het doel. Maar dan komt er een fase waarin ook Watford iets meer tot aanvallend voetbal komt, zo moet Alisson zich strekken op een schot en staat Matip 2x goed opgesteld als hij eerst een vrije trap wegkopt en vervolgens een schot met z'n lichaam weet te blokken. De wedstrijd gaat even op en neer want aan de overkant is Manè dichtbij zijn hattrick maar Cathcart weet dat net te voorkomen en ook Wijnaldum probeert het nog maar de bal gaat niet genoeg naar de hoek waardoor Foster kan redden. Toch zal de wedstrijd iets na een uur speeltijd worden beslist. Vanaf links komt Origi de zestienmeter binnen en met een hard schot weet hij Foster in de korte hoek kansloos te laten 3 - 0. Wedstrijd beslist !!! Het verzet is gebroken van The Hornets en Klopp besluit gelijk Milner voor Henderson te wisselen. Bij Watford is Grab in de ploeg gekomen en hij zet Alisson nog 2x aan het werk kort achter elkaar maar de Braziliaan weet zijn doel schoon te houden met mooie reddingen. Hierna krijgt ook Manè rust en mag Lallana het nog even laten zien. En net na deze wissel is er assist nummer 3 voor scouser Alexander-Arnold, deze keer legt hij de bal op het hoofd van Big Virgil die boven iedereen uittorent en de 4 - 0 aantekend door hard raak te koppen. Hiermee is de koek nog niet helemaal op want een paar minuten is het wederom raak door opnieuw Big Virgil. Het enige verschil dat deze keer de assist op naam komt van Robertson en dus vanaf links komt. Maar de uitkomst is dat de bal weer tegen de touwen ploft en dus zorgt voor de overtuigende 5 - 0 winst. Wat een heerlijke wedstrijd en wat was iedereen daar aan toe met een Liverpool-hart.