WBA vs Liverpool

Foto WBA vs Liverpool
wedstrijdverslag zaterdag, 21 apr 2018 // 17:49 uur

WBA - Liverpool (0-1)2-2

Vandaag uit tegen onze kwelgeest in zovele wedstrijden. Op the Hawthornes hebben we zelden een lekkere wedstrijd. Klopp heeft met het oog op de halve finale wedstrijd tegen AS Roma dinsdag in de champions league z'n team op een aantal plekken gewijzigd. Gomez en Moreno voor Alexander-Arnold en Robertson, Lovren gespaard en voor hem Klavan. Ings voor Firmino en Oxlaid begint ook naast Klopp op de bank. Liverpool begint energiek en zet enorm veel druk op de thuisclub. Dit heeft al erg snel succes want na een korte corner speelt Mane de bal op Wijnaldum die de bal bewust of onbewust uitstekend neerlegt voor Ings die hard uithaalt 0 - 1 na 4 minuten. Wat opvalt is dat de felheid en druk naar voren wel direct wat afneemt, tuurlijk komt LFC er zo nu en dan uit maar WBA wordt niet meer bij de strot gepakt. Het worden meer uitvallen, maar uit een daarvan komt Liverpool via Salah bijna op 0 - 2.  Wat volgt is een periode waarin West Brom wat meer komt en Karius moet een aantal maal handelend optreden wat ie prima doet maar op en of andere manier ziet het er steeds gevaarlijk uit. Rond de 37e minuut moet Livermore binnentikken maar z'n been gaat net onder de bal door, maar het is een mazzeltje dat het hier bij 1 - 1 bleef. Vlak voor rust moet aan de overkant Ings zijn 2e goal van het seizoen gelijk maken wanneer hij via Salah met wat geluk oog in oog staat met Foster maar de keeper weet nog net de bal te keren.  Rust 0 - 1.

De tweede helft begint ongewijzigd en aan de instelling van de spelers is toch wel af te lezen dat er een hele grote wedstrijd zit aan te komen. LFC lijkt te willen controleren. Overigens is de scheidsrechter nou niet bepaalt de beste die de FA kon sturen want hij mist toch best vrij veel. Zo moet Ings heel duidelijk een penalty krijgen als hij onderuit wordt gelopen.... Maar ook moet de leidsman de landgenoot van Salah Hegazi rood geven wanneer hij Ings in z'n maag stompt wanneer ze beiden op de grond vallen na een duel. Ruim een kwartier voor tijd lijken The Reds de wedstrijd dan toch te beslissen, wanneer de ingevallen Oxlaid-Chamberlain de op links wegsprintende Salah vindt die op zijn beurt Foster kansloos laat met en boogballetje over hem heen 0 - 2. Hierna denkt Liverpool er iets te makkelijk over en WBA voert druk uit. En al 7 minuten later krijgt Liverpool de rekening hiervoor. Na uiteraard een dood spelmoment komt de bal in een kluts terecht voor Karius en Livermore kanlelt het leer in de goal 1 - 2. Vlak hierna wisselt Klopp, Salah voor Loven, neeeee, niet weer toch wanneer leer je er nu van!! Dit betekent dat LFC er niet meer uitkomt maar gevaarlijke momenten voor het doel. En vlak voor tijd krijgt WBA een vrije trap welke er overigens geen een is maar de bal komt hard voor en Lovren staat aan de verkeerde kant waardoor de sterke Rondon de bal hard achter Karius kopt, 2 - 2. Een hele slechte generale dus maar belangrijker je zet weer extra druk op de resterende wedstijden want hierdoor kan Chelsea weer 2 punten inlopen en dus op 5 punten komen.

Laatste uit duel
21-04-2018: Premium  League  West Bromwich Albion - Liverpool (0-1)2-2 

Stadion: The Hawthorns West Bromwich
Toeschouwers: 24.520
Scheidsrechter: Stuart Attwell

Doelpunten: Ings 4, Salah, Livermore 79, Rondon 88
Gele kaarten: Moreno 69

Liverpool: Karius, Gomez, Klavan, Van Dijk, Moreno, Milner, Henderson, Wijnaldum, Mane (Oxlade-Chamberlain 66), Salah (Lovren 84), Ings (Firmino 66).

WBA: Foster, Nyom, Dawson, Hegazi, Gibbs (Burke 76), Phillips, Livermore, Brunt, McClean ( Evans 71), Rodriguez (rRobson-Kanu 89), Rondón
manager (caretaker): Darren Moore
 

bron: John
Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items