Verslag; Liverpool F.C. - Crystal Palace

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Crystal Palace
algemeen zondag, 20 jan 2019 // 21:47 uur

De middag begon met een mooi eerbetoon aan Bob Paisley op wat zijn 100e verjaardag zou zijn geweest.
De eerste helft begint zoals vele wedstrijden: grootste gedeelte balbezit is voor Liverpool en het is zoeken naar een gaatje. Palace staat letterlijk met de hele ploeg op eigen helft. Er is, op wat corners na en een kans voor Matip, weinig te melden. In de 21e minuut maakt Salah een prachtactie in de 16 maar de daaropvolgende voorzet van Milner wordt weggewerkt door 1 van de vele Palace-spelers die zich in de 16 ophouden. De corner die volgt wordt door Mané (ja echt, ongeveer de kleinste man op het veld) recht in de handen van de keeper gespeeld. De keeper die overigens heel erg solliciteert naar een gele kaart voor tijdrekken. Palace begint iets aan te dringen, waardoor er iets meer ruimte komt voor ons voor een uitbraak. Bij een van die uitbraken lopen Keita en Robertson elkaar in de weg en de corner die we krijgen wordt naast gekopt door Matip. In de 32e krijgt Van Dijk nog een geweldige kopkans uit een corner maar de bal wordt over de lat getild. Townsend maakt hands in het 16 metergebied!! De scheids ziet het niet (of hij ziet het anders) en dat zal niet de laatste keer zijn deze middag. Palace krijgt zelfs de vrije trap mee en diezelfde Townsend weet daaruit de 0-1 te maken. Zeer onverdiend en onverwachts. Maar eerlijk is eerlijk, verdedigend was het niet best, hij stond helemaal vrij. Liverpool raakt gefrustreerd en na een valpartij in de 16 is Salah woest op zijn tegenspeler. Zo zien we hem niet vaak. Zou er iets zijn gezegd over zijn val? De penalties die hij versierde de afgelopen weken waren niet allemaal onomstreden natuurlijk. De sfeer op het veld blijft tot de rust grimmig en de eerste kaart wordt uitgedeeld aan een speler van Palace. Thee en hopelijk een donderspeech van Klopp...

....die zeer goed heeft gewerkt, want in de 2e minuut van de 2e helft is het raak!! Van Dijk probeert een afstandsschot, die wordt van richting veranderd en Salah staat op de goede plek om de bal langs de keeper te prikken. (Virgil mag vaker dit soort pogingen doen hoor, tegen Everton leidde het ook tot een goal). We komen dus goed uit de startblokken de 2e helft en het ziet er allemaal even wat strakker uit. In de 53e minuut is daar Firmino. Weliswaar gaat de bal via via binnen, maar wat maakt het uit, het is 2-1!  Maar in plaats van balbezit behouden en de wedstrijd proberen op slot te gooien met een 3e goal geven we Palace meer en meer de vrije hand. Corner Palace en je voelde hem gewoon aankomen, 2-2. Weer zag de verdediging er niet goed uit!  In de 71e minuut wordt Keita eraf gehaald en mag Shaqiri erin. 4 minuten later krijgt Milner een prachtbal, raakt hem niet lekker, maar de keeper van Palace blundert door hem naar achter de goal in te boksen en daar staat wederom Salah op de juiste plek om hem binnen te lopen. 3-2. Vasthouden nu! Echter, de verdediging blijft kwakkelen vandaag en het is billenknijpen! In de 82e haalt Milner Zaha naar de grond en krijgt terecht geel. Dan zit Fabinho op de grond. Het zal toch niet?!?! De verdediging kan niet nog een geblesseerde speler erbij hebben met Gomez en TAA in de lappenmand en Clyne uitgeleend. (Hopelijk) uit voorzorg wordt hij gewisseld en mag Lallana het veld op. Rood! Milner heeft een zeer lastige middag tegen de snelle Zaha en is veel te laat, 2e geel en ook deze zeer terecht. 10 man en Palace dringt aan, wordt sterker én er komen 5 minuten extra tijd bij. Gaan we de 3 punten over de streep trekken?!?! Wat een opluchting als Mané er in de 93e minuut 4-2 van maakt!! Salah mag naar de bank, Camacho mag nog even meedoen. Maar weer laat de verdediging steken vallen en het wordt nog 4-3. De scheids laat nog lang doorgaan en het is niet om aan te zien. Het verlossende fluitsignaal, eindelijk! 3 zeer zwaarbevochten punten. De front 3 hebben weer allemaal gescoord, maar de verdediging deed denken aan 'oude' tijden en dat was eng!