Verslag; Crystal Palace-Liverpool F.C.

Foto Verslag; Crystal Palace-Liverpool F.C.
wedstrijdverslag dinsdag, 21 aug 2018 // 21:28 uur

Verslag; Crystal Palace-Liverpool maandag 20 augustus.

Na een heerlijke start van de competitie wachtte maandagavond Crystal Palace. Op Selhurst Park werd om 20:00 gefloten voor de wedstrijd.
Liverpool begon net als de vorige wedstrijd, met de zelfde elf. ( West Ham 4-0 ) Liverpool begon sterk en het was wachten op de 0-1. In de
20e minuut leek Liverpool op 0-1 te komen door een kopbal van Mané. Michael Oliver de scheidsrechter zag een overtreding en de 0-1 kwam niet op het scorebord. Mané kopte maar er zat nog een verdediger tussen en raakte hierbij ligt de keeper Hennessey. In zo’n situatie wint uiteindelijk de keeper.
Keïta stuurde in de 22e minuut Salah weg maar wipte de bal over het doel van Palace. In de 24e minuut gaf diezelfde  Keïta een foutieve terugspeelbal in de voeten van Townsend, hij draaide om zijn as en schoot de bal met een pegel op de lat. Zo bleef Alisson nog steeds zijn clean sheet behouden voor Liverpool. Hierna werd het wat minder aan Liverpool kant en Palace hield goed stand. Dit allemaal onder toezicht oog van onze bondscoach Ronald Koeman. In de 34e minuut controleerde Salah de bal met zijn kin in de 16 meter. Hij kon de bal nog voorgeven, en zo belandde de bal bij Robertson die met zijn rechtervoet de bal over het doel schoot. Hij werd daarop met luidgejuich toegezongen door de fans van Crystal Palace. In de 40e minuut werd de aanval van Palace onderbroken door Oliver, de grensrechter had een overtreding gezien. En Milner lag op de grond. Na aandringen van de grensrechter toonde Oliver een dik verdiende gele kaart aan de Nederlander van Aanholt.

Vlak voor rust toch de verdiende 0-1:

Salah werd in minuut 45 lichtjes aan getikt door een oude bekende van Liverpool “Sakho” De scheidsrechter gaf daar gelukkig voor Liverpool een penalty voor. Niemand anders dan James Milner ging achter de bal staan. Oliver floot en Milner nam zijn aanloop, en schoot de bal met zijn rechtervoet laag over de grond in de rechterhoek. De Keeper van Palace Hennessey dook naar links, hierdoor pakte Liverpool vlak voor de rust de verdiende 0-1 voorsprong.

In de 2e helft kreeg Palace een vrije trap, hiervoor kreeg Alexander-Arnold ook de gele kaart. De Serviër Milivojević schoot de bal goed over de muur. Maar Alisson plukte de bal uit de rechter boven hoek. Een wereld redding van onze Braziliaanse keeper. Na dit sterke begin van Palace kwam Liverpool weer sterk terug in de wedstrijd. Het was Salah die randje zestien meter met zijn linkervoet op het doel schoot, maar zijn schot werd gekraakt door Schlupp. En werd het nog geen 0-2. In de 65 minuut schoot Benteke de bal richting rechter de cornervlag in plaats van op doel. Zodoende was dit kansje voor Palace weer verkeken. Hierna volgde een wissel, Milner ging eruit en Henderson kwam erin. Bij Palace ging Benteke eruit voor (oud FC Groninger speler) Sørloth. Salah leek op weg naar de 0-2 maar werd in de 75e min neergehaald door Wan-Bissaka. Een doorgebroken speler en Wan-Bissaka kon alvast gaan douchen want kreeg de rode kaart. Helaas werd de vrije trap door Salah in de muur geschoten en bleef het nog maar 0-1. Toch had ik niet het gevoel dat dit nog voor grote problemen zou zorgen, maar met een tweede erbij geef je het team meer lucht. Met 10 man werd het voor Palace nog wat lastiger. Toch kregen ze een grote kans op de 1-1, in de 84 min kreeg de invaller Meyer  (ex Schalke 04) gelukkig zijn voet niet tegen de bal. De lage voorzet ging aan iedereen voorbij. Ondanks het overwicht op het veld werd het toch nog even spannend. Liverpool kreeg geen grote kansen maar je voelde dat Palace ook net niet sterk genoeg was om de aanval te zoeken. Er volgden nog 2 wissels Lallana kwam erin voor Keïta en Firminho ging met kramp in beide kuiten van het veld, voor hem kwam Sturridge. Het werd in de laatste minuut nog een corner voor  Crystal Palace. Maar de corner werd onderschept door een kopbal van Virgil van Dijk, hierdoor konden Salah en Mane richting het doel van Palace. Mané kreeg bal van Salah, van Aanholt was niet sneller dan Mané, en de Senegalees tikte de bal in tweede instantie onder de keeper Hennessey van Palace door, 0-2 Liverpool ! Hierdoor pakken we de 2e overwinning van het seizoen. Geen grootse wedstrijd maar ik kan nog uitwedstrijden herinneren die Liverpool hier tegen Crystal Palace verloor. Het goede begin van het seizoen kunnen we een goed vervolg geven aanstaande zaterdag tegen Brighton. Vorig seizoen werd het op zondag 13 mei tegen Brighton nog 4-0 dus er kan niks mis gaan. (Maar dat dacht Man United afgelopen weekend ook) Met 6 doelpunten voor en 0 tegen, kunnen we tot die tijd blijven dromen van een mooi voetbalseizoen.