Verslag PSG - Liverpool F.C.

Foto Verslag PSG - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag donderdag, 29 nov 2018 // 10:57 uur

PSG - LFC

Uitgangspositie vooraf is simpel. Winnen in Frankrijk is de volgende ronde, er van uitgaande dat Napoli weet af te rekenen met Rode Ster. Bij een gelijkspel en verlies ben je nog niet uitgeschakeld maar wordt het wel rekenen geblazen. Mbappé en Neymar zijn er gewoon weer bij na hun blessures. Bij Liverpool geen noemenswaardige blessures.
Opstelling Liverpool: Alisson, Gomez, Lovren, van Dijk, Robertson, Milner, Henderson, Wijnaldum, Mané, Salah, Firmino. De klassieke 4-3-3. Niet lullen maar poetsen.
Eerste helft. Na wat speldenprikjes begint de wedstrijd meteen in een hoog tempo, maar niet met echte kansen. Rolletje van Mbappé en een schot over van Di Maria luiden de eerste 5 minuten in. Liverpool heeft moeite met het moordende tempo van PSG en vooral het middenveld wordt overklast. Kansjes op een counter komen er wel, maar alhoewel Salah in eerste instantie sneller lijkt word hij er toch uitgelopen door Marquinhos. Kans weg. Tien minuten gespeeld en op beide velden staat het nog 0-0. Het tempo blijft onveranderd hoog. Volgens kansje is weer voor Mbappé maar Allison staat op zijn post. Het lijkt erop dat hij veel te doen gaat krijgen. In de 13e minuut is er een snelle aanval van PSG en de bal beland bij van Dijk die in plaats van de bal weg te roeien hem opzij speelt. De bal valt voor de voeten van Bernat die Allison kansloos laat. Ongeveer gelijktijdig scoort Napoli 1-0. Doemscenario. LFC lijkt overdonderd. Neymar doet ook weer zijn vallende ziekte kunstje en Wijnaldum krijgt geel. Vlak erna begaat de Nederlander opnieuw een overtreding, en komt dus goed weg dat hij er niet af moet. Liverpool probeert langer balbezit te houden om kansen te kunnen creeëren. Tot nu toe hebben ze alleen achter PSG aangehold. Na wat geklungel achterin door PSG krijgt Salah een kleine kans maar de bal gaat naast het doel. PSG blijft de overhand houden. Gomez laat zien dat hij ver kan ingooien. Bal valt in de 16 maar er is niemand om het af te maken. Liverpool wordt nu iets sterker wat wel meer balbezit inhoud, maar nog geen kansen oplevert. Buffon heeft een makkelijke avond. Na 30 minuten nog geen bal tussen de palen. Kopbal Firmino gaat ook weer voorlangs. In de 30e minuut houd Allison Liverpool in leven. De 3 aanvallers van PSG komen bij het doel, Mbappé zet voor op Cavani maar Allison gooit zich ervoor en houd de bal goed tegen. Liverpool maakt het zich niet makkelijk. Gomez krijgt geel als hij Neymar vasthoud. Twee spelers die nu moeten oppassen. Milner laat zien hoe het moet. Hij is het gejank van Neymar zat, maakt een overtreding maar doet dat zo alsof het lijkt dat hij de bal speelt. Zo kan het dus ook. In de 36e minuut zet Neymar de volgende aanval op. Mbappé gebruikt zijn snelheid in de één twee met diezelfde Mbappé. Allison red opnieuw schitterend maar in de rebound beland de bal bij Neymar en dan is het bekeken. 37e minuut 2-0. Op het andere veld is het inmiddels ook 2-0. Zo lijkt het op de laatste wedstrijd aan te komen. De malaise blijft. Een vrije trap van Milner beland bij helemaal niemand. Liverpool zit totaal niet in de wedstrijd. Passes komen niet aan. Te weinig snelheid. PSG is gewoon beter. Na een half kansje voor Salah valt er uit het niets dan toch een goal. Mané gaat op snelheid de 16 in en wordt gevloerd door Di Maria. Penalty. Milner faalt niet en de aansluitingstreffer is daar. Zo waar het eerste schot tussen de palen van Liverpool in de eerste helft. 2-1. Bij Napoli staat het met de rust 2-0.
Tweede helft
