Liverpool - Manchester United

Foto Liverpool - Manchester United
voorbeschouwing zondag, 17 jan 2021 // 13:17 uur

Datum: 17 januari 2020
Aftrap: 17:30 uur
Stadion: Anfield
Managers: Jurgen Klopp vs. Ole Gunnar Solskjaer
Scheidsrechter: Paul Tierney
Uitzending:  Ziggo Sport select

Bijna een kalenderjaar geleden stonden deze clubs voor het laatst tegenover elkaar. Toen won de thuisploeg overtuigend met 2-0. Uiteraard hopen we op eenzelfde uitkomst na het laatste fluitsignaal vandaag. De strijd tussen deze clubs wordt wereldwijd door honderden miljoenen mensen bekeken en is daarmee één van de best bekeken sportwedstrijden ter wereld. Meer dan Barca - Real, meer dan de Super Bowl. Schattingen lopen op tot 700 miljoen kijkers.
Of al deze mensen Matip zullen zien terugkeren van een blessure ligt aan zijn fitheid tijdens de afgelopen trainingen. Mocht hij niet spelen, heeft Klopp de keuze tussen de jonge Rhys Williams of Nat Phillips. Keïta zal niet spelen. Brandon Williams en Phil Jones zullen niet aantreden namens United.
Sinds Fergie's aanstelling bij United in de jaren 80 is de onderlinge rivaliteit tussen deze streekgenoten gigantisch. Liverpool was de beste club in Engeland toen Fergie zwoer niet eerder te rusten totdat LFC niet langer de meest succesvolste club van het land zou zijn. De onderlinge wedstrijden beginnen al weken voor het eerste fluitsignaal met psychologische oorlogsvoering. Een traditie die heden ten dage in stand gehouden wordt door Klopp en Solskjear. Geklaag over penalties en beïnvloeding van de scheidsrechters via de media zijn ook deze editie weer volop gaande. Oud-scheidsrechters die hun plasje er nog even overheen laten lopen. Sociale media dat overspoeld wordt met  memes. En hier en daar toch nog de hersenloze "fans" die schaamteloos de slachtoffers van  Hillsborough of München belachelijk maken. Dit is meer dan zomaar een voetbalwedstrijd.

Vorige ontmoetingen.
Zondag, 19 januari 2020, Premier League.
Liverpool - Manchester United (1-0) 2-0
Zondag, 20 oktober 2019, Premier League
Manchester United - Liverpool (1-0) 1-1
Zondag, 24 februari 2019, Premier League
Manchester United - Liverpool (0-0) 0-0
Zondag, 16 december 2018, Premier League
Liverpool - Manchester United (1-1) 3-1
Zaterdag, 28 juli 2018, International Champions Cup.
Manchester United - Liverpool (1-1) 1-4 
Zaterdag, 10 maart 2018, Premier League.
Manchester United - Liverpool (2-0) 2-1

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items