Verslag Liverpool - Arsenal

Foto Verslag Liverpool - Arsenal
wedstrijdverslag vrijdag, 02 okt 2020 // 16:00 uur

Liverpool - Arsenal (0-0) 0-0

 

Jürgen Klopp stelt weer een mix op van senior players en jeugd. Adrian staat zoals altijd in de League Cup in de goal. Achterin Williams en Williams, aangevuld met Virgil en Milner. Op het midden staan drie jonge spelers. Grujic, Wilson en Jones. Jones zal meer wedstrijden gaan spelen dit seizoen. Van Grujic en Wilson heb ik het idee dat ze in de etalage worden gezet om toch nog verkocht te kunnen worden voordat de deadline afloopt. Voorin een interessant trio. Minamino, Jota en Salah. Voor het geval dat een goed gevulde bank met onder andere Fabinho, Wijnaldum, Gomez, Robertson, Origi en Elliott. Liverpool start dus met 2 basisspelers van het vorige duel tegen Arsenal. Arsenal start met 3 basisspelers uit dat duel.

 

Het begin gaat in een hoog tempo maar zuivere passes zijn op een hand te tellen. In de 7e minuut komt Arsenal er snel uit. Adrian tikt de bal met zijn hand weg, maar dat was een goede combinatie van de gasten. De eerste corner van de wedstrijd is voor Liverpool. Neco Williams zet goed door en zijn tegenstander werkt hem over de achterlijn. Het eerste kansje voor liverpool komt er vlak achteraan. Jones zet voor. Jota verlengd, maar Grujic krijg de bal tegen zich aan in plaats van dat hij aan schieten toekomt. Dat was een goed uitgespeelde kans. De felheid van de jonkies neemt toe en ze zitten bovenop de tegenstander. Dat kost Minamino een gele kaart als hij zijn tegenstander lomp ondersteboven loopt. Arbiter Friend houd nog even een verhaaltje tegen beide aanvallers. Kennelijk vindt hij het te fel en probeert hij iedereen te “vriend” te houden. Ondanks de onwennige opstelling combineert de thuisploeg er op los. Het is alleen te slordig. Overigens aan beide kanten. De felheid leidt wel tot een 6-2 in het voordeel van Liverpool als het gaat om gemaakte fouten. In de 27e minuut wordt Wilson ondersteboven gelopen wat een vrije trap met zich meebrengt. Wilson neemt hem zelf maar de bal wordt in de 16 weggewerkt door Arsenal. Je kunt het nauwelijks een kans noemen. Na 33 minuten is het 1-1 met schoten op doel. In diezelfde minuut brengt Jones dat naar 2-1. Zijn schot wordt gemakkelijk gepakt door Leno. Ceballos maakt er weer 2-2 van in kansen, maar ook dat schot gaat ver naast de goal. Vlak voor rust werkt Friend ook niet mee. Jota wordt gevloerd en Friend zegt dat het er buiten is. VAR is er niet maar eerlijk gezegd is dat ook zo. De vrije trap van Milner leidt tot niets. Vlak voor de rust wordt het toch nog interessant. De bal wordt vanuit het middenveld de 16 ingepompt en Jota kopt tegen de keeper aan. De rebound wordt door Minamino tegen de onderkant van de lat gespeeld en we hebben zowaar een echte kans. Dan maar in de tweede helft. 

 

Eerste kans in de tweede helft ontstaat na een overtreding op Jota. De vrije trap die eruit volgt wordt over gekopt door Grujic. Jota is duidelijk de man aanwezig op het veld en Arsenal maakt dan ook de ene na de andere overtreding op hem. De zevende minuut na rust krijgt Liverpool een corner. Milner neemt hem, Jota kopt en de bal belandt voor de voeten van van Dijk die de openingsgoal lijkt te gaan maken, maar Leno redt hem. Dat was de beste kans van de wedstrijd. Dat was overigens corner nummer 4 tegen 0 voor Arsenal. Liverpool wordt sterker en het is opnieuw Jota die het probeert met een punter. Het leidt tot corner nummer 5 waar Grujic uit de rebound naast kopt. Er is veel bedrijvigheid nu op de bank van Liverpool. Veel spelers lijken een invalbeurt te gaan krijgen. Gomez en Origi staan klaar om in te vallen, maar eerst probeert Grujic het van afstand. Leno wordt weer gedwongen tot een goede redding. Salah en van Dijk mogen gaan douchen. Logische keuze na 60 minuten. Twee minuten later krijgt Jota de bal diep aangespeelt. Hij neemt de bal aan op de borst en zelf mee, maar daar staat weer Leno in de weg. Minuutje later probeert Grujic het met een kopbal, maar Leno staat opnieuw in de weg met een prima redding. Het begint zo langzamerhand vervelend te worden. In de 68e minuut staan er ineens 3 spelers van Arsenal vrij, maar Neco Williams haalt de bal prima weg voordat het gevaarlijk kan worden. Minuutje later krijgt Arsenal zijn eerste corner. Houlding kopt in en Arsenal denkt aan een voorsprong, maar dan staat er altijd nog Adrian. Is het Leno aan de ene kant. Dit was een hele goede redding van Adrian. Klopp brengt ook Wijnaldum nog, maar niet voordat Wilson geel pakt door Pepe neer te leggen op het middenveld. Wijnaldum komt voor Jota. Arsenal brengt voor de laatste 10 minuten nog Lacazette. Neco Williams probeert het nog maar eens van afstand, maar Leno staat maar weer eens op zijn post. En zo lijken we af te stevenen op penalty’s, maar eerst krijgen we 3 minuten extra tijd. In de blessuretijd is het Willock die doorbreekt voor Arsenal. Milner beroert al vallend de bal met zijn hand maar ook hier ziet de scheidsrechter het niet en is er geen VAR. Arsenal protesteert, maar daar schieten ze niets mee op en gaan we penalty’s nemen. 

 

Penalty’s:

Milner 1-0, Lacazette 1-1, Wijnaldum 2-1, Cedric 2-2, Minamino 3-2, Elmeny gestopt, Origi gestopt, Maitland Niles 3-3, Jones 4-3, Pepe 4-4. En we gaan door voor de sudden death penalty’s. Wilson gestopt, Willock 4-5. Adrian zat er nog wel aan, maar de bal gaat via hem in het doel. Arsenal gaat door, maar zeker niet terecht.
De jonkies mogen het nu laten zien in de FA Cup. Er is een voordeel. Het levert wat ruimte op in de overvolle agenda van december.

Liverpool: 
Adrían, N. Williams, R. Williams, Virgil (Gomez 61'), Milner, Jones, Grujic, Wilson, Salah (Origi 61'), Minamino, Jota (Wijnaldum 76').
Arsenal:  
Leno, Holding, Magalhaes, Kolasinac, Soares, Xhaka, Ceballos (Elneny 68'), Saka (Maitland-Niles 86'), Pepe, Nketiah (Lacazette (82'), Willock.
Gele kaarten:  
Minamino 15', Xhaka 51', Wilson 75', Soares 92'.

Verslag: René Weerheijm

 

    

 

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items