Sevilla FC vs Liverpool

Foto Sevilla FC vs Liverpool
wedstrijdverslag dinsdag, 21 nov 2017 // 23:04 uur

Sevilla - Liverpool (0-3)3-3

Sevilla-uit: winnen en overwintering in de CL is een feit. Liverpool heeft ook nog wat goed te maken tegen de Spanjaarden na het onnodige gelijkspel op Anfield. Klopp begint uiteraard zoals bekend met Karius op doel. Gomez, Klavan, Lovren en oud Sevilla-speler Moreno staan achterin. Henderson speelt op het middenveld, voor de rest geen verrassingen. De wedstrijd begint voor Liverpool uitstekend. Al in de 2e minuut komt het op voorsprong als een corner wordt doorgekopt door Wijnaldum en Firmino bij de tweede paal helemaal vrij staat om de bal in het doel te werken. Wat een start in dit kolkende stadion! Sevilla gaat uiteraard op jacht naar een snelle gelijkmaker. Die lijkt er in de 19e minuut ook te komen maar een Spaanse inzet verdwijnt via de goed reddende Karius op de paal. Een minuut later ziet Karius weer een tegenstander op hem af komen: nu gaat de bal naast. Halverwege de eerste helft krijgt Liverpool weer een corner die weer een doelpunt oplevert. Firmino kopt nu de bal door en Mané scoort ook koppend. Dat is nog eens een hoog rendement! Liverpool speelt in deze periode uitstekend en komt na een half uur zelfs op 0-3 als Mané diep wordt gestuurd en de keeper zijn inzet half kan pareren waarna Firmino in de rebound makkelijk kan scoren. Wat een weelde! Salah krijgt 5 minuten voor rust de gelegenheid de score een nog mooier aanzien te geven, helaas kan de keeper zijn inzet redden. Liverpool geeft amper meer wat weg en gaat met een 0-3 stand de thee opzoeken.

Zo lang mogelijk een tegentreffer voorkomen, dat is het motto van Liverpool na de rust. Helaas lukt dat niet. Na 6 minuten maakt de vandaag weer ouderwets matige Moreno een compleet onnodige overtreding op een gevaarlijke plek aan de zijkant van de 16. De mooie voorzet wordt door een tegenstander, vrije gelaten door Moreno, koppend tot doelpunt gepromoveerd. De beer is los in het stadion. Sevilla geeft gas, naar voren gestuwd door het sfeervolle stadion. Liverpool voetbalt niet meer en is de weg helemaal kwijt. Na een kwartier geeft de scheidsrechter de Spanjaarden een cadeautje in de vorm van een penalty. Karius, niet bekend als penaltykiller, kan de penalty tweemaal niet keren. Het is weer helemaal een wedstrijd, tot grote teleurstelling van de Liverpoolsupporters uiteraard. Direct wisselt Klopp: Can vervangt Coutinho en moet voorkomen dat Liverpool nog meer wordt overlopen. De zwemmende Moreno wordt vervangen door Milner. Sevilla smijt werkelijk met zijn krachten, dat geeft Liverpool uiteraard kansen in de counter. 20 minuten voor tijd mist Salah een grote kans de marge weer op twee te brengen. Een paar minuten later is Salah weer dichtbij een doelpunt en even later moet Can zelf op doel schieten in plaats van de bal erg sociaal af te willen geven. De Spanjaarden zijn in de laatste minuten moe gespeeld en lijken op een nederlaag af te stevenen. Totdat in blessuretijd weer een corner Liverpool noodlottig wordt, niemand is in staat de bal weg te werken en met een simpel tikje verdwijnt de bal achter Karius in het doel. Wat een domper weer! Weer 3 doelpunten tegen uit 3 dooie momenten. Liverpool geeft plaatsing voor de knock-out fase zo maar weg. Dat moet dan nu maar gebeuren met minimaal een gelijkspel in de thuiswedstrijd over 2 weken tegen Spartak Moskou.

Laatst uit duel
21-11-2017 Groepsfase Premier League  Sevilla - Liverpool (0-3)3-3

Stadion: Ramón Sánchez-Pizjuán sevilla (Sevilla)
Toeschouwers:39.495
Scheidsrechter: Dr. Felix Brych (Duitsland)

Doelpunten: Firmino 2, Mané 22, Firmino 30, Ben Yedder 51, 60 (pen), Pizarro 90+3
Gele kaarten: Moreno 38, Banego 45, Mercado 54, Henderson 68, Can 82

Liverpool: : Karius, Gomez, Klavan, Lovren, Moreno (Milner 63), Wijnaldum, Henderson, Coutinho (Can 63), Mane, Salah (Oxlade-Chamberlain 87), Firmino.

Sevilla: Sergio Rico; Mercado, Geis, Lenglet, Escudero; Pizarro, N'Zonzi (Vázquez 45), Banega; Sarabia, Ben Yedder (Correa 81), Nolito (Muriel 73
Manager: Eduardo Berizzo

bron: Frans