Bournemouth vs Liverpool

Foto Bournemouth vs Liverpool
wedstrijdverslag zondag, 17 dec 2017 // 19:40 uur

Bournemouth - Liverpool (0-2)0-4

De contrasten maken Liverpool FC toch wel tot een grillig team. Zo win je 2 uitwedstrijden achter elkaar, en speel je daarna 2 keer op rij teleurstellend gelijk. Voor de volgende pot mag je dan naar Bournemouth. Waar vorig jaar een meer dan comfortabele 3-1 voorsprong in de slotfase toch nog verknoeid werd.
Zo ver kwam het niet nog een keer in het volle Vitality stadion. Want The Reds heersten vanaf de aftrap, de thuisploeg had amper wat in te brengen, en wéér was Mohamed Salah men een doelpunt in the picture. In deze vorm is Liverpool een ploeg om serieus rekening mee te houden in de strijd om de plekken achter het ondertussen onbereikbare Manchester City. Zowaar een plek in de basis voor Alex Oxlade-Chamberlain, en een op de bank voor Sadio Mané. Bleef hij gespaard voor de kraker tegen Arsenal? Tijdens 90 minuten bleek dat zijn teamgenoten best wel zonder hem konden. Want Philippe Coutinho en Roberto Firmino hadden een heerlijke avond, konden lekker hun gang gaan en bezorgden de verdediging van de thuisploeg handenvol werk. Vooral Coutinho bewees weer waarom Barcelona heel veel geld voor hem over heeft. Hij was overal, ramde een vrije trap op het houtwerk, en de manier waarop hij de verdiende 0-1 binnen schoot, was een lust voor het oog. Vanaf de linkerzijkant pikte hij de bal op, begon aan een solo, zette met een paar simpele voetbewegingen tegenstanders opzij alsof hij op een pleintje bezig was, en liet Begovic met een schuiver kansloos.
Ruim 5 minuten later was het al over en uit voor Bournemouth. Een hoekschop van Coutinho belandde via Georginio Wijnaldum bij de 2e paal, waar Firmino probeerde binnen te werken vanaf de achterlijn. Onbewust, of niet, legde hij af op de stiekem meegelopen Dejan Lovren die met een snoekduik de 0-2 inkopte.
The Reds konden vanaf dat moment achter over leunen, maar deden dat niet. Er werd gecontroleerd gevoetbald, en op het juiste moment volgde een pass. Zoals vlak voor rust, toen Oxlade-Chamberlain uit de binnen dekking bij Daniels wegliep. Diezelfde Daniels zette hij te kijk in het strafschopgebied, ook Aké liet hij kansloos en met links in de verste hoek schoot hij Liverpool’s 3e goal van de avond binnen. En zijn 20e alweer van dit seizoen.
Na de thee viel er helaas nog maar 1 doelpunt te bewonderen. De ook weer uitstekend acterende Andrew Robertson combineerde met Coutinho, en de laatste schoot maar weer eens op het vijandelijke doel. Ware het niet dat Firmino zijn hoofd er nog achter kreeg. Een meer dan dik verdiende 4-0 winstpartij voor een oppermachtig Liverpool.  Dat belooft heel wat voor de reis naar het Emirates stadion. Waar de ongetwijfeld gemotiveerde opponent niet nog een keer met 4-0 zoek getikt wil worden. Arsene Wenger heeft nog wel wat huiswerk te doen.

Stadion: Vitality Stadium Bournemouth
 Toeschouwers: 10.780
 Scheidsrechter:Andre Marriner

 Doelpunten: Coutinho 20, Lovren 26, Salah 44, Firmino 66
 Gele kaarten: Aké 10, Lallana 73
 
 Liverpool: Mignolet, Gomez, Lovren, Klavan, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain, Coutinho (Ings 87), Salah (Lallana 71), Firmino (Solanke 76)
 
Bournemouth: Begovic, A Smith, Francis, Aké, Daniels (S.Cook 56), Ibe, L Cook, Surman, Pugh (FRaser 45), King (Stanislas 31), Defoe
Manager: Eddie Howe
  

 

bron: Joop
Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items