Verslag; Liverpool F.C. - Manchester United

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Manchester United
wedstrijdverslag maandag, 20 jan 2020 // 10:33 uur

Vandaag de enige ploeg die dit seizoen punten van ons afsnoepte. Tijd voor payback!! Onze bank vult zich langzaamaan weer met de grotere namen: Fabinho en Matip zijn weer terug. United heeft een zeer defensieve opstelling vandaag. Bij ons verder geen verrassingen. Milner en Keita zijn geblesseerd, dus staat Ox in de basis. Hopelijk speelt hij beter dan afgelopen wedstrijd. Eerste vrije trap is voor united. Voor hen staat de 4e plek op het spel, dus ze zullen ook willen. De eerste paar minuten is het grootste deel van het balbezit dan ook voor de ploeg uit manchester. Onze passes missen nog de scherpte. Wijnaldum wordt loeihard in zijn gezicht geraakt door een heel hoog been van Matic, de eerste kaart is een feit. Mané kopt de genomen vrije trap naast. Henderson geeft gas en hopelijk neemt hij zo het hele team mee. Lang niet iedereen, ook ik, was niet direct heel enthousiast over Henderson, maar oh wat is hij gegroeid en wat is bij belangrijk voor Liverpool. VIRGIL!!!!!!!! Hij kopt de geweldige corner prachtig binnen!!!! 1-0!!!! Bijna weer Virgil uit de corner. Hij krijgt zijn voet niet goed tegen de bal en die gaat naast. Liverpool is ontketend. De goal van Firmino wordt helaas afgekeurd wegens buitenspel en/of overtreding op De Gea. Wel geel voor De Gea vanwege protesteren. Bobby schiet een geweldige bal net naast. Briljante opening van van Dijk, Salah die prachtig afgeeft, maar helaas niet bekroond met een goal. Ook de goal van Wijnaldum wordt afgekeurd. Wel terecht, maar super zonde. Het was een prachtige aanval. De speler die bij ons heel veel balverlies lijdt is Firmino. Maar verder, wat een tempo en wat een gretigheid van het hele team, schitterend. Salah duikt regelmatig op om de verdediging te helpen, dat zien we alleen bij Salah in goeden doen. Een goal erbij voor de rust, die wel goed gekeurd wordt, zou wel fijn zijn. United zet aan in de laatste minuten voor rust en we komen goed weg. Even koppies erbij houden heren! De Gea redt heel mooi op een schot van Mané vlak voor rust. Corner Liverpool. Komt niets uit. Maar Liverpool pakt wel weer de touwtjes in handen. Rust. Een voorsprong die groter had kunnen/moeten zijn. Uitblazen, thee en weer volle bak in de tweede helft!

Tweede helft. Salah mist een gigantische kans, open goal, maar hij schiet te zacht. Wel een heerlijke aanval! Het gas is vol open. Nog geen minuut later is het Mané die een grote kans mist. United heeft weinig in te brengen. Henderson raakt de paal, ook nog binnen de eerste 5 minuten na rust. Wat een start! En ze blijven gaan, de ene na de andere mooie aanval. Bobby die een aantal spelers achter elkaar uitkapt. Maar nog steeds geen 2e goal voor the Reds. In de 59e minuut is het bijna 1-1, maar Martial knalt van dichtbij over. Het leidt echter wel een opleving van united in. Uit een counter rolt een schot van de vallende Mané net voorlangs. Maar we moeten wel wakker blijven, united ruikt bloed. Alisson heeft weer even zijn momentje, ons een hartverzakking bezorgen. Lallana komt erin voor Oxlade in de 66e minuut. Ox is niet blij. Shaw pakt geel in de 72e minuut in een poging Salah tegen te houden. Pereira eraf, Mata erin, Williams eraf en Greenwood erin. Dubbele wissel united. De bezoekers hebben nu de touwtjes in handen en wij moeten met man en macht verdedigen. Het blijft apart hoe we zo kunnen terugvallen binnen een wedstrijd. Zowel City als Leicester heeft punten laten liggen dit weekend, daar moeten we volop van profiteren. En buiten dat, dit is dé clash die je koste wat kost wilt winnen. In de 82e minuut wordt Firmino eraf gehaald en komt Origi erin. Ook Mané maakt plaats, en Fabinho maakt zijn rentree. Ons spel is chaotisch en nerveus. Het is wederom billenknijpen in de slotfase. Het geeft de spelers van united hoop en extra vechtlust en dat kunnen we niet gebruiken. Lallana maakt een domme overtreding en geeft zo een vrije trap weg op een plek waar je die niet wilt. Shaw krijgt kramp en wordt gewisseld. Dalot komt voor hem in de plaats. En weer geeft Lallana een vrije trap weg, nu nog dichter bij onze 16. De seconden kruipen voorbij. Laatste minuut officiële speeltijd. Corner united. Wordt weggewerkt. 3 minuten extra tijd. Het is united, united, united en voor ons zweten, zweten, zweten. Waar zouden wij zijn zonder Virgil?? Hij heeft zo ontzettend veel ballen voor onze goal weggehaald. Houden we dit vol? Er komt nog een corner voor united. De Gea komt mee.
MOOOOOOOOOOOOOOOOO SALAH!!! Briljante uitbraak, briljant afgemaakt. Salah krijgt geel, want het is zo’n gigantische opluchting dat Salah zijn shirt uittrekt en het kan hem niets schelen. Mij ook niet! Allemachtig, wat een opluchting. Alisson is de eerste die bij Salah is en het feestje nu eens mee kan vieren in plaats van in zijn eentje in de goal.
De scheidsrechter fluit af. De punten zijn binnen. De droom gaat steeds meer leven! YNWA!!!!