Liverpool vs Bournemouth

wedstrijdverslag woensdag, 05 apr 2017 // 23:08 uur

5 april 2017 Liverpool - Bournemouth (1-1) 2-2

Bournemouth-thuis: veel moeilijker dan Everton thuis. Liverpool heeft het nog steeds veel te moeilijk tegen de mindere goden. Liverpool heeft nog 8 wedstrijden te gaan tegen deze mindere goden om de CL-plaats te veroveren. Dat gaat een hele opgave worden zo weet iedereen. Liverpool heeft wat goed te maken na de smadelijke 4-3 nederlaag (na een 1-3 voorsprong) in Bournemouth. Het aantal blessures neemt maar toe. Mané heeft de aanslagen van Everton niet overleefd. Dat kan er ook nog wel bij. Klopp begint daarom met Origi voorin. Lucas speelt in het midden en Klavan vervangt achterin Matip die niet helemaal fit is maar wel weer op de bank zit. Sturridge, ik ben hem al bijna vergeten, zit ook op de bank. Voor de aftrap worden de 96 op een indrukwekkende manier herdacht. Bizar!
Liverpool begint prima met een van richting veranderd schot van Firmino dat net over gaat en een corner die bijna door Lucas wordt ingekopt. In de 7e minuut maakt Liverpool het zichzelf weer eens lekker moeilijk: Wijnaldum speelt de bal terug op Mignolet maar ziet een tegenstander over het hoofd en het is 0-1. Wat een dramatische actie!
Liverpool en de nul, het zijn en blijven geen vrienden. Liverpool gaat op jacht en komt na een dik kwartier bijna op gelijke hoogte maar Origi kan net niet afdrukken na doorgekopte corner. Vlak daarna is het bijna 0-2 uit een corner. Die dode momenten blijven zo zwak bij Liverpool. Lovren en Klavan zien er centraal niet echt goed uit. Toch krijgt Liverpool voor de rust de beloning voor het vele balbezit als Origi een kopduel wint en Firmino de bal slim diep speelt op de diepgaande Coutinho die koel binnentikt. De opluchting is voelbaar. Liverpool gaat door met waar het voor rust is gebleven: de tegenstander onder druk zetten. Clyne heeft vreselijk veel pech als een knal van buiten de 16 via de keeper op de lat terecht komt.
Na een kwartier is het wel raak als Wijnaldum de bal hoog voorzet op Origi die helemaal vrijstaand de bal kan inkoppen. Mooie goal! Even later gaat Coutinho er af voor Matip. Een niet te begrijpen wissel of hij zou geblesseerd moeten zijn. Het vermindert de creativiteit van Liverpool. Weer slaagt Liverpool er echter niet in de voorsprong vast te houden want een paar minuten voor tijd zorgt een verre inworp voor zoveel gevaar dat een tegenstander vrij kan scoren waarbij Klavan er wel erg onbenullig uit ziet. Liverpool gaat direct weer op jacht en Matip kopt bijna nog een bal in het doel. Daar blijft het bij. Liverpool laat een gefrustreerd Anfield naar huis gaan!
Nog 7 duels te gaan, er is eerlijk gezegd weinig reden tot optimisme, zeker gezien de tegenstanders.

Stadion: Anfield Liverpool
Toeschouwers: 53.292
Scheidsrechter: Lee Mason

Doelpunten: Afobe 7, Coutinho 40, Origi 59, King 87
Gele kaarten: Lucas28, Fraser 90+1

Liverpool:  Mignolet, Clyne, Lovren, Klavan, Milner, Lucas, Can, Wijnaldum, Coutinho (Matip 65), Firmino, Origi.

Bournemouth: Boruc, Smith, Francis, Cook, Daniels, Ibe (Fraser 61), Arter, Wilshere, Pugh (Gradel 83), King, Afobe
manager: Eddie Howe