Liverpool vs Leicester City

wedstrijdverslag zaterdag, 30 dec 2017 // 18:33 uur

Liverpool - Leicester City (0-1)2-1

Leicester-thuis: weer zo’n wedstrijd die je simpelweg moet winnen om aanspraak te kunnen maken op een CL-plek. Anfield is hyper na de aankoop van van Virgil van Dijk. De aankoop kan worden gezien als een statement. Liverpool is wel degelijk bereid de buidel te trekken zo blijkt. Wie weet wat er nog aan zit te komen. Klopp begint met de fab 4. Dat geeft de supporters zelfvertrouwen. Ook Karius mag weer eens starten. Voor hem staan Lovren, Matip, Robertson en Gomez. Milner, Can en Coutinho bemannen het middenveld. Virgil van Dijk is als toeschouwer aanwezig. Hij ziet direct waarom Liverpool hem heeft gehaald want na 2 minuten geeft Matip randje 16 een onbegrijpelijk slappe bal op Can die de bal niet kan onderscheppen waarna Leicester gemakkelijk een combinatie op kan zetten en de 0-1 direct achter Karius in het net ligt. Wat een slap begin! Vardy heeft de laatste seizoenen patent op doelpunten tegen Liverpool. Liverpool moet direct aan de bak want Leicester heeft nu nog meer redenen lekker achterover te gaan hangen. Liverpool gaat direct op jacht naar de gelijkmaker. Na 6 minuten lijkt die er aan te komen als Salah zichzelf in kansrijke positie prachtig vrijspeelt maar de bal naast schiet. Wat een kans! Na een dik kwartier wordt een mooie goal van Mané terecht wegens buitenspel afgekeurd. Een minuut later gaat een stift van Salah over de keeper maar helaas ook over het doel. Kansen genoeg in de eerste 25 minuten. De keeper redt een mooie punter van de weer oh zo actieve Firmino en een harde volley van Gomez gaat ook maar net over het doel.  De keeper van de tegenstander pikt dan al weer de nodige seconden bij zijn uittrappen. Tot de rust komt er ondanks verwoede pogingen van Liverpool geen verandering meer in de stand.

Liverpool begint de tweede helft met veel energie en komt dan ook al snel verdiend op gelijke hoogte. Can geeft de bal aan Mané die met een slim hakje de diepgaande Salah in stelling brengt die geen moeite heeft de keeper te passeren. Wat een mooie goal toch weer. Na een kwartier heeft Salah de voorsprong op zijn voeten maar gaat de bal na een prima opgezette aanval over het doel. Coutinho en Firmino spelen een prima wedstrijd. Na 20 minuten scoort Mané weer in buitenspelpositie.  Halverwege is het schrikken voor Liverpool als de verdediging licht in paniek raakt bij een verre inworp en een schot van Leicester maar centimeters naast het doel van Karius dwarrelt. De angst in de verdediging is voelbaar als het offensief van Liverpool wat wegebt.  20 minuten voor tijd komt Oxlade er in voor de vandaag wat ongelukkige Mané. Dat moet weer nieuwe energie geven. Een kwartier voor tijd wordt Liverpool bevrijd. Firmino speelt de bal strak in op Milner die met een slim hakje Salah aanspeelt die mooi wegdraait bij zijn tegenstander en scoort. Er komt geen einde aan, weer zo’n mooie goal. Anfield ontploft.  Uiteraard krijgt Leicester ineens haast. Liverpool moet een kwartier stand houden. Een paar verre inworpen zorgen nog wel voor wat penibele situaties in de 16 maar de 2-1 voorsprong blijft in tact. Weer 3 punten erbij. Op naar Burnley!

Stadion: Anfield Liverpool
Toeschouwers: 53.226
Scheidsrechter: Neil Swarbrick

Doelpunten: Vardy 3, Salah 52,76
Gele kaarten: Milner 8, Maguire 53, Can 53, Ndidi 62, Robertson 90+1

Liverpool: Karius, Gomez, Matip, Lovren, Robertson, Milner, Can, Coutinho (Klavan 89), Salah (Wijnaldum 83), Firmino, Mané (Oxlade-Chamberlain 72)

Leicester City: Schmeichel, Amartey, Maguire, Morgan, Fuchs, Mahrez (Okazaki 73), Iborra, Ndidi, Albrighton (James 83), Gray, Vardy.(Slimani 74)
Manager: Claude Puel