Verslag; Benfica - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Benfica - Liverpool F.C.
algemeen vrijdag, 08 apr 2022 // 11:38 uur

Reds met anderhalf been in de halve finales Champions League.

Liverpool heeft in de eerste wedstrijd van de kwartfinales al een duidelijk verschil gemaakt met Benfica. De uitwedstrijd in Estadio Da Luz werd met 1-3 gewonnen. Een werkelijk fantastische eerste helft van de Klopp brigade werd echter wel gevolgd door een tweede waarin het toch nog een beetje billenknijpen werd. Het verval was best groot.

Toch is er geen reden om daar dramatisch over te doen. Aan het eind van de wedstrijd stond er een uitslag die recht deed aan de fantastische eerste helft van onze jongens. Ik roep even een aantal momenten in herinnering. Na zeven minuten ontsnapte Diaz op links, zijn voorzet ging voor Mané langs en kon door Salah net niet worden binnen geschoten. Even later een prachtige 1-2 tussen Salah en Mané op de rechterflank waarna Salah op het doel af kon. De Egyptenaar tikt net naast. En weer even later verstuurde TAA een prachtige dieptepass op Salah die Keita in stelling kon brengen. Doelman Vlachodimos bracht redding.

Werd het niet eens tijd voor de 0-1 ? Jawel, en die lag er na 17 minuten ook in. Al kwam die dan niet vanuit een vloeiende aanval, maar uit een hoekschop van Robbo. Virgil trok de aandacht en Konaté kon achter hem gebruik maken van de ruimte die daar werd gelaten, 0-1.

Halverwege de eerste helft al weer de volgende kans voor de Reds. Keita verzond een pass door het hart van de Portugese verdediging, precies op maat naar Luis Diaz. Vlachodimos redde weer. Maar na 34 minuten kon ook hij niet meer redden. Weer een prachtige crosspass van TAA bracht Benfica achterin in verwarring. Luis Diaz kopte de bal meteen door naar de inkomende Mané en die hoefde nog slechts tegen de bal aan te lopen, 0-2.

Op slag van rust brak Salah nog een keer door, alweer op een pass van TAA, maar weer was de Griekse doelman de reddende engel voor Benfica.

In feite was er dus geen vuiltje aan de lucht voor Liverpool. Als je elf een karrenvracht aan kansen bijeen speelt en de doelman van de tegenpartij is de uitblinker in de wedstrijd dan heb je niks te vrezen.

Maar ja, voetbal……

Er waren nog geen 5 minuten na rust gespeeld toen Silva vanaf rechts een voorzet richting Nunes probeerde. Een kansloze, want Kanoté had alle tijd voor de onderschepping. Helaas, dat zegt dan weer nies als de benen niet luisteren naar het hoofd. Kanoté kreeg enorme ruzie met de bal en aan het eind daarvan had  Nunes het gaatje al gevonden, 1-2.

Niet dat doelpunt was het grote probleem, maar wel het feit dat Liverpool ineens van slag was en Benfica de ruimte gaf om er een echte wedstrijd van te maken. Ineens was er de dreiging van de Portugezen. Zo werd Everton (Hoe kun je met zo’n naam rondlopen) in schietpositie gebracht maar kon Becker eenvoudig redden en er was die situatie tussen Nunes van Virgil nadat laatstgenoemde te laat stapte voor de buitenspelval. Had Virgil Nunes nou wel of niet onreglementair afgestopt. Ik vond het een dubbeltje op zijn kant, maar scheidsrechter Jesús liet gelukkig doorspelen en ook de VAR liet het gaan. Het zou qua kansen – en veldverhoudingen ook onterecht zijn geweest.

Na 87 minuten kreeg LFC alsnog wat het verdiende, een duidelijke zege. Keita sneed door het hart van de defensie, gaf op tijd de pass op Luis Diaz, die overigens nog door Otamendi werd getoucheerd, en Luis Diaz omspeelde de kansloze Griekse keeper, 1-3. Bijna bracht invaller Jota nog de 1-4 op de borden, maar andermaal was het de doelman die een treffer in de weg stond.

Het was het verhaal van de wedstrijd in een notendop. Liverpool was in Lissabon zo veel beter dat het met 3-1 won en dat de doelman van Benfica dan nog de absolute uitblinker van de wedstrijd werd. Dat zegt alles over de kracht van Liverpool !

5 April 2022 Estadio da Luz Lissabon.

Liverpool: Becker, Alexander Arnold (89 Gomez), Konaté, van Dijk, Robertson, Thiago (61 Henderson) Fabinho, Keita, Salah (61 Jota), Mané (61 Firmino), Luis Diaz.