Het strijdplan gaat onverminderd voort. Veel snelheid en Mbappé en Neymar hebben nu beiden last van vallende ziektes. De Poolse arbiter fluit weer eens voor een vrije trap maar net als in de eerste helft staan er weer meerdere spelers van PSG buitenspel. De bal gaat in de goal maar wordt terecht afgekeurd. PSG probeert er steeds snel uit te komen, maar Liverpool lijkt beter te anticiperen op de snelle uitvallen die eruit worden gehaald op het middenveld. Het blijft natuurlijk wel oppassen voor de snelheid van de spelers van PSG. Mané probeert Neymar te imiteren, maar de uitvoering is een stuk minder, hij krijgt er niets voor. Liverpool gooit het tempo omhoog en knokt nu voor iedere bal. De druk wordt opgevoerd en we komen zomaar aan aanvallen toe alhoewel het nog niet tot echte kansen leidt. Napoli komt inmiddels op 3-0. Dat lijkt een gelopen koers. Liverpool moet minimaal op zoek naar een gelijkspel. Het balbezit gaat omhoog en de beste kans komt na 60 minuten na een voorzet van Robertson op Firmino. Die kopt naast. Het ziet er wel dreigend uit wat Liverpool laat zien, nu nog wat echte kansen. Het is nu Liverpool wat de bovenliggende partij is maar het gevaar van een counter ligt op de loer alhoewel de snelheid er bij PSG wel een beetje uit is. Je verwacht verse krachten bij Liverpool maar het is PSG die een dubbele wissel uitvoert. Liverpool beantwoord deze snel. Wijnaldum eraf, Keita erop. Rode Ster scoort intussen de 3-1. Dat wordt het ook bijna in deze wedstrijd als Neymar's corner op het hoofd van Marquinhos terechtkomt. Allison red weer fantastisch en is nu zeker man of the match bij Liverpool. Dat zegt ook weer genoeg. Klopp grijpt in. Firminho eraf. Sturridge erop. Maar ook nu weer geen schoten tussen de palen met nog 15 minuten op de klok. Klopp gaat dan toch risico's nemen Shaquiri erop, Milner eraf. PSG consolideert, LFC probeert. PSG staat onder druk, maar nog steeds leidt het niet tot grote kansen voor Liverpool. Het is eenrichtingsverkeer, en het blijft gevaarlijk op de counter. Één minuut voor tijd krijgt Salah een vrije trap die door Shaquiri om zeep wordt geholpen. We krijgen nog wel 5 minuten extra, maar daarin krijgt PSG een vrije trap die stukken beter wordt ingeschoten door Neymar dan aan de andere kant. Wel een makkelijke prooi voor Allison. van Dijk en Robertson pakken dan ook nog een gele kaart en vooral die laatste is uit frustratie voor het tijdrekken waar PSG de hele tweede helft mee bezig is geweest. Hij schoffelt Neymar over de zijlijn. Keita pakt er ook nog een in blessuretijd en zo eindigt de wedstrijd in 2-1. Drie uitwedstrijden verloren in deze groep. Napoli wint, PSG ook. Conclusie. Liverpool is al een tijdje niet in beste vorm. De drie voorin van PSG zijn op dit moment beter dan die van Liverpool. Ergens onderweg pakte Sturridge ook nog een gele kaart. Totaal 6 gele kaarten en dat is Liverpool onwaardig. De laatste wedstrijd is op Anfield en laten we hopen dat dit genoeg is om Napoli terug te wijzen naar de Europa League. Maar dat zal nog een hele kluif worden. Laten we hopen op een magical night op Anfield.
De stand is als volgt: Napoli 9 punten, Paris Saint German 8 punten Liverpool 6 punten en Rode Ster Belgrado 4 punten. Winst op Napoli is nu noodzakelijk om verder te komen. Dan gelden deze regels: In eerste instantie gaat het op basis van het aantal behaalde wedstrijdpunten. Zijn die gelijk aan elkaar, dan wordt gekeken naar de onderlinge resultaten. Bij het onderlinge resultaat geldt dezelfde regel als knock-out wedstrijden, mocht dat ook aan elkaar gelijk zijn dan gelden de doelpunten in de uitwedstrijd dubbel. Is op basis daarvan ook geen beslissing te noteren, dan geldt het doelsaldo in de groepsfase. Stel, dat is ook nog gelijk, dan zal loting uit gaan wijzen wie doorgaat. Kortom bij 2-0 ga je verder, bij 2-1 lig je eruit. Ik laat het rekenwerk graag aan jullie over.

Verslag: René Weerheijm