Crystal Palace vs Liverpool

Foto Crystal Palace vs Liverpool
wedstrijdverslag zaterdag, 31 mrt 2018 // 17:16 uur

Crystla Palace - Liverpool (1-0)1-2

Vandaag begint de premier league weer na de Internationale break met de vroege wedstrijd tussen de nummer 17 en de nummer 3 in de stand. Voor Klopp en zijn ploeg vooraf een traditioneel lastige uitwedstrijd. Liverpool moet het zonder de geblesseerde Can stellen. De beginfase is duidelijk voor de Eagles dat veel feller start dan LFC. De ploeg van Hodgson krijgt dan ook al snel de eerste kans via Zaha maar deze wordt gekeerd door Karius met een snelle reaktie. Alexander-Arnold stond aan de buitenkant te dekken, iets wat hij 3 minuten later wederom zou doen. Deze keer zijn de gevolgen echter groter want Karius is nu een fractie later bij de bal waardoor hij alleen Zaha raakt en Swarbrick naar de stip wijst en geel voor de Duitser. Milivojevic maakt geen fout vanaf 11 meter,

1 - 0 na al 11 minuten. Dit wordt dus weer een zware middag tegen een laagvlieger. Liverpool probeert het wel na de vroege domper maar het spel oogt wat traag en veel voorzetten eindigen in de voeten van de thuisploeg. Na een klein half uur gaat Manè naar het gras in de 16 meter maar hier gebeurde veel te weinig voor een penalty, het leverde bovendien geel op voor de Senegalees. Van Dijk lijkt dichtbij met een kopbal uit een corner, Manè wil de bal verlengen maar werkt de bal juist naast. Ook zou diezelfde nummer 19 nog scoren maar in buitenspel positie, dus de stand blijft 1 - 0. Manè weet toch de aandacht te trekken want vlak voor rust is hij met een kopbal heel dicht bij de 1 - 1 maar de keeper heeft een knappe save in huis. Dus na de goal probeert Liverpool het zeker maar in een te laag tempo en de passing laat te wensen over.

Na de rust lijkt Klopp dit dan ook aan de ploeg te hebben doorgegeven want het tempo ligt veel hoger dan in het 1e bedrijf en dit betekent gelijk dat The Reds veel de bal hebben. De eerste echt snelle goeie aanval over veel schijven komt uit bij Milner aan de linkerkant en hij trekt de bal hard voor waar Manè alleen zijn voet tegen hoeft te zetten en Hennessey is kansloos 1 - 1. Met nog 40 minuten te gaan ziet het er plots veel beter uit voor LFC. Erop en erover zou je zeggen. Maar dit is niet het geval Crystal knokt zich terug in de wedstijd en krijgt via Benteke 2 enorme kansen achterelkaar. Maar tussen deze kansen door komt Liverpool en met name Manè heel erg goed weg. Waar de nummer 19 denkt een vrije trap te verdienen en de bal pakt denkt Swarbrick van niet.... en dus is het opzettelijk hands en zou het een 2e geel moeten zijn maar de scheids doet het niet tot opluchting van iedereen met een Reds hart. Klopp grijpt direct in en haalt Manè en ook Wijnaldum naar de kant. Voor hen komen Lallana en Oxlaid-Chamberlain. Het noodlot slaat na 2 minuten alweer toe voor Lallana, hij komt verkeerd neer en grijpt direct naar de hamstring, dit ziet eruit alsof het einde seizoen is voor de onfortuinlijke Lallana. Voor hem komt Lovren omdat waarschijnlijk Klopp Crystal iets te dreigend vond worden. En de eindfase van de wedstijd kan alle kanten op met aanvallen en counters van beide ploegen. Salah komt een teenlengte tekort bij een mooie pass van Milner. Maar met nog 6 minuten op de klok is het toch weer Farao Salah !!! Een mooie snelle aanval komt wederom op links maar ditmaal bij Robertson die goed het overzicht bewaard en breed legt op de Egyptenaar die de bal netjes aanneemt en rustig in de verre hoek langs Hennessey schiet 1 - 2. Hierna zet Crystal Palace uiteraard aan en speelt alles naar voren. Maar ondanks dreiging en alle hens aan dek moet Karius nog maar eenmaal ingrijpen. Maar wanneer hij dit doet met de bal aan de borst gaan de 3 punten mee naar Liverpool. Zwaarbevochten en niet de beste wedstrijd van het seizoen maar Liverpool kan toewerken naar de Champions league kraker op Anfield aankomende woensdag tegen Manchester City.

Stadion: Selhurst Park Londen
Toeschouwers: 25.807
Scheidsrechter: Neil Swarbrick

Doelpunten: Milivojevic 13 (pen). Mané 49, Salah 84
Gele kaarten: Karius 12, Mané 24, Benteke 38, McArthur 45

Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson, Wijnaldum (Lallana 65, Lovren 70), Henderson, Milner,Salah, Firmino, Mané (Oxlade-Chamberlain 64)

Crystal Palace: Hennessey, Wan-Bissaka (Fosu-Mensah 88), Kelly, Sakho, van Aanholt, Cabaye (Loftus-Cheek 73), Milivojevic, McArthur, Townsend, Benteke, Zaha
manager: Roy Hodgson.

 

bron: John
Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items