Verslag Watford - Liverpool

Foto Verslag Watford - Liverpool
wedstrijdverslag zondag, 25 nov 2018 // 12:52 uur

Watford - Liverpool (0-0) 0-3 (Salah 67', TAA 76', Firmino 89')

De wedstrijd tegen Watford begon erg matig. Voor de neutrale toeschouwer was het tactisch schaakspel niet om aan te zien. De grote mannen in de eerste helft waren de keepers. Een prachtige redding van Alisson op een inzet van Pereyra was toch wel het hoogtepunt. Aan de andere kant redt Foster op een katachtige manier een inzet van Mané.
De tweede helft beloofde niet veel verandering. In de zestigste minuut pakt Henderson zijn eerste gele kaart door een "nuttige overtreding" op Success te maken. Zeven minuten later valt dan toch plotsling de goal voor Liverpool. Met een prachtige pass weet Firmino Mané op de linker flank te bereiken. Deze vindt op zijn beurt Salah vlak voor het doel. Salah twijfelt geen moment en schiet op doel. Alhoewel het geen goed schot was en de bal recht op de keeper terecht kwam, hobbelde hij toch het doel in. De voorsprong voor Liverpool was een feit en de wedstrijd kwam eindelijk op gang. Milner werd binnen de lijnen gebracht om wat meer grip op het middenveld te krijgen. Dit ten koste van Shaqiri. In de zesenzeventigste minuut krijgt Liverpool een vrije trap op een mooie plaats. Recht voor het doel, net buiten de zestien. Alexander-Arnold neemt links achter de bal plaats en wordt vergezeld door Salah aan de rechterkant. Eerstgenoemde mag het doen en plaatst de bal schitterend onhoudbaar in de rechter bovenhoek van het doel van Foster. De keeper staat aan de grond genageld, terwijl hij van dichtbij getuige is van de 0-2 voor Liverpool.  Acht minuten voor tijd maakt Henderson wederom een 'nuttige overtreding' en pakt zijn tweede gele kaart. De vraag is of dat nou echt nodig was met deze stand zo aan het einde van de wedstrijd. In ieder geval zal de captain er niet bij zijn wanneer de buren van Goodison op bezoek komen. Vlak voor tijd zou de 0-3 ook nog vallen. Robertson gaat er vandoor met de bal, vindt Mané vrij voor het doel. Helaas voor hem redt Foster wederom magistraal. In de rebound valt de bal op het hoofd van Firmino, die vakkundig afrond.
Ondanks het vertoonde spel kan er toch optimistisch terug gekeken worden op deze wedstrijd. De drie voorin voelden elkaar weer blindelings aan. Alisson en zijn verdedigers behalen wederom een clean sheet. En het team behoudt zijn ongeslagen status in de competitie. Met opgeheven hoofd op naar Parijs.