Foto Verslag; Liverpool F.C. - Manchester United
wedstrijdverslag maandag, 17 dec 2018 // 13:30 uur

Liverpool F.C. - Manchester United
16-12-2018 17:00

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: wat een wedstrijd!!  Het was de tweede Alsin meeting van het seizoen, dit maal in Ierse pub O'sheas in Eindhoven. Vanaf de eerste minuut zat het tempo er lekker in. En gelijk vliegt de schrik ons ook om t hart! United scoort, maar het was buitenspel van Lukaku. Zijn we wakker?? In Eindhoven in elk geval wel. Gelukkig zijn ze dat in Liverpool ook. Schoten van Firmino, Salah en Mané en grote druk op het middenveld van united. Liverpool blijft druk houden op de bal, united heeft moeite meer dan 2 passes achter elkaar de bal te behouden. In de 24e minuut wordt het harde werken beloond! Mané!! Alle gemiste kansen van midweeks tegen Napoli zijn vergeven en vergeten! En de assist, die was ook prachtig, Fabinho mag hier de credits voor nemen. Speelt sowieso een zeer puike wedstrijd, Fabinho, hij krijgt de smaak te pakken en is vaak de baas op het middenveld. De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor united. De vrije trap die wordt genomen komt via via bij Lovren terecht, maar die kan er niets van maken helaas. Wedstrijdbeeld blijft nagenoeg hetzelfde, wij de bal, united dat worstelt. Maar dan komen ze toch tot een schot en Alisson laat los. Lingard is er als de kippen bij en het is 1-1, totaal onverdiend. Alisson vervloekt zijn handen en wij hebben flashbacks naar vorige keepers. Het gaat toch niet gebeuren dat we hierdoor niet gaan winnen vandaag? Zoveel sterker, dat mag geen gelijkspel (of erger!) worden. Het heeft gelijk effect op de wedstrijd, het swingt even niet meer, schoten zijn minder gevaarlijk. Ook de tweede gele kaart gaat naar united. Lukaku schept Mané. Beide zijn aangeslagen en beide medische teams komen het veld op. Niets aan de hand verder, ze kunnen allebei verder.In de extra tijd krijgt Mané nog een dijk van een kans. Oog in oog met De Gea, die op zijn beurt een sterke redding maakt. Ook was de vlag omhoog voor buitenspel, dus dat Mané deze niet maakte was niet zo heel erg. Met 1-1 aan de thee dus.

De tweede helft begint met een wissel voor united, Fellaini in plaats van Dalot, die al geel had. Door de verandering krijgt Robertson meer vrijheid en dat is te merken ook in de tweede helft. Hij is overal aan de linkerkant! Na afloop van de wedstrijd krijgt hij zelfs een compliment van mourinho, dat zegt wat! In de 52e minuut is Bobby heel dicht bij de 2-1, De Gea moet strekken. United voert de druk op wanneer wij de bal hebben wat leidt tot pogingen van veraf, allemaal zonder resultaat. Puntje voor de training: corners! Wat een droefenis! Niet één wordt normaal de 16 ingeschoten en we hebben er toch heel wat gehad. In de 64e minuut een kans voor united maar Robertson grijpt in. Liverpool met de counter, maar Mané twijfelt en kiest dan zowaar voor de pass, maar de uitvoering is slecht en united maakt de counter onschadelijk. Onze eerste wissel in de 70e minuut: Shaqiri erin, Keita eruit. Keita had geen geweldige wedstrijd en de wissel is meer dan logisch. En wat een wissel blijkt het te zijn!!! 3 minuten op het veld en daar is de 2-1!!! De afvallende bal na een aanval van Mané is prooi voor Shaqiri en via onder andere de lat staan we voor!! Wat een binnenkomst! 79e minuut, wissel bij United. Martial in plaats van Herrera. Spannend, gevaarlijke speler, die Martial. Maar het maakt niet uit, onze wissel blijkt vele malen gevaarlijker, de tweede van Shaqiri in de 80e minuut!! Weer via via, maar wat maakt het uit, hij zit!! Anfield ontploft en ook O'sheas in Eindhoven! Wissel in de 84e: Mané eraf, Henderson erop (als je kuif maar goed zit Hendo). Ook mourinho wisselt, mata erin voor lingard. Waar we vorig seizoen erg kwetsbaar waren als we een voorsprong moesten behouden tot het eind, doen we het nu met bijna speels gemak. In de 3 minuten extra tijd maakt Salah nog bijna de 4-1, maar de bal gaat net over.

TOP OF THE LEAGUE!!!!

Al met al een ge-wel-dige wedstrijd. Minpuntjes: de blunder van Alisson en de corners. Verder geen zwakke schakels aan te wijzen. De Nederlandse vertegenwoordigers Gini en Virgil weer geweldig, wat zijn ze toch belangrijk voor Liverpool. Salah wellicht wat stilletjes vandaag, Bobby swingt weer, Mané weer erg belangrijk, Fabinho top, Clyne ook, helemaal gezien het feit dat hij lang geblesseerd is geweest en in deze zeer beladen wedstrijd er gelijk weer 200% moet staan, topprestatie! En onze super sub, Shaqiri! Hoe ze erin gaan maakt helemaal niet uit, als ze er maar ingaan!

De meeting in Eindhoven was ook zeer geslaagd! Wellicht volgende keer een hogere opkomst...