Verslag Manchester United - Liverpool

Foto Verslag Manchester United - Liverpool
wedstrijdverslag woensdag, 23 okt 2019 // 19:13 uur

Manchester United - Liverpool 1-1 (Rashford 36', Lallana 85')

De confrontaties tegen Manchester United worden traditioneel wereldwijd als grootse wedstrijden van het seizoen gezien en bekeken. Deze editie op Old Trafford was minder spectaculair dan verwacht. Vooraf dacht men dat De Gea niet zou spelen wegens een blessure, maar de doelman van United bleek toch fit genoeg. Bij Liverpool was Salah de grote verrassing. De aanvaller bleek geblesseerd en werd vervangen door Mané op de linker flank, waardoor Origi het vanaf de rechter kant mocht proberen.

Vanaf het begin af aan graaft United zich in vlak voor de zestien van De Gea. Enkel de vleugelverdedigers van de thuisploeg staan hoog op het veld. Een kleine meesterzet van Solskjaer. Want het gevolg is dat zowel Alexander-Arnold als Robertson niet hun gebruikelijke rol als spelverdeler kunnen uitvoeren, waardoor het creatieve spel vanuit het stugge middenveld van Liverpool moet komen. Dit resulteert in de eerste halve kans voor de bezoekers. Na een knappe solo van Gini komt hij tot een schot. De bal eindigt met wat stuiten in de handen van De Gea. De volgende kans komt pas na bijna een half uur spelen. Deze keer is het United wat tot een afstand schotje komt. Mctominay frommelt de bal in de handen van Alisson. Kort hierna verovert Liverpool de bal diep op eigen veld en komt er razend snel uit via Mané. Een typische goal vanuit de counter is in de maak, maar helaas is het schot van Firmino niet hard genoeg. En dan wordt tijdens het opbouwen van een aanval, Origi op de schenen getrapt door Lindelof en United breekt snel uit. Terwijl iedereen in de ploeg van Liverpool een vrije trap voor een overtreding verwacht kunnen de gastheren ongestoord counteren en maakt Rashford de 1-0. Een moment waar naar lang over nagepraat is. De VAR had hier moeten ingrijpen, maar deed dat niet en liet het aan de interpretatie van de scheidsrechter over. Het doelpunt telt. Vlak voor rust valt dan de bal letterlijk uit de lucht voor de voeten van Mané. De Senegalees scoort de 1-1, maar de VAR laat ditmaal wel van zich horen. De bal viel niet voor de voeten, maar op de arm van de aanvaller. De goal wordt afgekeurd en zo gaat er gerust worden met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Na rust denkt James namens United de show te gaan stelen, maar komt dan Virgil van Dijk tegen. De kleine aanvaller maakt geen schijn van kans en smakt tegen het veld. Geheel tegen de verwachting in stopt scheidsrechter Atkinson het spel om te gaan kijken hoe het met James gesteld is. Klopp is hier niet blij mee. Een goeie mogelijkheid wordt om zeep geholpen. Vlak nadat James weer op zijn benen staat en het spel weer is begonnen komt het slachtoffer wederom een Liverpoolbeul tegen. Ditmaal is het Fabinho die James van de bal berooft door het plaatsen van een bodycheck waar menig NHL-speler jaloers op zou zijn. Deze keer laat Atkinson wel doorspelen en James ligt lange tijd op de grond. Net zo lang tot Liverpool het welletjes vindt en de bal collegiaal over de zijlijn speelt. De verdere tweede helft graaft United zich verder in. Liverpool komt niet tot kansen toe en het wachten is op een counteren van United. Als er bijna 70 minuten gespeeld zijn is het Rashford die de kans krijgt na een vlugge uitbraak. Gelukkig wordt er gemist. De volgende kans laat niet lang op zich wachten. Weer United vanuit een break en wederom wordt er gemist. Liverpool blijft druk zetten, maar de muur van United lijkt ondoordringbaar. Na de 80ste minuut krijgt de thuisploeg weer een grote kans. Alisson redt ditmaal. Maar toch wint spreekwoordelijk de aanhouder. Na wat aanvallender gewisseld te hebben, lijkt Klopp dan toch het antwoord gevonden te hebben en Liverpool weet meer de zijkanten te vinden. Vlak voor tijd beland de bal bij Robertson, deze brengt knap voor en bij de tweede bal werkt Lallana binnen. Deze keer telt hij wel. 1-1. En dan gaat Liverpool haastig opzoek naar de overwinning en zet United onder volle druk. De thuisploeg staat met zes verdedigers oprij en drie middenvelders daar kort voor, waardoor Liverpool er gewoon niet door komt. De grootste kans komt nog voor Oxlaide-Chamberlain. De bal verdwijnt naast de goal en de overwinning blijft uit.

Volledig tegen de verwachting in weet de koploper niet te winnen bij een matige thuisploeg. Solskjaer had een uitstekend plan bedacht om het gevaar vanaf de zijkanten te bestrijden en zou duidelijk genoegen hebben genomen met een gelijkspel. Een onterechte en onverdiende achterstand voor Liverpool maakte de wedstrijd extra moeilijk voor de bezoekers. Zeker ook omdat Liverpool niet met de juiste mindset aan de wedstrijd begon.

Manchester United: De Gea, Lindelof, Maguire, Rojo, Wan-Bissaka, McTominay, Fred, Young, Pereira (Williams 94'), Rashford (Martial 84'), James.
Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson, Henderson (Lallana 71'), Fabinho, Wijnaldum (Keita 82'), Mané, Firmino, Origi (Oxlade-Chamberlain 60')