Verslag; Napoli - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Napoli - Liverpool F.C.
algemeen donderdag, 04 okt 2018 // 17:05 uur

Gisteravond stond de eerste uitwedstrijd in de Champions League op het programma en wel in stadio San Paolo in Napels. De ploeg van trainer Carlo Ancelloti was in de eerste wedstrijd blijven steken op een gelijkspel in en tegen Belgrado. Liverpool won tegen PSG zoals we allemaal nog wel weten. Klopp had een wijziging doorgevoerd t.o.v. de wedstrijd tegen Chelsea zaterdag en wel Keita voor Henderson. De wedstrijd begon rommelig van beide kanten met heel veel balverlies over en weer. Er viel in de beginfase dan ook geen kans te noteren of het moet een schot naast zijn van Insigne. Na een kleine 20 minuten zit de slordig spelende Keita plotseling op het gras met naar het schijnt een rugblessure. Echter wel een op het oog ernstige want na behandeling verdwijnt de middenvelder per brancard van het veld (en zou later zelfs voor onderzoek naar het ziekenhuis worden gebracht voor enkele onderzoeken). Voor Keita komt aanvoerder Henderson in het veld. Het eerste gevaar van The Reds komt pas in de 27e minuut !! Na goed werk van Gomez schiet Wijnaldum op het doel maar ongevaarlijk voor Ospina. Enkele minuten later is het aan de overkant Alisson die zich moet laten zien op een schot van Milik. De Braziliaan zou dit overigens prima doen. Weer iets later is het weer aan LFC na wederom een goeie actie van Gomez die Robertson bedient en de schot plaatst naar Salah maar het schot van The Egyptian King wordt geblokt door Koulibali. Dit lijkt of de wedstrijd flink op en neer golft maar de werkelijkheid is dat de wedstrijd niet hoogstaand is. De ruststand is een terechte 0 - 0.
Na de rust lijkt Napoli de beste thee te hebben gedronken, want de ploeg speelt beter en Liverpool gaat slechter spelen. Dit resulteert dan ook in een overwicht van Napoli. Maar Van Dijk, Alexander-Arnold, Gomez en met name Alisson blijven overeind. Zo is Alisson de baas bij een schot van Milik en ook van Insigne. Het middenveld van Napoli is wat sterker in deze wedstrijd en de voorwaartsen van Liverpool kunnen totaal niet voor gevaar zorgen. Zo blijft LFC onder druk staan. Er komen ook geen passes meer aan die van achteruit naar voren komen. Liverpool houdt met hangen en wurgen stand en komt heel goed weg in de 82e minuut als dan eindelijk iedereen is verslagen maar Mertens keihard de lat raakt. The Reds lijken een punt over te houden aan deze slechte wedstrijd. Met nog een paar minuten op de klok kan Salah zelfs de winst stelen maar Ospina is een fractie van een seconde eerder bij de bal. En in de laatste minuut gebeurde dan toch nog waar alle kopite's zolang bang voor waren in met name de 2e helft. Callejon kan de bal voorgeven waar Insigne alleen maar tegenaan hoeft te lopen/glijden 1 - 0. Met alleen nog wat blessuretijd is de wedstrijd gespeeld in San Paolo. Liverpool verliest opnieuw. Na eerst een onterechte thuisnederlaag tegen Chelsea nu een terechte nederlaag tegen Napoli. Dit kan altijd eens gebeuren maar te hopen is wel dat The Reds het snel achter zich kunnen laten, want zondag wacht Manchester City alweer.

Ps; onderzoek in het ziekenhuis heeft geen zware blessure voor Keita aan het licht gebracht.