Watford vs Liverpool

Foto Watford vs Liverpool
wedstrijdverslag zaterdag, 12 aug 2017 // 15:59 uur

12 augustus 2017 Watford - Liverpool (2-1)3-3

Een paar mooie uitslagen in de voorbereiding zijn geen garantie voor een goede start in de Premier League. Iedere ploeg begint gewoon op nul. En het team met de minste pech wint. Meestal. 
Liverpool had afgelopen seizoen behoorlijk wat pech. Goede wedstrijden tegen de supersterrenequipes uit Londen en Manchester. En geknoei tegen zo’n beetje elke ploeg uit de onderste helft van het rechterrijtje. Main bottleneck: de verdediging. Dé plek waar gierende paniek uitbrak bij vrije trappen en hoekschoppen. Vier centrale verdedigers in de selectie, maar geen één die fatsoenlijk leiding kan geven. De naam van Virgil van Dijk zoemt al de hele zomer rond op Anfield. Hij komt, hij is té duur. Hij gaat tekenen, oh nee, toch niet. Southampton houdt hem aan zijn contract, al moet hij een jaar lang op de tribune. En misschien komt hij nu toch wel. 
Die andere soap, dan. In Barcelona hebben ze geld over, na het vertrek van Neymar. En zelfs een tweede mega bod op Coutinho werd afgeslagen. Laatste gerucht: het ferme “Nein!” van Jürgen Klopp werd niet gebacked door de Amerikaanse eigenaren. Maar zo vlak voor de reis naar Vicarage Road durfde de Duitser niet nog meer ruzie te trappen. Het zo gewilde Braziliaanse wonder bleef trouwens geblesseerd achter op Anfield, net als Lallana.
The Reds gingen dus met de nodige “onrust” op bezoek bij Watford. Salah mocht starten, en er was zowaar ook weer een plek links achterin voor Moreno. Dia andere flankstek was voor Alexander-Arnold. Geen verrassingen op het middenveld. En voorin was Mané weer terug.
Met een ander fenomeen was het een heel wat minder leuk weerzien. De onrust achterin. Een hoekschop en een vrij inlopende Otaka, na slechts 7 minuten hadden de gasten al een tegengoal te pakken. Het duurde even voordat Liverpool hiervan hersteld was, maar de eerste goede poging was dan ook meteen raak. Mané rondde na een klein half uurtje mooi af na voorbereidend werk van Moreno en Can.
Liverpool kon er niet lang van genieten. Nog geen vier minuten later had de thuisploeg de 2-1 binnengetikt. De manier waarop de inleidende aanval tot stand kwam, moet Klopp met afgrijzen hebben aanschouwd. De rode verdediging werd op een onthutsende manier zoek gespeeld.
Gelukkig ging het na rust anders. The Reds hervonden zich en kwamen aan serieuze aanvallen toe. Firmino schoot vanaf elf meter raak, nadat Salah tegen de grond was gewerkt door Gomes. En die twee vonden elkaar ook in de combinatie naar de 2-3. En daarna leek alles weer onder controle.
Léék. Moreno en Lovren konden de winst veilig stellen. Matip kopte zelfs nog op de lat. Het was de derde minuut in de extra tijd. Had de compleet onzichtbare Wijnaldum de bal maar richting de tribunes gerost, in plaats van tegen Amrabat geaaid. In een ogenschijnlijke buitenspelpositie werkte Britos van wel heel dicht bij Mignolet de 3-3 binnen. Geen erg fijne generale voor het eerste deel van een heel erg belangrijk Europees tweeluik met Hoffenheim. Met zo’n achterste linie ben je er niet alleen in de Premier League beroerd aan toe.

Stadion : Vicarage Road Watford
Toeschouwers: 20.407
Scheidsrechter: Anthony Taylor

Doelpunten: Okaka 8, Mané 29, Doucouré 32, Firmino 55(pen), Salah 57,  Britos 90+3
Gele kaarten:  Mané 37, Alexander-Arnold 61, Mignolet 88

Bijzonderheden: Salah maakt zijn debuut

Liverpool:  Mignolet, Alexander-Arnold (Gomez 90+1), Matip, Lovren, Moreno, Henderson, Can, Wijnaldum, Mane, Salah (Milner 86), Firmino (Origi 81).

Watford:  Gomes, Janmaat (Femenía Far 18), Kaboul, Britos, Holebas, Chalobah, Doucouré, Amrabat, Cleverley, Pereyra, Okaka(Gray  63)
Manager: Marco Silva

bron: Joop
Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items