Arsenal vs Liverpool

Foto Arsenal vs Liverpool
wedstrijdverslag vrijdag, 22 dec 2017 // 23:00 uur

Arsenal - Liverpool (0-1)3-3

Vrijdagavond was de 19e speeldag van de premier league die werd afgetrapt met Arsenal-Liverpool. De Fab four werd een basisplek gegund door Klopp, Oxlaid en Lallana starten op de bank. Matip, Moreno,Sturridge en Clyne nog steeds afwezig. De beginfase was voor Arsenal en Liverpool speelde slordig het eerste kwartier. Overigens kreeg Arsenal geen kansen in die periode. LFC probeerde in de wedstrijd te komen maar passes waren veelal te kort of naast de man. Na zo'n 10 minuten moest aanvoerder Henderson de wedstrijd verlaten met een hamstringblessure. Zijn vervanger werd James Milner. Gaandeweg kreeg Liverpool de overhand en toen de passes begonnen aan te komen kwam Arsenal er eigenlijk niet meer aan te pas. De eerste kans was dan ook voor de merseyside club. Een mooie voorzet van Robertson werd door Firmino ingekopt maar Cech kan redding brengen. Maar de 2e mogelijkheid is wel raak, Milner speelt op Salah wiens schot werd geblokt maar de bal kreeg een boog waardoor de slim doorgelopen Coutinho de bal over de te ver voor z'n doel staande Cech kon koppen 0 - 1. Maar The Reds gingen door, enkele minuten later is het Firmini bijna met de 0-2 maar zijn mooi gekrulde schot zou millimeters over het doel verdwijnen. Vlak voor rust moet Salah Arsenal een flinke dreun uitdelen wanneer hij de verdediging te snel af is maar Cech brengt redding met zijn been en de rebound wordt door Mane veel te wild en hard overgeschoten. Zo gaan beide teams de rust in met een 0 - 1 stand waar 0-3 of misschien wel 0-4 de verhoudingen het beste zou weergeven. 

De 2e helft begint zoals de 1e eindigde en dan bedoel ik met een kans voor Salah maar wederom is Cech hem de baas. Toch zou dit al snel veranderen want het is wederom Salah die heel mooi zijn 15e goal van het seizoen  maakt tussen 2 man in draait hij de bal in de verre hoek 0 - 2. Maar Liverpool zou even iets te lang van de 0-2 genieten en voor iedereen met een oranje shirt het goed en wel besefte was het 1-2. Op links rond de middenlijn werd balverlies geleden en met een wilde tap naar voren werd Sanchez gevonden die geen kind had aan de slapende Gomez en er weer een wedstrijd van maakte. Twee minuten later !!! staat het zelfs 2 -2 een bal van ver van Xhaka komt recht op Mignolet af die denkt dat een handje wel genoeg is ... niet dus 2 - 2.  Het is soms een degelijke keeper die geregeld een blunder maakt en dan punten kost!! Arsenal heeft plotseling vleugels gekregen en Liverpool wordt even compleet overlopen en weer 2 minuten later is het Ozil die binnen de 16meter een èèn tweetje doet met Lacazette en de bal over Mignolet lift 3 - 2. Er zit precies 6.28 minuten tussen de 0 -2 en de 3 - 2 achterstand. Kan dit alleen bij Liverpool ???? Hierna gaat de storm liggen hoewel er ook nog een mooie kans over werd geschoten om de 4 -2 aan te tekenen. Toch gaat LFC langzaam maar zeker zelf weer voetballen. En met nog 20 minuten op de klok komt Liverpool weer langszij als Firmino een harde knal op Cech afvuurt waar hij nog wel aanzit maar ook niet helemaal goed weet te raken waardoor met enig fortuin de bal in het doel stuitert 3 - 3. Zit er nog meer in het vat. Wijnaldum vervangt de tegenvallende Mane en ook Oxlaid valt nog in voor Coutinho maar er zou geen goal meer vallen in het Emirates Stadium. Weer gooit LFC 2 punten weg in een wedstrijd waarin het veel sterker was. Is het antwoord een andere keeper en 2 sterke laatste verdedigers???

Stadion: Emirates Stadium Londen
Toeschouwers: 59.409
Scheidsrechter: Martin Atkinson

Doelpunten: Coutinho 26, Salah 52, Sanchez 53, Xhaka 56, Özil 58, Firmino 71
Gele kaarten: Iwobi 58

Liverpool: Mignolet, Gomez, Lovren, Klavan, Robertson, Can, Henderson (Milner 13), Coutinho (Oxlade- Chamberlain 84), Salah, Mane (Wijaldum 80), Firmino.

Arsenal: Cech, Bellerín, Koscielny, Monreal (Mustafi 45), Maitland-Niles, Wilshere, Xhaka, Iwobi (Welbeck 78), Özil, Sánchez (Walcott 89, Lacazette
Manager:Arsene Wenger

 

bron: John
Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items