Liverpool vs Southampton

wedstrijdverslag maandag, 08 mei 2017 // 09:51 uur

7 mei 2017 Liverpool - Southampton (0-0)0-0

Southampton-thuis: winnen en we zijn weer dichterbij plaatsing voor in ieder geval een voorronde-CL. Met wat wedstrijden voorsprong op de concurrentie zouden 3 punten erg welkom zijn. Vooraf was het al duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden.  Liverpool heeft dit seizoen in 3 wedstrijden tegen Southampton nog geen enkel doelpunt weten te scoren. Klopp begint met de verwachte basis. Dat betekent dat Sturridge en Lallana, beide spelers hadden tegen Watford speeltijd als invaller, op de bank beginnen.

Vanaf de aftrap is te zien wat voor wedstrijd het gaat worden. De tegenstander gaat met 11 man verdedigen en proberen er met een stiekem countertje van door te gaan. Liverpool heeft dus onnoemelijk veel balbezit. Het krijgt in de eerste helft alleen een kans als een schot van Firmino wordt geblokt. Voor de rest blijkt weer het gemis aan creativiteit pijnlijk, het wordt een saai verhaal. Zelfs Coutinho kan de muur niet breken. Rust 0-0.

De 2e helft geeft een zelfde beeld. Het wachten is op de creativiteit die op de bank zit: Lallana en Sturridge. Klopp wacht weer erg lang met het inbrengen van deze 2 spelers.Liverpool krijgt in de 66e minuut een penalty als een tegenstander de bal in de 16 met de hand beroert. Millner, normaal gesproken toch een zekerheid, mist echter jammerlijk. “Ook dat nog”, hoor je heel Anfield denken. Dan brengt Klopp in minuut 70 eindelijk Lallana en Sturridge voor Origi en Lucas. Sturridge is direct gevaarlijk maar komt ook niet tot scoren. In de drang naar voren moet Liverpool ook nog uitkijken voor de counter. Als in blessuretijd de keeper een kopbal van de derde invaller Grujic stopt is het wel duidelijk: weer weet Liverpool niet te winnen van Southampton en weer laat Liverpool Anfield gefrustreerd leegstromen. De spanning om plaats 4 gaat naar een hoogtepunt!

Gelukkig blijkt het puntverlies niet duur te zijn want alleen Manchester City weet te winnen. United verlies met 2-0 bij Arsenal.

Stadion: Anfield  Liverpool
Toeschouwers: 53.159
Scheidsrechter: Robert Madley

Gele kaarten:  Cedric 65, Soares 65, Lovren 89, Bertransd 90+2
Bijzonderheden : Milner mist penalty in de 65 minuut

Liverpool:  Mignolet, Clyne, Lovren, Matip, Milner, Can, Lucas (Lallana 69), Wijnaldum (Grujic 87), Coutinho, Firmino, Origi (Sturridge 69).

Southampton: Forster, Soares, Stephens, Yoshida, Bertrand, Ward-Prowse, Romeu, Davis, Tadic, Gabbiadini (Long 69), Boufal (Redmond 60)
Manager: Claude Puel