Liverpool vs Crystal Palace

wedstrijdverslag zondag, 23 apr 2017 // 19:41 uur

23 april 2017 Liverpool - Crystal Palace (1-1)1-2

Crystal Palace-thuis: dat is de laatste jaren geen makkie. Voor zover die bestaan voor Liverpool. De spanning om de CL-plaatsen stijgt. Een overwinning is noodzaak dus. Klopp begint met de verwachte basis. Geen verrassingen. Liverpool begint de wedstrijd zoals verwacht met onnoemelijk veel balbezit. De tegenstander vindt het allemaal prima. Kansen creëren is echter wat anders. Dat lukt Liverpool amper. Al snel is te zien dat zeker op het middenveld de creativiteit ontbreekt. In de 24e minuut krijgt Liverpool een vrije trap net buiten de 16. Coutinho gaat er achter staan en laat zijn traptechniek nog maar eens zien aan Anfield: 1-0. Wat een mooie doelpunt. Daarna blijft het balbezit bij Liverpool maar moet Liverpool uitkijken voor een verdwaalde counter. Die komt er vak voor rust als de weer eens erg matige verdediging compleet uit elkaar wordt gerafeld en nota bene Benteke de gelijkmaker op het scorebord zet. Wat een domper zo vlak voor de rust. Na de rust hetzelfde spelbeeld: een dominerend Liverpool dat maar amper tot kansen komt. Coutinho krijgt een grote kans maar wordt als hij van dichtbij wil afdrukken net genoeg uit zijn evenwicht gebracht. Een schot van Lucas gaat dan ook nog hoog over. Dit wordt weer niet de middag van Liverpool op Anfield. Weer lukt het niet tegen een laagvlieger de punten in Liverpool te houden. Een kwartier voor tijd slaat het noodlot weer toe. Je kunt er op wachten. Een corner wordt zo slecht verdedigd en weer Benteke kan simpel intikken. Klopp wisselt driemaal. Wie weet had hij wel zesmaal willen wisselen. Het wedstrijdbeeld verandert niet meer. Liverpool komt ook niet tot een slotoffensief. Liverpool laat een gefrustreerd Anfield achter. Voor de zoveelste maal. De CL is weer een stuk verder weg.

Stadion: Anfield - Liverpool
Toeschouwers:    53.086
Scheidsrechter: Andre Marriner

Doelpunten: Coutinho 24,  Benteke 42, 74
Gele kaarten: Benteke 40,  Milivojevic 60, Grujic 89

Liverpool: Mignolet, Clyne (Grujic 84), Matip, Lovren (Alexander-Arnold  79), Milner ( Moreno 82), Lucas, Can, Wijnaldum, Coutinho, Firmino, Origi

Crystal Palace: Hennessey, Ward, Tomkins, Kelly, Schlupp, Cabaye (Delaney 83), Milivojevic, Townsend, Puncheon, Zaha (van Aanholt 78), C Benteke (Campbell 88)
Manager: Sam Allardyce: