Verslag; Aston Villa - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Aston Villa - Liverpool F.C.
algemeen maandag, 04 nov 2019 // 10:33 uur

Aston Villa - Liverpool

Enige afwijkende in de opstelling is Lallana, hij neemt de plaats in van Fabinho die op scherp staat met gele kaarten. Aangezien de volgende tegenstander City is, wil Klopp niet het risico lopen de Braziliaan dan te moeten missen. Al na 30 seconden is de eerste kans voor de ploeg uit Birmingham. Zijn we wakker?! Redelijk,  want daarna zie je wel gretigheid in ons spel. We krijgen ook een aantal kansen, zoals Mané die net naast kopt en Salah die een prachtige voorzet van Virgil net niet omzet in een doelpunt. Maar ook Villa krijgt kansen, vooral bij hun 1e corner komen we erg goed weg. En dan krijgen ze een vrije trap en staat het 1-0 voor Villa. De goal wordt nog gecheckt door de VAR, maar hij telt. Een paar minuten later scoort Firmino, maar de vlag gaat omhoog. Ook VAR checkt en geeft buitenspel. Blijkbaar is je oksel tegenwoordig een lichaamsdeel waarmee je kunt scoren. Ik was al geen fan van VAR en dit toont maar weer dat het niet altijd fact-checken is, maar een menselijke interpretatie is (van niemand minder dan manchester Atkinson vandaag). Mané krijgt na 37 minuten geel voor een schwalbe. Er was wel degelijk contact. Wellicht ging hij iets te theatraal naar de grond. Het tempo van de wedstrijd is hoog, hopelijk is dit de manier om Villa te slopen, want vooralsnog hebben ze de wedstrijd goed in handen. Even later wordt Salah toch heel duidelijk gehinderd in de 16, er hangt letterlijk iemand om zijn nek, maar zoals bij alle andere beslissingen tot nu toe trekken wij weer aan het kortste eind.

De 2e helft begint met een duidelijke opdracht van Klopp: aanvallen. Firmino, Wijnaldum, Mané, ze krijgen allemaal kansen, maar maken het de keeper van Villa steeds wel heel makkelijk. Ook Salah komt in een goede positie helemaal vrij, maar Henderson geeft een totaal belabberde pass die niet eens in de buurt van Mo komt. In de 58e minuut pakt Virgil geel, maar de counter is eruit. Vlak daarna nog een counter die onschadelijk gemaakt wordt, dit maar doir een zeer alerte Alisson. Klopp heeft genoeg gezien en grijpt na 65 minuten in: Origi erin voor Gini en Oxlade Chamberlain voor Salah (was niet helemaal vrij van pijn, dus zal ook deels met het oog op volgend weekend zijn). De wissels komen het spel ten goede, er zit meer power in. Ook Villa wisselt, 2 maal vlak achtereen: Guilbert eraf voor El Mohamady en Hourihane neemt de plaats in van Soares. Lallana krijgt een gigantische kans, maar raakt de bal verkeerd. In de 78e minuut is de redding van van Dijk van levensbelang. Alexander Arnold krult in zijn 100e wedstrijd voor het 1e team de bal net naast. Wat een belangrijke speler is hij voor ons geworden en dat als op zijn jonge leeftijd. Villa pakt een gele kaart. De tijd begint te dringen, minder dan 10 minuten officiële speeltijd. Zowel de Reds als Villa maken de laatste wissel. Bij ons komt Keita in de plaats van Lallana. In de 88e minuut slingert Mané de bal heerlijk voor de goal en daar komt Robertson in volle vaart aangevlogen, kopt de bal en het uitvak explodeert!! 1-1!! En hier zie je direct de mentaliteit en intensiteit waar Pepijn Lijnders het van de week over had: even juichen en dan direct door, want er is nog niet gefloten, dus er valt nog meer te halen. Villa is ondertussen op en Liverpool ruikt bloed. 5 minuten extra tijd. Corner voor ons in de laatste van die 5 minuten. Alexander Arnold neemt hem en met gevaar voor lijf en ledematen, of eigenlijk vooral zijn neus, kopt Mané de bal op briljante wijze binnen. 1-2!!! On-ge-loof-lijk wat een ontknoping en wat een doorzettingsvermogen!!! En wat een dikke vinger naar VAR en dergelijke, hoe moeilijk ze het de Reds ook maken, ze overwinnen alles!! Wat een team. En zoals Milner later op social media aangeeft, is het voor je gezondheid niet bepaald goed om Liverpool supporter te zijn deze week; 3x terugkomen uit achterstand. Zullen we volgend weekend gewoon lekker met 3-0 over City heen denderen?!