West Bromwich Albion vs Liverpool

Foto West Bromwich Albion vs Liverpool
wedstrijdverslag zondag, 16 apr 2017 // 16:41 uur

16 april 2017 West Bromwich Albion - Liverpool (0-1) 0-1

Gisteren op The Hawthorns de traditioneel zware uitwedstrijd tegen WBA. Op Anfield was het eerder een zware 2-1 overwinning. Gisteren op een winderig Hawthorns dus de opnieuw lastige klus na eerder Stoke uit gewonnen te hebben. Lucas begon voor de verdediging en nog altijd geen Lallana en Henderson en uiteraard geen Manè. De rommelige beginfase was voor de thuisclub wat een kansje opleverde voor Robson-Kanu maar hij produceerde een schotje voorlangs. Liverpool moest elkaar even vinden in de beginfase, had wat onnodig balverlies. Maar langzaam aan groeide het percentage balbezit in het voordeel van The Reds. Overigens zonder tot grote kansen te komen, maar weggeven deden ze de kansen ook niet. Voor Liverpool was de eerste kans pas na een half uur, een snelle counter met Coutinho die de bal op het middenveld ontving en snel naar Foster's goal liep.Precies op het juiste moment speelde hij op links Firmino aan die door was gelopen, zijn harde schot zou net voorlangs gaan. Vervolgens mochtCoutinho nog een paar maal overschieten. Maar heel spectaculair was het allemaal niet, wel moet daarbij worden aangetekend dat WBA ook niet echt gevaar kon stichten. Dit omdat LFC de verdediging goed op orde had. Phillips had een kansje maar die was makkelijk te pakken door Mignolet. Dit was overigens wel het enige schot tussen de palen tot de 35e minuut. Maar vlak voor rust krijgt Liverpool een vrije trap te nemen aan de rechterkant nadat Origi werd vastgehouden. Milner brengt de bal hard in, richting de 16, Lucas kopte de bal mooi door waar Firmino uitstekend op anticipeerde en vrij voor Foster netjes kon binnenkoppen 0 - 1 op slag van rust.

De 2e helft was lange tijd een kopie van de eerste en dan doel ik op de controle van de Reds. Moet wel gezegd worden dat er betere kansen waren voor LFC. Maar gaven gewoon weinig weg behoudens wat schoten uit de 2e lijn die veelal naast of over gingen en een enkel balletje voor Mignolet. De 2e goal leek dan ook logisch toen Origi binnenkopte maar deze werd afgekeurd vanwege buitenspel. Nadat de wedstrijd ongeveer een uur onderweg was een prachtige snelle aanval van de bezoekers waarbij Firmino zijn zoveelste assist leek te kunnen bijschrijven maar de enorme kans kon Milner niet verzilveren doordat hij wild overschoot. Een minuut of 10 voor tijd zou onze Belgische doelman wederom net als vorige week een glansrijke redding verrichten als uit een mooie aanval van West Bromwich, Phillips plots alleen voor hem verschijnt. Maar Mignolet maakt zich breed en kan redden met zijn been. Vlak voor tijd pas wisselt Klopp pas 2x en wel Sturridge en Moreno voor Origi en Coutinho. Tegen het einde gaat Foster mee naar voren om het puntje te forceren maar Moreno ontfutseld de bal en stoomt op en moet de 0-2 op het bord zetten maar het schot verdwijnt naast de goal. Ook Wijnaldum zou dit kunstje herhalen bij Foster maar zijn voorzet op Sturridge kan makkelijk verdedigd worden. Maar dan valt ook het laatste fluitsignaal en is zichtbaar de opluchting bij iedereen van Liverpool te zien van spelers, staf en fans!! Een heerlijke overwinning. Op naar de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace.

Stadion: The Hawthorns -West Bromwich
Toeschouwers: 25.669
Scheidsrechter: Jonathan Moss

Doelpunten: Firmino 45+
Gele kaarten : Brunt 45+1, Robson-Kanu 49, Evan 66, Lucas 72

Liverpool:  Mignolet, Clyne, Lovren, Matip, Lucas, Milner, Can, Wijnaldum, Coutinho (Moreno 90+2), Firmino, Origi (Sturridge 82).

West Bromwich Albion: Foster, Dawson, McAuley, Evans, Brunt, Fletcher, Yacob (McClean 64), Chadli (Morrison 61), Livermore, Phillips, Robson-Kanu (Rondon 64)
Manager: Tony Pulis